hategame logo
Nintendo са се поучили от Super Mario Run
пуснато на 06 юли 2017 от pseto
super mario run 1
Super Mario Run беше първата игра от култовия франчайз, появила се за смартфони и таблети. Доколкото заглавието може да се похвали с над 150 милиона сваляния към днешна дата, то приходите не са чак толкова впечатляващи за Nintendo.

Причината? Странният пазарен модел на Super Mario Run. Играта може да се свали и играе безплатно до един момент, но след това трябва да цакате 10 долара, срещу които да получите цялото останало съдържание.

Доколкото класическият free-to-play модел с микроплащания е противоречив, то най-малкото се е доказал многократно. И самите Nintendo се уверяват в това. Компанията разкрива, че 10% от всички, свалили си Super Mario Run са дали пари за заглавието. Което означава приходи от 150 милиона долара...

...но същевременно игра като Fire Emblem Heroes, следваща класическото f2p има десета от свалянията на Super Mario Run, но по-високи приходи. От което Nintendo са се поучили.Шефът на компанията Тацуми Кимишима отбелязва, че и двата модела имат своите плюсове. Но по всички изглежда в бъдеще ще се залага на доказаният (и по-доходоносен) такъв.

Иначе следващата игра, която Nintendo се кани да пренесе в мобилния сегмент е Animal Crossing. Предстои да видим дали ще бъде по-успешна от Super Mario Run - макар че по никой параграф 150 милиона долара приход не трябва да се счита за провал.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл