hategame logo
Ново дело срещу EA заведено в Канада
пуснато на 21 октомври 2020 от pseto
ultimate team
Ново дело срещу EA е било заведено в Канада и да, става дума за луут кутии. Ищци в него са Марк Съдърланд и Шон Муур.

Двамата са обикновени геймъри, като единият от тях е купувал тестета със хокеисти в NHL игри, а другият – с футболисти в Madden NFL. Те твърдят, че EA са предоставяли хазартна услуга без нужния лиценз в страната.

Както винаги всичко ще се върти около едно нещо – дали режимът Ultimate Team наистина е хазарт или не. Засега на много места се счита, че ако в една игра с елемент на шанс не могат да се изтеглят печалбите, то тогава тя не е истински хазарт и не подлежи на регулация. EA също влизат с тежката артилерия, понеже Ultimate Team носи титанични приходи. Само в рамките на предходната финансова година те са близо 1.5 милиарда долара. Така е ясно, че EA ще направи всичко възможно да спечели всяко подобно дело.

А в случая Съдърланд и Муур вероятно по-скоро пробват късмета си, отколкото нещо друго.

В последните години комисии в САЩ и Великобритания обсъждат дали режими като Ultimate Team влизат в дефиницията на хазарт или напротив. В някои европейски страни – например Белгия и Холандия – в Ultimate Team не могат да се купуват тестета с реални пари. Изглежда обаче, че правителствените агенции действат изключително бавно, а същевременно EA изкарва милиарди от подозрителните си бизнес практики.

Коментари
Rostik79 avatar
Rostik79
22 октомври 2020
Съдърланд и Муур едва ли действат самосиндикално. Мидихлорианите ми подсказват, че зад тях стои някой адвокатски тръст, който иска да спечели слава с такова знаково дело, поне в тази правова ниша. Вероятно са се свързали с хлапетата или с родителите им и са им предложили да изкарат някой лев. Те подготвят всичката документация, хлапетата само слагат подписи.
Чудесен плот за поредния скучен HBO-documentary.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл