hategame logo
Официално: Take-Two купува Codemasters за 1 милиард долара
пуснато на 10 ноември 2020 от pseto
codemasters
След като миналата седмица стана ясно, че Take-Two обмисля да купи Codemasters, то вече е официално – има направено предложение за базираното във Великобритания студио. То е от малко под 1 милиард долара – 994 милиона, ако трябва да сме точни.

Сделката очевидно е била одобрена от бордовете на директорите на двете компании. Сега остава единствено регулаторните органи в САЩ и Великобритания да дадат своето становище. Но шансът да се появи пречка е минимален. Така в близко бъдеще Codemasters ще премине под шапката на Take-Two.

Сделката едва ли ще промени нещо за студиото, което познаваме с множество рейсъри. Обикновено при подобни мащабни сделки новозакупената компания запазва голяма степен на автономия. Макар че още Take-Two не са обявили плановете си за Codemasters, то няма да е изненадващо, ако компанията оперира независимо – подобно на други дъщерни дружества като Rockstar, 2K и други.

Коментари
Rostik79 avatar
Rostik79
11 ноември 2020
След още 10-тина години (живот и здраве) ще са останали само 2-3 мастодонта, които си делят целия гейм-пазар. Едната компания ще е от Китай, другата от САЩ.
pseto avatar
pseto
12 ноември 2020
Кой знае, възможно е, ама много компании = много проблеми обикновено. EA колкото компании са купили, толкова са и затрили, то си е като цикъла на живота като цяло - купуват се компании, закриват се, съкратените кадри си правят нови компании и така отново и отново.
vanmx avatar
vanmx
14 ноември 2020
Codemasters от две деситилетия са почти без конкуренция при по-реалистичните съзтезателни игри, така че никак не искам да фалират .
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл