hategame logo
Нечувано – EA спря микроплащанията в Star Wars Battlefront II
пуснато на 17 ноември 2017 от pseto
star wars battlefront 2 loot
В последните дни най-голямата тема в интернет несъмнено са микроплащанията в Star Wars Battlefront II. Заради тях много от съдържанието в шутъра е заключено зад нуждата да се грайнди – според преценки на геймъри стотици, дори и хиляди часове. А като алтернатива могат да се платят и четирицифрени суми в долари, за да се отвори всичко възможно.

Е, по-рано днес се случи направо шокиращ обрат – микроплащанията в Star Wars Battlefront II са били изключени! Изцяло. В съобщение EA отбелязват, че „винаги слушат геймърите“ и „им благодарят за страстта“, с която защитават позициите си.

В резултат микроплащанията в шутъра са спрени, а пък цялата прогресия в Star Wars Battlefront II ще се случва единствено с геймплей без възможност някой да си плати за кратък път. Едва когато заглавието бива балансирано премиум валутата ще се завърне в играта.

Да, няма да се мине без микроплащания. Но те ще са налични в бъдещ, неопределен момент.

Интересно е да се отбележи, че вероятно причината в случая не е била EA и тяхната любов и уважение към потребителите. Името на Disney беше силно намесено в цялата драма. Всъщност именно Боб Айгър, шефът на развлекателния гигант се е свързал с Андрю Уилсън, изпълнителният директор на EA. Не е ясно какво са си говорили двамата... но спирането на микроплащанията в Star Wars Battlefront II бива обявено кратко след това.

Сега остава единствено да научим кога и в какъв формат ще се завърнат микроплащанията в заглавието.

Коментари
Macks avatar
Macks
17 ноември 2017
Бая шум се вдигна около темата в последно време. Пада им се на ЕА за наглостта. Щастлив съм, че все пак мнението на играчите е имало значение по един или друг начин. Хората кати маса наистина могат са постигнат много, стига да го искат.
pseto avatar
pseto
17 ноември 2017
Според мен EA в реалност не ги ебе и един грам. Интересно беше да прочета, че Disney са ги бъзнали - която вероятно е била причината да се случи премахването на микроплащанията. Щото целият флейм е стигнал и до тях, особено съмненията, че става дума за хазарт - нали Disney си е семейна компания.

EA не ги ебе, защото знаят, че кучетата си лаят, а керванът си върви. В нормални обстоятелства щяха да си правят оглушки, ама сега ги натиснаха отвън.

Интересно дали ще махнат микроплащанията в Need for Speed Payback като са "чули геймърите"? Друг път.

sauron93 avatar
sauron93
17 ноември 2017
Вдигна твърде много врява затова , иначе нямаше да ги махнат никога . При Еа интересното е че изпробват различни модели на микроплащания със всяка игра , в случаят този модел не успя но ще намерят друг модел при който играчите ще си мълчат , така както е с фифата например .
rosniak avatar
rosniak
17 ноември 2017
А на бас, че нема ги махнат от NFS: Payback. Голям шум, наистина. Убеден съм, че от Дисни ги е хванало шубето да не загубят зрители за 8мият филм ! А да не говорим че това от страна на Еа е путкенска тактика- дай да цоцаме, докато можем и колкото можем.Да не говорим че веднъж плащаш пълната цена на играта, а после те доят с ОЩЕ 3/4/5 пъти за сандъци, щото Бай Уй има разни добавки и е по-добре от теб в играта. Щото тия "добавки" ти увеличават рег. на здравето, намаление на цд, и т.н. От това което видях от бетата, играта НЕ Е лоша, но тези кутии и серат право в устенцата !
Miro avatar
Miro
17 ноември 2017
Те тука проблема е че хем сърби хем боли.Хем на народа му се играе две не вижда , хем му дойде малко в много парите.Просто лоша преценка на ЕА алчността , малко да бяха свалили фарменето и парите , стадото щеше да е на принципа "Shut up and take my money".
Всяко чудо за 3 дни , по коледа всички хейтъри ще си я накупят барабар с все ДЛЦ и добавки ,щ'от друга игра с такава графика и екшън няма, тоя филм съм го гледал.А след това и за новия БФ направо на Злато и пълен Сезон ще скочат.
И между другото микроплащанията са временно спрени не махнати
God avatar
God
18 ноември 2017
Не че ги защитавам, алчни копилета са си, но не е виновен този, който яде зелника. Болшинството от съвременните играчи са лапета с ръчки, които обичат да цоцат за всичко, което мърда, естествено, с чужди пари. Как се дадоха не знам си колко стотин милиона във фифата, че тези ли тук микроплащания ще ги уплашат.
vanmx avatar
vanmx
18 ноември 2017
Много ясно че не ги ебе за потребителите. Спират микроплащанията щото явно толкова много са прекалили, че чак масово геймърите правят refund, навсакъде се пръсва мълвата че играта не става и т.н. В следствие на всичко това нещата отиват на загуба - играта не се продава добре, малкото купили играта пък не искат да дават още кинти допълнително. Нали цената на всичко е балансът между търсене и предлагане, EA явно тоя път не на налучкали тоя баланс
sauron93 avatar
sauron93
18 ноември 2017
Ама нали знаете че не са спрени изцяло,а са спрени временно . Като мине малко врявата пак ще ги пуснат . А еа могат само да ми духат топките отсега нататък. Няма да купя нито една игра от тях, то не че им пука много за мен ама сигурно ще има още доста като мен .
rosniak avatar
rosniak
18 ноември 2017
Играх малко бетата- еми хареса ми играта, а и от това което съм видял от геймплей и трейлъри и стриймъри, не е чак толкова лоша. НО поради алчността на ЕА, играта пострада. А Дисни са се притеснили да не изгубят парички от зрители и фенове от филма.
igra4 avatar
igra4
18 ноември 2017
ЕА са тарикати знаят как да доят и ще продължават да го правят, не им харесвам игрите, но на тях и Близърд им се кефя, щото правят пари от дебилите.
pseto avatar
pseto
19 ноември 2017
Приказката за зелника е правилна, но тъпото е, че сигурно максимум 10-20% (ако са и толкова) от хората са склонни да платят, останалите 80-90% - не. Но за сметка на това съответното малцинство киха сериозни суми и заради него се правят фундаментални промени по игрите.

Макар че ако се замисля в Ultimate Team вероятно доста по-голям процент дава пари за тестета...

П.С. Но да, рано или късно EA ще върне микроплащанията, по възможност така през задния вход.

voxy avatar
voxy
19 ноември 2017
аз на тая игра отдавна й отказах преордъра, но скоро игра на EA няма да купя, за съжаление, pseto, правилно го казва че има много които яко кихат и те променят фундаментално дизайнът на игрите, от което сме засегнати всички, защото утре ще е някоя от любимите ни игри с подобна гадория. Добре че се вдига шум, поне повече се надухат срещу тях и да спрат да дават пари за pay2win схеми.... нещата с микротранзакциите вече минават всякакви граници.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл