hategame logo
Питър Мулиньо ще се радва да направи Fable IV
пуснато на 25 ноември 2016 от pseto
fable legends 21

Питър Мулиньо, създателят на Fable серията, би се радвал да направи и четвърта част от нея. Това научаваме от негово скорошно интервю, което звучи леко... странно. Най-вече защото разработчиците Lionhead бяха закрити по-рано през годината и не изглежда никак вероятно Microsoft да има каквито и да е намерения да ги възражда.

„Лудост е, че не се разработва Fable IV. Бих се радвал, ако мога да работя по Fable IV и Lionhead се опита да го направи. Ще е нужно все пак да се събере оригиналния екип“, казва Мулиньо. В момента правата за Fable франчайза са собственост на Microsoft. Така дори и Мулиньо да събере екип ще трябва да се споразумее и с компанията.

В интервюто си разработчикът споменава, че Lionhead са успели на моменти да смутят Microsoft със свои решения. Намеквайки, че е възможно това да е довело до гибелта на студиото.

„Знаете британците, малко политически некоректни, особено с Fable, където имаше проститутки и еднополови бракове. Microsoft бяха доста смутени, знаете ли“, казва Мулиньо, добавяйки, че компанията е била прекалено заета да се опитва да не обиди някого.

Наскоро пък разбрахме, че Fable III е трябвало да има чернокожа девойка на корицата си. Отново Microsoft са преценили обаче, че подобно нещо ще е прекалено рисковано и вместо това видяхме бял младеж.

Каквото и да казва Мулиньо обаче е факт, че Fable III чисто и просто беше слаба игра. След нея беше доста трудно серията да се възроди. Макар и да беше обявен Fable Legends, който имаше сериозна мулти насоченост... явно Microsoft са преценили, че серията няма нужния потенциал. А в днешно време при подобна ситуация рядко виждаме възкръснали серии.

Коментари
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
25 ноември 2016
Мулиньо нали се беше разсърдил на пресата и каза, че няма да дава интервюта, щото го питали за неизплнените обещания покрай игрите му. Ся ко пак изпълзя от дупката, да не мисли, че сме забравили какви ги дробеше последните години.
dstalev avatar
dstalev
25 ноември 2016
Господин Молиню да сподели какво стана с "необикновения" му проект Curiosity и какво се случи с победителя. Отново една камара неизпълнени обещания. Така че, нека остави гейм дизайна на хора, които могат да я вършат тази работа. След големия "успех" на Fable 3 мисля, че трябва да е много нагъл, за да се предлага отново като старши дизайнер.
pseto avatar
pseto
26 ноември 2016
Мулиньо май си е един обикновен измамник, преди десетилетие и половина беше отговорен за прилични игри, макар и винаги обещанията му да бяха титанично далеч от истината, но вече е някаква карикатура. Станал е като български политик тип Волен Сидеров, който се опитва да долапа някакъв кокал в края на кариерата си, ама му се изплъзва.

А това пък с Curiosity си беше баш измама, няма как по друг начин да се определи. Даже дефиницията за думата. Уж нещо, което ще промени живота на един човек, процент от продажбите, едно друго... и накрая не му дадоха май и един паунд. Изродска работа.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл