hategame logo
Lionhead официално затвори врати
пуснато на 30 април 2016 от pseto
lionhead studios
Студиото Lionhead и формално вече не съществува. Всички договори на служители са били прекратени, с което създателите на Fable франчайза вече са в историята.

Новините идват от куп съобщения на разработчици в Twitter и потвърждение от Microsoft. И изглежда слуховете, че е възможно под някаква форма Lionhead да продължи да съществува няма да се случат.

Наскоро се заговори, че е възможно Microsoft да даде възможност на студиото да завърши последната си игра Fable Legends. В замяна на това разработчиците е трябвало да се откажат от обезщетенията си за съкращение, които във Великобритания, където са базирани Lionhead не са хич скромни. Явно това не се е случило. Особено ако съдим и последното съобщение на Microsoft:

„След дълъг период на обмисляне и период на консултации от шест седмици със служители на Lionhead, ние стигнахме до решението да затворим студиото“.

Предстои да видим дали все пак Fable Legends няма да се прероди под някаква форма. Какви ли не странни неща не сме виждали в гейминга. Но това изглежда малко вероятно засега.

Коментари
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
30 април 2016
Ами... какво имат Lionhead през годините - един Black % White и един Fable, които бяха интересни и идейни за времето, което излязоха. Другото е пълнеж и не дотам добри продължения на тези две поредици.

Лично нямам никакво отношение към това студио, да си призная.

hyper avatar
hyper
02 май 2016
Тъжно е, че само аз помня далеч по-интересния (и да не кажа образователен дори) Симс от тях - The Movies. Дефиницията на under appreciated game.
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
30 април 2016
Изтрит коментар
NikoJ avatar
NikoJ
02 май 2016
тез дори не ги знам !
nightwarrior avatar
nightwarrior
03 май 2016
Не знам какви жанрове те влекат, но ако си играл fable или black and white, ги знаеш, но не се сещаш.

Пу, доигра ми се Lost Chapters.

lyubohar avatar
lyubohar
02 май 2016
Black & white
pseto avatar
pseto
03 май 2016
Бих играл Black and White да видя как ще ми се стори на стари години, едно време като излезе... ми хареса, ама ми беше странен. Помня там с някакъв лъв там си правех едно селце в планините и после минах през някакъв проход и оттам ми се губят спомените.

Fable от друга страна винаги ми е била прехвалена серия. Оригиналният Fable беше баси обещанията... на Мулиньо естествено... а в крайна сметка си беше едно обикновено екшън RPG с илюзия за големи решения, които уж можеш да взимаш. А всъщност - предимно козметични са.

Виж, The Movies винаги съм искал да цъкам, но по някаква причина съм отлагал. Беше ми интересно що за стока са.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл