hategame logo
Още драми покрай Borderlands 3 и Gearbox
пуснато на 07 май 2019 от pseto
claptrap borderlands 3
Драмите покрай Borderlands 3 и разработчиците на заглавието Gearbox сякаш нямат край... и любопитно в техния епицентър е Ранди Пичфорд, шефът на студиото. Съвсем наскоро той попадна под обстрел, след като обяви в стрийм, че третата част на шутъра няма да има никакви микроплащания... а после стана ясно, че ще могат да се купуват скинове с реални пари.

Но сега драмата се задълбочава. Покрай Дейвид Едингс, който озвучава Claptrap - запомнящ се персонаж в Borderlands серията, завръщащ се и в третата част. Той споделя, че е бил нападнат - физически - от Пичфорд във фоайето на хотел през 2017 година.

Откровението на Едингс идва някак мимиходом и покрай друг назрял наскоро скандал. Запитан от фенове защо той няма да озвучи Claptrap, той казва, че "този път е поискал да му се плати". Намеквайки силно, че в предишните 2 игри не е получил нищо за ролята си.

Самите Gearbox сякаш потвърждават думите му, понеже казват в официално съобщение, че "служителите на компанията имат възможността да озвучават персонажи", без това да се включва в трудовата им характеристика. Или с други думи - без да получават допълнителна компенсация (но и без да имат претенции за такава).

Та след като Едингс казва, че е "искал да му се плати", той добавя, че е бил готов да озвучи Claptrap и без да му бъде дадена и една стотинка в Borderlands 3 - стига да получи авторски възнаграждения за Borderlands и Borderlands 2, а също и извинение от Пичфорд, който го е нападнал в хотел. Естествено е получил отказ.

Доколкото тук няма нищо доказано, то изглежда гафовете на Пичфорд напоследък стават все повече. Наскоро Трой Бейкър, озвучил Рис от Tales from the Borderlands, който е включен и в Borderlands 3, сподели, че не е получил никаква възможност да изиграе отново героя. След това Пичфорд обяви, че на актьора е била дадена оферта, която той е отказал. След това шефът на Gearbox се поправи, че "така бил чул".

Говорители на самото студио споделят, че приемат обвиненията сериозно... дали пък няма да се окаже, че хаотичният Пичфорд може да бъде и уволнен като шеф на Gearbox?

Коментари
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
07 май 2019
Изтрит коментар
igra4 avatar
igra4
07 май 2019
Така се прави ПиАр. Да се учат другите от Пичфорд и Кобрата😀
pepito avatar
pepito
09 май 2019
Цялото нещо може да се сведе до - парипарипариощепаримногопарипарипари....
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл