hategame logo
Microsoft възхвалява своя Game Pass... и се заяжда със Sony
пуснато на 10 юни 2021 от pseto
microsoft game pass
Microsoft е единствената компания в момента, която доставя игри едновременно за PC, конзоли и клауд услуги, смята Фил Спенсър, шефът на гейм дивизията в рамките на софтуерния гигант. Той очевидно говори за абонаментната услуга Game Pass, която осигурява достъп до стотици игри – и разработени от вътрешни студия на Microsoft, и от външни такива. Напоследък практически всяка нова игра, разпространена от компанията, влиза директно в Game Pass.

Стратегия, която се отличава от тази на Sony – и Спенсър не пропуска да захапе основният конкурент на Microsoft.

„Някои доставят конзолни игри с години закъснение за PC. Това кара играчите не само да купуват хардуер предварително, но и след това искат от тях да платят втори път, за да играят на компютри“, казва Спенсър. Докато той не споменава изрично Sony, то повече от очевидно за кого се намеква.

„Всички наши игри са в абонаментната услуга (Game Pass) от ден първи – с пълна кросплатформена поддръжка“, добавя Спенсър. Което можем да приемем за още един намек към Sony – те са известни със своята резервираност към кросплатформената поддръжка.

В последно време Microsoft налива доста пари, за да подобри Game Pass. Това се случи и чрез купуването на куп студия – някои не толкова големи като Double Fine, inXile и Obsidian, но пък други – значителни по размер – Bethesda и всички компании под тяхната шапка.

Коментари
lyubohar avatar
lyubohar
11 юни 2021
Аз буквално замених PS+ за Gamepass. Няма какво повече да кажа
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл