hategame logo
Microsoft обмисля да купи гейм дивизията Warner Bros.?
пуснато на 07 юли 2020 от pseto
microsoft studios
Миналия месец се появиха слухове, че гейм дивизията на Warner Bros. е възможно да е за продан. Според спекулациите търсената цена от AT&T, които са нейните собственици, е към 4 милиарда долара.

Първоначално бе посочено, че EA, Activision Blizzard и Take-Two имат интерес, но е възможно и друг голям, богат играч да се намеси - Microsoft. Поне това твърдят източници на изданието The Information.

Това не звучи никак нелогично. В последно време компанията подсилва с пълна сила Xbox дивизията си, а придобиване на студия като Rocksteady, NetherRealm и Monolith със сигурност ще я подсилят още повече. Също така 4 милиарда долара са джобни пари за гигант като Microsoft.

Е, предстои да видим какво ще се случи. И дали изобщо Warner Bros. Interactive изобщо ще бъде продаден.

Коментари
BundyBari avatar
BundyBari
08 юли 2020
Майкрософт ако решат да играят на конзолна война с новата генерация и направят тази сделка, после само Mortal Kombat и Batman-игрите да направят ексклузиви (може и временни) за Xbox и мача изведнъж ще стане интересен, но засега няма индикации това да се случи.
Skygleam avatar
Skygleam
08 юли 2020
Те Майкрософт могат да купят Сони и да приключат войната като изкарат един PlaystationBOX. Само трябва да кихнят едни мижави 70-тина млрд. и са готови.
BundyBari avatar
BundyBari
08 юли 2020
Доста по-вероятно е някой ден това да стане, отколкото обратното... Sony да купят MS
pepito avatar
pepito
08 юли 2020
Микромеките са много либерални последните години, реално няма ексклузиви за бокс, всичко има и PC версия. Също малко известен факт е, че игри купени от windows store могат да се играят едновременно на до 5 PC-та, дори, ако съответната игра поддъжра мрежа, тези 5 PC-та могат да играят заедно.
Това всичкото е добре дошло за потребителите и им печели точки спрямо конкуренцията.
BundyBari avatar
BundyBari
08 юли 2020
Ами не им пука, реално все едно и PC-то си е тяхна платформа, вярно не печелят пари от директните продажби на хардуер, но почти всяко PC на запад си има лицензиран Windows, офис пакети и един куп друг MS-софтуер. Така покриват и двата сегмента... за децата, на които не им трябва друго - Xbox и игрите/абонамент, на работещите геймъри - Windows и игрите/абонамент
pseto avatar
pseto
08 юли 2020
Да, гледат си техния бизнес, ако решат да вадят нож на Sony - могат, и то по много различни начини. И пари за ексклузиви могат да дават, и да подбиват цената на хардуера също. Явно настоящото положение е окей за тях, щом действат толкова либерално. Въпреки че май се готвят за повече офанзива това поколение.
nightwarrior avatar
nightwarrior
08 юли 2020
Не само на запад, дори тук всичко над средна фирма(понякога и по-малки) са с лицензиран софтуер. Даже обикновени потребители минават на лицензи, особено като се има предвид, че се намират за смешни цени. Аз моя го взех преди време за 20на евра за десетката на моето РС. Аз не помня на вас ли разправях, но четох, че това им е схема и затова не гърчат така пиратството, щото ако искат... Не е да не могат.

Като цяло не знам колко е сериозно да говорим дали Сони печелят конзолата битка или не, Майкрософт просто не изглежда да се състезават. Те са като на олимпиада, важно им е участието. Ако някой мисли, че ако искат не могат да набухат пари в студия и да дънят ексклузиви, наивитета му е в повече.

pseto avatar
pseto
08 юли 2020
Ами да, на единия компютър Windows-ът ми има такова съобщение да ме засрами, че е пиратски, щото ме мързя да слагам пач за него (нищо, че отнема 1 минута). Microsoft знаят за това, ама ги боли фара - не ми ограничават никакви функционалности по никакъв начин. Това е отдавна дискутирано - компанията има методите да се справи с пиратите, но не го прави, защото така ще доведе до развитие на Linux, повече миграция към него, повече хора, които могат да го ползват и т.н. Microsoft си ги интересува да са монополисти и бизнесът да е задължен да им купува Джамовете, които тъй или инак са си достатъчно скъпи, че да се покрият всички загуби от пиратите. А пък цялата информация, дето се краде от потребителите, е допълнителен бонус, независимо дали си пират или напротив. Това ти спомага за развитие на AI и бог знае какви десетки и стотици други услуги. (Писал съм и тук, имах един малък лаптоп, на който исках да му спра всякакъв трафик, за да го ползвам с мобилен интернет - отне ми 4-5 часа четене и ръчкане по registry-то, за да спра ИЗЦЯЛО точенето на данни от Microsoft, но вероятно при първия автоматичен ъпдейт, който дори и да изключиш през registry-то мистериозно винаги се активира сам, всички направени настройки се връщат обратно и трябва да ги правиш наново).
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл