hategame logo
Microsoft купува Discord за 10 милиарда долара?
пуснато на 23 март 2021 от pseto
microsoft discord
Microsoft е във финална фаза на преговори за придобиване на Discord, твърди материал на Bloomberg. В него се посочва, че сумата, която е възможно софтуерният гигант да извади за чат услугата, е 10 милиарда долара.

Все пак Bloomberg пише, че сделката е далеч от завършена. Пред Discord има и друга алтернатива - да излезе на фондовата борса и продължи да съществува като независима услуга. А с популярността на услугата днес е съвсем възможно тя да набере значителни суми.

Така в случая далеч не говорим за приключена сделка.

Иначе Microsoft придоби Skype през 2011-а за 8.5 милиарда долара. Тази сделка обаче бе по-скоро с цел да подсили бизнес услугите на компанията. Придобиване на Discord изглежда по-скоро насочено към развиване на развлекателния сегмент на гиганта.

Коментари
JakePaulKOsConor avatar
JakePaulKOsConor
24 март 2021
И тия евреи искат да минат тънко...

Дано от Discord да не приемат за тази сума

JakePaulKOsConor avatar
JakePaulKOsConor
24 март 2021
.
Peshp avatar
Peshp
24 март 2021
Epic Games и Amazon също имат желание да се сдобият с Discord, ама не знам какви цени са им предложили. Каквото и да говорим ако microsoft се сдобие с discord, платформата със сигурност ще умре. Да си останат независима услуга.
JakePaulKOsConor avatar
JakePaulKOsConor
24 март 2021
Защо ще умре?

Skype =/= Discord

lyubohar avatar
lyubohar
24 март 2021
Че той и Скайп съвсем не е мъртъв. А Minecraft сцепва откак е при MS. Лафчета от времето на Windows 95
JakePaulKOsConor avatar
JakePaulKOsConor
24 март 2021
Знам, но това е главния аргумент на простолюдието срещу Discord да отиде при Microsoft, защото според тях, ако нещо не е масово значи е провал.

Skype според мен е по-добрия избор ако трябва да се обадиш на някой.

Иначе, Discord най-подхожда да бъде притежаван от Amazon и интегриран в twitch.tv, защото ако е възможно от Discord да се създаде стрийминг платформа, то Microsoft е възможно да станат конкурент на twitch и YouTube

lyubohar avatar
lyubohar
24 март 2021
Че това лошо ли е? Нека станат конкурент. Амазон засега не е гейминг компания, най-добре нищо геймърско да не ходи при тях
pseto avatar
pseto
25 март 2021
Не мисля, че Microsoft искат да стават конкуренти на Twitch и YouTube. Ще имат една добра услуга, която да си интегрират в различни услуги, и това е. Тях по-скоро ги интересува технологията, отколкото да си избият инвестицията възможно най-бързо.

Иначе MS има хубави неща, има лоши, нормално е. Леко изкуствено ми идва да се хейтят наизуст. Да, Windows 10 е супер досаден, особено как постоянно си рестартира сам настройките (и това колко хиляди неща ти точи като информация). Други неща като Visual Studio Code са страхотни (макар че и него колкото повече го подобряват, толкова повече го прецакват сякаш, в един момент ще му забраня да се ъпдейтва).

JakePaulKOsConor avatar
JakePaulKOsConor
25 март 2021
Имах Windows 10 лицензиран от както беше излязъл (нали го даваха безплатно) и не съм имал абсолютно никакви проблеми. От няколко години съм с пиратски и постоянно нещо не е наред
lyubohar avatar
lyubohar
25 март 2021
Аз нямам проблеми нито с пиратския, нито с лицензиран - никога не са ми се променяли настройки. Иначе VSC наистина е супер, малко трудно минах от Sublime към него, но вече свинах и не съжалявам.
Rostik79 avatar
Rostik79
25 март 2021
Псе, аз мисля, че не толкова технологията ги интересува - те дето се вика може и по-добра да направят в МС. По-скоро ги интересува платформата с потребителската им маса. Към 2020-та се смята, че Дискорд има над 300 млн потребителя. Скайп също затова го погълнаха. Самата технология не е кай знае какво, но разработеният вече бизнес с клиентите и базата данни струват милиарди.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл