hategame logo
PES 2021 ще е малък ъпдейт на PES 2020… но струва 60 лева
пуснато на 17 юли 2020 от pseto
pes 2021
По-рано през седмицата беше обявено, че PES 2021 няма да е пълнокръвно издание в серията. Konami обяви, че играта няма да включва никакви новости и подобрения откъм геймплей, като единствено съставите ще бъдат осъвременени.

С новината мнозина се запитаха – колко тогава ще струва това ново издание на серията? И вече имаме отговор – 30 евро или 60 лева. Срещу тази сума ще получите PES 2021, който ще бъде просто PES 2020 с осъвременени състави.

Цената на играта определено звучи разочароващо, най-вече защото тя можеше да бъде безплатен ъпгрейд за феновете на серията. Всъщност е спорно дали изобщо трябваше да има PES 2021 при настоящото положение.

Причината за орязаната версия на футболната игра е разработката на next-gen ревизията в момента. Тя ще излезе догодина, като ще използва нов графичен двигател – Unreal Engine. Несъмнено любителите на Pro Evolution Soccer ще очакват PES 2022 с нетърпение... но тазгодишната игра вероятно ще разочарова.

Тъй или инак PES 2021 ще се появи на 15 септември за PC, PS4 и Xbox One.

Коментари
sauron93 avatar
sauron93
19 юли 2020
Чудесна работа,със сигурност ще продадат "доста" бройки,след тази реклама. Но следващата ще я чакам със новият енджин.
pseto avatar
pseto
19 юли 2020
Аз не виждам никакъв смисъл играта да се продава при това положение. Ъпдейт на трансферите не може да струва 30 евро, това е лудост. Да не говорим, че немалко геймъри не следят новините редовно, ще видят, че играта е излязла, ще я купят, ще се почудят малко защо е на по-ниска цена... и после като видят за какво става дума пак ще има хейт за Konami.

Ама да, и аз чакам новия PES, да видим как ще е с Unreal Engine. Нали уж PES ползваше двигателя на Metal Gear Solid V, ама след като си заминаха всички разработчици от този отдел са решили да се прехвърлят на нещо друго Konami.

nightwarrior avatar
nightwarrior
19 юли 2020
Аз доколкото разбрах ще ресетва и my club отборите. Вече ти рекламира да го вземеш та да имаш Veteran Rewards. Според мен в офисите на ЕА сега беснеят, че не са се сетили. Цял свят ги ебава, че продават една и съща игра всяка година, тези продават шибан ъпдейт дето гарантирам няма да има всички трансфери като излезе(като всяко издание на пес).

Да не говорим, че ако си на PS4/PC с многото фен пачове, просто нямаш нужда от това. Единствено ако локнат да не можеш да цъкаш онлайн със обикновената 2020 версия, ама това вече ще си е извращение.

pseto avatar
pseto
21 юли 2020
Аз съм убеден, че EA са се сетили за всяка възможна гадост. Ама ти си представи, че пуснат само сезонен ъпдейт и му искат пари (плюс рестарт на Ultimate Team), ще получат още повече хейт, отколкото за криминалните си схеми. Те заради това се опитват да замазват очите с някакви фалшиви екстри, всяка година имаме мега супер подобрено AI на защитата, хипер реалистични вратари, тинтири-минтири, накрая скриптовете ти нагласят защитата на всички топ играчи на 20 и те стават като футболисти от А група.
LethianDream avatar
LethianDream
21 юли 2020
Не мога като един Фифа фен да не се израдвам мощно как Конами сами се заклаха в момент, когато можеха да направят нещо смислено и да бъдат равностойни на Фифата.
Тези 30 евро за мен са обира на века, да не кажа на хилядолетието. Спрямо тях микротранзакциите на Фифа са приказка
pseto avatar
pseto
21 юли 2020
Дам, това и за мен си е чист обир. Между другото съм сигурен, че Konami ще осере дори и целия смисъл на играта - сезонния ъпдейт. Досега не е излязъл и един PES, в който да няма сериозни недоразумения в трансферите и те да не са 1-2 месеца назад. Нужни са няколко седмици и 2-3 пача, за да се оправи всичко. Ако искат 30 евро за сезонен ъпдейт, който дори не си върши работата на сезонен ъпдейт...
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
22 юли 2020
Поне Konami са честни. EA буквално продават ъпдейти на FIFA като нови игри, и то на пълна цена.

Примери много:

Всяка FIFA на PS2 от 12 до 14
Всяка FIFA на PSVita
Всяка FIFA на Nintendo Switch
Почти всяка FIFA на PSP и DS
FIFA на PS3/360 18 и 19

Всеки хейтва Konami че са сгафили веднъж, но EA са още по-зле.

Докато FIFA 18 и 19 бяха просто едни трансфер ъпдейти за last gen конзолите, версията на PES 2018 не се различаваше от по-новите си конзолни братя (Освен графично, но играта изглежда много по-добре от FIFA).

pseto avatar
pseto
22 юли 2020
Мисля, че EA си получава целия хейт, който заслужава, просто FIFA е прекалено голяма, супер много деца я купуват и каквото и да стане - пак ще се продава. Дори и аз всяка година я пускам с надеждата, че ще има по-малко скриптове, ама нейсе, точно обратното е.

Но в моето съзнание Konami са не по-различна компания от EA, едните са лакома американска корпорация, другите лакома японска корпорация. Като заслужават хейт ще си го получат.

Между другото поне EA се справя със сезонните ъпдейти, както казах бас държа, че Konami няма да покрие и половината трансфери като излезе PES 2021. Както обикновено.

LethianDream avatar
LethianDream
22 юли 2020
Не мисля, че примерите, които споменаваш, са релевантни, при положение, че всеки фен на Фифа я играе на една от трите платформи - PC, PS4 и Xbox One. Така че е съвсем логично там ЕА да хвърлят многото усилия - особено в криминалния UT. Както съм казвал и преди, всичко е въпрос на свикване, вероятно като човек играе прекалено много Фифа, свиква с начина на игра, анимациите, дори коментара и един ПЕС ми е дървен, странен и дразнещ.. И определено съм твърдо против довода ти, както и на други хора, че Фифа е една и съща всяка година. Но това няма как да го разберете с по-малко от 200 часа навъртяни на всяка от тях.. Единственият проблем, който виждам във Фифа е схемата с тези криминални пакове, наречена UT. Но и там можеш да си направиш солиден отбор и без да наливаш пари за пакове..
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл