hategame logo
Масова стрелба на гейм турнир взима две жертви
пуснато на 27 август 2018 от pseto
david katz shooting
Поредната масова стрелба се е случила през уикенда в САЩ. Трагедията се случва по време на Madden NFL 19 турнир, като загиналите са двама (според последни информации, първоначалните са за четирима души). Още 11 души са постъпили в болница с огнестрелни рани.

Стрелбата се случва в Джаксънвил, Флорида. Извършителят е 24-годишният Дейвди Кац, който е и една от двете жертви, след като се самоубива. Става ясно, че той е бил един от участниците в турнира по Madden NFL 19.

Свидетели разкриват, че той е бил разгневен от загуба по време на събитието. Вероятно това е причината за започване на стрелбата.

Предстои да се разследва и самия Кац – например дали е имал психически проблеми. В случаите на масови стрелби почти винаги са налични такива при стрелците.

След поредната подобна трагедия можем да очакваме да се развихрят някои познати дискусии. Една от тях е за затягане на оръжейния контрол в САЩ. Другата – че игрите водят до насилие (обичайния аргумент на оръжейното лоби). За съжаление обаче този път стрелбата се случва точно на гейм турнир...

Коментари
YavoreVdigniKatoTiZvanya avatar
YavoreVdigniKatoTiZvanya
27 август 2018
деба, махни му снимката на този катил, правиш го известен.
bojosan avatar
bojosan
28 август 2018
Агресията в гейминга може да се оприличи като сила с агресията на пътя.Хубавото е, че не може да се материализира толкова често понеже е виртуална.По принцип никъде не съм срещал толкова подигравки,обиди и ирония колкото в геймфорумите.
nightwarrior avatar
nightwarrior
28 август 2018
Проблемът е, че и двете са достъпни, а човек като е лайно, малко му трябва. Това като тия дето обвиняват алкохола, че като са пияни буйстват. И там алкохола не е виновен, лайното си е лайно, само му дай шанс да се покаже. Ама и то тва масова престрелка в САЩ е като нещо почти естествено на тоз етап. Те ако минат седмица-две без престрелка някъде, почват да се чудят какво става.
lyubohar avatar
lyubohar
28 август 2018
nightwarrior е прав, не е агресия в гейминга, а просто агресия. Ако у нас оръжията бяха също толкова достъпни, това щеше да се случва всяка седмица по най-различни поводи.
pseto avatar
pseto
28 август 2018
Да, и аз съм съгласен. Агресията си е агресия.

А има и едно друго нещо - обикновено хората, говоря и за съвсем нормалните такива, са доста по-смели при виртуална комуникация. Примерно разни такива в работата, които много обичат да се дървят по чатове и прочее, ама като идеш при тях очи в очи се превръщат в тотални ангелчета и не ти казват нищо на въпреки. Виртуалната комуникация си е виртуална комуникация, особено ако е анонимна, никога не я приемам за нещо толкова показателно.

Виж, това да идеш някъде с пистолет си е съвсем реално, физическо нещо и е друга ракия.

LethianDream avatar
LethianDream
28 август 2018
Мислех,че турнирът е бил по CS или някой шутър, така че съвсем да се зарадват хората, които смятат игрите за патологично зло. Да убиеш човек заради загуба на турнир ..Жалко за пострадалите хора.
Skygleam avatar
Skygleam
28 август 2018
То за да ти харесват Madden игрите трябва да си психично болен.
sauron93 avatar
sauron93
28 август 2018
Имах един познат който навремето изгуби ли на някоя игра,започваше да плаче. Има такива хора.
pseto avatar
pseto
29 август 2018
За мен в случая става дума просто за пореден психически болен човек, а това, че нещата стават на гейм турнир е лошо единствено за гейминга като цяло. Защото можем да очакваме още обвинения към гейминга, а също и още повече цензура. Което абсолютно винаги е зле.

Другото е, че в САЩ си е ебало мамата да се разхождат хора с пистолети наляво-надясно, изпатква някой и бам, клане. Луда история.

nightwarrior avatar
nightwarrior
29 август 2018
Там вярно си е ебало мамата. В някои щати дори open carry е позволено. Гледах клип преди може би месец в тубата, в който полицай спира един такъв дето си се разхожда с MP5. При това само защото модела имал разновидности дали е автоматичен или полу-автоматичен. Автоматичното е забранено, доколкото знам. След като видя, че не е автоматично му го върна и му пожела приятен ден. И оня си продължи надолу по улицата с SMG на гърба... заеби.
pseto avatar
pseto
30 август 2018
Да. Но дето се вика - друга култура, да се оправят. Мен единствено ме боли това, че игрите стават супер цензурирани заради подобни глупости, ама реално в САЩ си вилнее някаква безумна политическа коректност, тъй че може и това да е...
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл