hategame logo
Nvidia изпревари Intel по пазарна капитализация
пуснато на 09 юли 2020 от pseto
nvidia office
Nvidia в момента има по-висока пазарна капитализация от Intel. Акциите на компанията, популярна най-вече със серията им графични ускорители GeForce, са оценени на 254 милиарда долара в момента.
За сравнение пазарната капитализация на Intel в момента е с 245 милиарда долара.

Така добрата форма на Nvidia напоследък определено печели вярата на акционерите в компанията. Само в последната половин година цената на ценните книжа скача двойно. В началото на 2020-та те се котират за около 200 долара бройката, докато сега - за над 413 долара.

Несъмнено очакванията към новите графични ускорители на Nvidia, а също и следващото конзолно поколение, което вероятно ще накара и PC геймърите да се сетят, че хардуерът им има нужда от ъпгрейд, водят до този скок. Но дали всичко ще се развие по план?

Редно е да се отбележи все пак, че пазарната капитализация често варира сериозно, като може да се промени и със стотици милиарди в рамките на месеци. А и ако погледнем чисто финансово - Intel все още е много по-напред с приходи от 72 милиарда долара и печалби от 21 милиарда долара за 2019-а. Числата на Nvidia за същия период включват приходи от близо 12 милиарда долара и печалби от 4.1 милиарда долара.

Коментари
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
09 юли 2020
Ако не друго, поне маркетинговият им отдел е много кадърен. Голяма част от този успех се дължи на тях.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл