hategame logo
Nvidia изтегля куп Shield таблети, могат да се запалят
пуснато на 31 юли 2015 от pseto
nvidia shield fire

Изтеглянето на устройство от продажба винаги е неприятен момент. Подобен проблем обаче се стоварва връз главата на Nvidia – куп бройки на гейм таблетите от серията Shield ще трябва да бъдат изтеглени от продажба.

Става дума за 8-инчовите версии, произведени в последната една година. След тестове на Nvidia става ясно, че е възможно батериите на тези устройства да прегреят, което потенциално може да доведе и до опасност от пожар.

Компанията призовава всички, които имат 8-инчовия Shield да погледнат какъв модел е батерията. В менюто About tablet=>Status=>Battery можете ще видите или надпис Y01, или B01. Проблемите батерии са Y01 – ако джаджата ви има такава, то Nvidia натъртва, че трябва да спрете да я използвате и да я върнете на компанията, която ще замени устройството с ново съвсем безплатно. Ако пък моделът е B01, то няма причини за притеснения.

Интересно е, че минава дълго време, преди този проблем да бъде открит. Дали пък някой пожар няма да доведе до огромни скандали, които да хвърлят клеймо върху Nvidia?

Хубаво е все пак, че компанията се опитва да пребори ситуацията своевременно. Въпреки че несъмнено ще им струва немалко пари.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл