hategame logo
Nvidia отново с добри финансови резултати
пуснато на 10 май 2015 от pseto
nvidia office
Когато AMD е в криза, то автоматично можем да предположим какво е състоянието на Nvidia – страхотно. За периода януари-март на тази година, компанията записва внушителен скок в приходите с 25%.

Те възлизат на 1.15 милиарда долара, като логично гейм дивизията е водеща с 587 милиона долара приходи. Интересно е обаче, че при нея скокът на годишна основа е само с 4%.

Все пак останалите дивизии на Nvidia, включително и тази за разработка на мобилните Tegra чипове са в страхотно състояние и отбелязват ръст. От компанията продължават да вярват и в своите портативни конзоли Shield, но отново не разкриват колко точно са продажбите им.

Nvidia говорят и за съмненията, че е възможно PC пазарът да се свие, което да доведе до криза за дружеството, тъй като разчита сериозно на него. Според шефа на компанията Джен-Хсун Хуанг бъдещето ще е точно обратното – с навлизането на виртуалната реалност компютрите ще засилват своите позиции.

„За да се насладиш на виртуалната реалност ти трябват 90 кадъра в секунда и за всяко око. Ако нямаш хардуер от типа на GeForce Titan или GTX 980 в момента, то е трудно да имаш страхотно преживяване“, казва Хуанг.

Въпреки значителните приходи, печалбите на Nvidia отбелязват спад с 2% до 134 милиона долара. Вероятно това означава, че компанията инвестира повече в нови разработки към момента.

Коментари
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
10 май 2015
Изтрит коментар
Charcharo avatar
Charcharo
10 май 2015
Toxi, не пиши за хардуер. Недей
Former Gaming Shithole avatar
Пабло Ескобар
10 май 2015
Защо да не пиши за хардуер?
Charcharo avatar
Charcharo
10 май 2015
Защото не разбира
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл