hategame logo
Microsoft не иска платени ъпгрейди от Xbox One към Xbox Series X?
пуснато на 08 юли 2020 от pseto
xbox series x 1
Microsoft изглежда е против платени ъпгрейди на игри от Xbox One към Xbox Series X. Това твърдят източници на изданието VideoGameChronicles, потвърдени и от GamesIndustry.biz.

Според тях Microsoft подкрепя единствено безплатните ъпгрейди - или чрез инициативата Smart Play, или чрез услуга, която всеки разпространител подготви за себе си. EA, например, представиха Dual Entitlement, при който собственици на Xbox One или PS4 версиите на Madden NFL 21 и FIFA 21 ще могат да ги цъкат без доплащане и за Xbox Series X и PS5.

Smart Play предлага същото. Щом играч си купи заглавие за Xbox One, то със сдобиване на Xbox Series X ще получи същата игра безплатно, като сред екстрите е възможност за пренасяне на сейвове и продължаване на прогреса.

Някои компании, сред които Ubisoft и CD Projekt Red с техния Cyberpunk 2077, вече подкрепиха инициативата. Но пък други като Rockstar са мълчаливи. И тук е интересният момент.

Дали Microsoft ще забрани на Rockstar да предлага Grand Theft Auto V за Xbox Series X, ако студиото му иска пълна цена? Или по-скоро компанията само препоръчва на компаниите да предлагат безплатни ъпгрейди, без да ги задължава?

Коментари
Rostik79 avatar
Rostik79
09 юли 2020
Разиграват добро ченге - лошо ченге.
pepito avatar
pepito
09 юли 2020
Дано да го направят задължително и да доведе до нервна криза безумно алчните рокстарци, еа и останалите мизерници.
nightwarrior avatar
nightwarrior
09 юли 2020
Ще си го сложат в другия крачол. Рокстар не правят големите пари от продажбата на самата игра(не че не вземат пари, но вече има тонове намаления и т.н.), правят големите пари от шараните в онлайна. ФИФА е същата история, затова им е в праймъра. Затова BFV и Антема бяха планирани като лайф сървиз. За жалост първо трябва да ги ударят по микротранзакциите, ама...
pseto avatar
pseto
09 юли 2020
Абе да ти кажа Rockstar няма да откажат едни 5-6-7 милиона продажби за по 60 долара... той онлайна си е там и пак ще си генерира същите пари.

Макар че кой знае, може би ако хората не дадат тези 60 долара, ако се пусне само GTA Online (май нещо такова четох), тогава може би ще са още по-навити да хвърлят здраво кинтаж в онлайн режима, понеже нали са "на далавера" и не са плащали за пълната игра. Те май заради това EA пускат FIFA безплатно в Access - човек си казва - "Ето, не дадох кинти за цялата игра, сега мога да си купя 1-2-3-50 тестета" и изведнъж си оказва, че вече си платил 3-4+ фифи.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл