hategame logo
Xbox Series S/X са най-силната премиера на Xbox досега
пуснато на 13 ноември 2020 от pseto
xbox series x 1
Настоящото – или вече всъщност предходно конзолно поколение, понеже вече излязоха и Xbox Series S/X, и PS5 – не беше успешно за Microsoft. Откъм продажби Xbox One изостана толкова много от PS4, че компанията изобщо спря да разкрива как точно се харчи устройството.

Е, изглежда Xbox Series S/X стартират добре. Всъщност по думи на Фил Спенсър, шефът на Xbox отдела, двете платформи са записали най-силния старт в историята на гейм хардуера на Microsoft.

За съжаление не биват разкрити конкретни числа. Така не можем да знаем дали двете нови конзоли се продават значително по-добре от Xbox One например или разликата е минимална.

Във вече настоящото конзолно поколение Microsoft влезе с два модела. Xbox Series X е премиум устройството, което може да се похвали със значителна производителност (по-висока на хартия от тази на PS5). От друга страна Xbox Series S е бюджетно устройство с доста по-посредствен хардуер, сравним с този на Xbox One X. Така е спорно дали тази джаджа е истински next-gen продукт или напротив.

Коментари
sauron93 avatar
sauron93
15 ноември 2020
Може да е маркетингов ход да говорят така. Не вярвам че повечето хора са купили тази кочина пред пс5.
igra4 avatar
igra4
15 ноември 2020
Сравнено с преднато им поколение, може и да е по-добре, но със сигурност са далеч от Сони.
Rostik79 avatar
Rostik79
16 ноември 2020
Сега са такива времена, че и най-куцата конзола ще счупи рекорди по продажби.
igra4 avatar
igra4
16 ноември 2020
Мдаа, както казва Божо, хората се опаричиха или просто харчат напечатани пари и кредити.
HighFist avatar
HighFist
16 ноември 2020
Предвид обстановката, интересно ще ми бъде сравнението на продажбите след 3-5 години да речем. Познавам хора, които са си купували PS ей така, от немай къде, и рядко са го играли или използвали.

Сега феновете ще си купят със заделени и/или напечатани пари/кредити през първата вълна, но след това ситуацията е несигурна.

Възможно е и да избият рибата все пак, не се знае

pseto avatar
pseto
17 ноември 2020
То първо са феновете, после след 2-3 години като паднат цените случайните хора решават да си вземат някоя конзола. И аз имам познати/приятели - взимат си PS4-ка по време на някой Черен петък или нещо от рода като е на промоция, играят там какво играят 1-2 игри и я заебават в шкафа да събира прах. Не съм много сигурен какво печели и Sony от този сценарий, хардуерът така или иначе не носи голяма печалба. Ама пък могат да се хвалят с еди колко си милиона продадени конзоли.

Sony между другото са малко мълчаливи, може би чакат да мине седмица да кажат как върви конзолата или сигурно ще чакат и да започнат продажбите в Европа. Ама вероятно пак ще имаме рекорди и рекорди, едва ли ще си отворят устата за нещо различно.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл