hategame logo
Противник на игрите с насилие щатски сенатор в затвора за корупция
пуснато на 25 февруари 2016 от pseto
leland yee
През 2011 година сенаторът Лиланд Ий се опита да прокара закон, забраняващ игрите с насилие в САЩ. За щастие той се провали с пълна сила, макар че продължи да се изказва активно против тях и гейм индустрията като цяло.

А сега научаваме, че Ий ще прекара следващите 5 години от живота си във федерален затвор. Причината? Той бил намерен за виновен в повдигнатите към него обвинения за трафик на оръжие и взимане на рушвети. Всъщност отпреди известно време знаем, че се води дело срещу Ий, но сега виждаме и резултатите.

Оказва се, че политикът е бил мерзка личност от най-висш калибър. В продължение на години ФБР агенти под прикритие са давали рушвети на Ий, които той е приемал на драго сърце. И под формата на чекове, и дори като „сакове с пари“. Нещо, което човек би си казал, че се случва единствено във филмите.

Заедно с това Ий е задействал и сделка с бунтовници във Филипините за продажбата на тежки оръжия отново с посредничеството на агент от ФБР. За щастие тя не се е осъществила. За сметка на това пък са били събрани достатъчно доказателства против Ий. Любопитен момент е, че съдът отказва да намали по какъвто и да е начин присъдата на бившия сенатор, въпреки че той твърди, че е „поел пълна отговорност за действията му, които ще го преследват до края на живота му“ и че трябва да се грижи за болната си жена.

В крайна сметка дори и леко злорадо можем да наблюдаваме развитието на ситуацията. Най-вече защото истински престъпници като Лиланд Ий нерядко се опитват да хвърлят вината за различни трагедии върху електронните игри. А изявления, че насилието в гейм заглавията води и до реално такова така и не са доказани научно под каквато и да е форма.

Коментари
vldir avatar
vldir
25 февруари 2016
Сега остава и Бойко.
bobkata.gerov avatar
bobkata.gerov
25 февруари 2016
А Делянчо? Местан? .....
pseto avatar
pseto
25 февруари 2016
Ако решат да вадят нож на електронните игри всички ще ходят в пандиза.
Former Gaming Shithole avatar
Пабло Ескобар
25 февруари 2016
Този е дребен престъпник спрямо други американски политици.Ами Хилари Клинтън,Джордж Буш те защо не се разследвани за военни престъпления.
pseto avatar
pseto
25 февруари 2016
Всеизвестно е, че големите изроди никой не може да ги пипне, защото са достатъчно внимателни, тоя сигурно и трева е щял да продава до негрите по улиците в някое гето ако е вярвал, че ще вземе кинти.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл