hategame logo
Take-Two не прави battle royale игри
пуснато на 17 май 2018 от pseto
take-two
В момента Fortnite и Playerunknown’s Battlegrounds са двете най-популярни battle royale игри. Чийто успех е толкова солиден, че и много други големи компании обявиха планове да навлязат в жанра.

Take-Two? За тях отговорът е негативен. Именно това ни разкрива Страус Зелник, шефът на разпространителя, отговорен за серии като Grand Theft Auto, Red Dead Redemption, BioShock, Civilization, XCOM, Borderlands и други.

„Мисля, че ако човек си смени бизнеса така, че да следва големите хитове на останалите, то това означава постоянно да е в догонваща позиция“, казва Зелник. Той добавя, че не само има шанс да не стигнеш второто място по популярност – възможно е и да не се отлепиш от последното.

Зелник продължава с думите, че предпочита да дава зелена светлина на нови и иновативни идеи, а не да следва останалите. Което определено звучи като по-добрата стратегия.

Любопитно е, че преди години с успеха на League of Legends и Dota 2 доста компании пробваха да създадат MOBA клонинги. Пробваха се какви ли не различни подходи, но болшинството от тях се провалиха гръмко. Включително и такива от страна на водещи разпространители.

Напълно вероятно е подобно нещо да стане и с battle royale жанра... и вероятно Take-Two взимат правилното решение.

Коментари
igra4 avatar
igra4
17 май 2018
Браво, не се занимават с долнопробни игрички.
vldir avatar
vldir
18 май 2018
Абе кво значи това battle royale?
Или пък като кажат новото IP?
Нещо съм изостанал.
nightwarrior avatar
nightwarrior
18 май 2018
Battle royale - произлиза от манга/аниме(след това и филмова адаптация за която не говорим!). Буквално това е името на мангата. Там в доста тоталитарна Япония в бъдещето има лотария. Един клас всяка година я губи и бива пратен на остров, на всеки ученик се дава оръжие и целта е да се избиват, докато не остане един. Това е първоизточника, в последствие Сюзън Колинс например взема идеята("хрумва и случайно"), изтърбушва я, вкарва любовни интриги между тийнове и я продава като бест селър наречен "Игрите на глада".
Най-новата адаптация на battle royale е ясна - игрите като PUBG, Fortnite и т.н.

Колкото до IP, много по-лесно - просто абривиатура на Intellectual property.

lyubohar avatar
lyubohar
20 май 2018
Не мисля, че изразът произлиза от някаква си манга/аниме; от това, което съм чел, терминът го има още от 17 век, с него са наричали масови боеве с петли, които кралете са гледали, оттам "royal/royale". Буквално идеата е "всеки за себе си", все едно last man standing. Гледам, че са го ползвали и в кеча още преди 30-на години, въпросното аниме е от 1999-та.
nightwarrior avatar
nightwarrior
20 май 2018
Хм, изглежда си прав за битките с петли. Роял обаче(от това, което чета) няма общо с крале, а по-скоро е за подсилване на израза.

Но аз не се опитвах да покажа произхода на израза, а произхода на типа игра, който в момента се обособява едва ли не като поджанр на шуутърите. Батъл роял, който виждаме в игрите (остров, избиват се хора докато не остане един) е директно взеимстван от мангата/анимето като тип игра. Затова и обяснявам какво имат предвид. Може би Таками и Тагучи са имали предвид фразата със значението от 17ти век, може просто да им е звучало готино(честа практика при манга/аниме/японски игри), но battle royale какъвто го познаваме днес, е силно повлиян от тяхната творба и смятам, че това е очевидно.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл