hategame logo
Първи поглед върху новата конзола на Atari
пуснато на 18 юли 2017 от pseto
atari console 3
Миналия месец на E3 от Atari обявиха, че ще се завърнат на хардуерния фронт – онова, което направи компанията култова през 70-те години на миналия век. Е, дойде време и за първия поглед над новата джаджа на компанията.

Нея можете да видите от снимките в статията, като детайлите... са екстремално малко. Научаваме, че платформата на Atari ще има „модерни спецификации“ и ще пуска както класически заглавия на компанията, така и „модерни такива“.

Но подробности – няма.

Например дали Atari ще пробва да се конкурира директно със Sony и Microsoft или по-скоро конзолата им ще е своеобразно PC в конзолна кожа. Вероятно второто. Предстои да научим и важни детайли като цена и спецификации – но едва ли откъм хардуер джаджата на Atari ще успее да впечатли.

В крайна сметка трябва да научим повече. Но едва ли можем да очакваме толкова много. Atari са на последни издихания от адски дълго време. Така е доста съмнително, че предстои да видим нещо повече от маркетингов трик с новата им конзола.atari console 2

Коментари
BossOfGermany avatar
Босът На Германия
18 юли 2017
Пародия е всичко това...
lyubohar avatar
lyubohar
18 юли 2017
Каза човекът с ник "Босът На Германия". Oh, the irony...Иначе конзолата има много силен 80-ies vibe, който е цъкал на оригиналните, знае за какво говоря
Macks avatar
Macks
18 юли 2017
Определено ми харесва идеята. Дано не се провалят и да направят продажби.
vanmx avatar
vanmx
18 юли 2017
Дизайнът - модернезирано Atari 2600, от първите ревизии... това доста говори и за това каква би била идеята на това нещо. Каквото и да е , ако вкара някакво раздвижване в пазара и още повече - ако подкарва ААА заглавия, това би било добре дошло. И реално има шансове, не съм следил в мрежата мненията на западняците, но са басирам, че има доста хайпнат народ. Щото тук Атари е нещо за което са чували шепа нърдове, а там това си е име от голям калибър, особено за по-възрастните геймъри.
Аз лично продължавам да си чакам next-gen конзолата на Sega Даже започвам да се обнадеждавам. Ако Atari могат, защо да не могат и Sega...
pseto avatar
pseto
19 юли 2017
Според мен ще е посредствено PC, което ще подкарва разни игри на средни детайли от Steam. Или нещо такова. Убеден съм, че Atari няма ресурс да убеждава по-големи компании да правят "реални" версии на игри за конзолата им. Тъй че... остава единствено това.

Другият вариант е някакво още по-орязано извращение, което ще си е чист ташак вече.

Charcharo avatar
Charcharo
30 януари 2020
"Според мен ще е посредствено PC, което ще подкарва разни игри на средни детайли от Steam."
Това го прави по-добро от PS4 и Xbox One XD
lyubohar avatar
lyubohar
19 юли 2017
Доколкото прочетох, май ще е по-скоро като NES-а, който пуснаха миналата година. Ще пуска старите игри в нова кутийка и това е. Най-много да са помодернизирани някои игри.
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
19 юли 2017
Изтрит коментар
Macks avatar
Macks
20 юли 2017
Като нищо да сложат и един Андроид и да опитат да пробият в нишата, в която OUYA не успя.
Rostik79 avatar
Rostik79
30 януари 2020
И на мен първата ми мисъл беше, че ще е с Андроид и ще вкарат техни игри (в смисъл игри от времето на старото атари), римейци и емулации.
И като размер като го гледам е малко по-голямо от домашен суич, няма да има кой знае какво желязо вътре.
igra4 avatar
igra4
19 юли 2017
В беге бяха известни като Рамбо. Имаше една игра жоменка, имаха мн разчупени игри, бих си я купил ако измислят нещо добро.
LiquidSnake avatar
LiquidSnake
29 януари 2020
Невиждам много хляб в този проект.Още пари на вятара,но нека пробват.А иначе мисля че Атари си беше доста популярна в България навремето конзола,помня в квртала доста хора я имаха и ходихме да я пробваме.Сега как се казваше тогава не помня но защо не направят накой римейкове на стари тяхни игри ама да ги разчупят както правят нинтендо?
nightwarrior avatar
nightwarrior
30 януари 2020
Не знам как ви изскочи таз тема. Но ако играете Диабло, сигурно сте некромансери
pseto avatar
pseto
30 януари 2020
От таговете на другата новина за Atari. Ама този проект си е съвсем умрял вече, дори не помня какво стана с него. Но хората явно са минали към по-големи неща.
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
30 януари 2020
И ето че съм се оказал прав след 2+ години - наистина това е било пародия!
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл