hategame logo
PlayStation 5 най-накрая беше показан
пуснато на 12 юни 2020 от pseto
ps5 4
Е, случи се - след множество тийзвания PlayStation 5 беше показан. В статията можете да видите как ще изглежда новото поколение на платформата.

Както бихме се уверили всички изображения с предполагаемия дизайн на устройството, които циркулираха напоследък в интернет, се оказаха далеч от истината. Конзолата ще контрастира сериозно с вида на PlayStation 4, като ще има доста по-заоблен, футуристичен вид.

Виждаме и нови снимки на джойстиците DualSense (които вече ни бяха представени), а също така и аксесоари като слушалките Pulse. По-интересно е друго обаче: PS5 ще има тъй наречения Digial Edition, който няма да включва оптически четец. Това означава не само по-тънко тяло на конзолата, но и вероятно по-ниска цена. Очевидният минус е, че ще трябва да си купувате единствено дигитални игри. Което значи, че няма опции за купуване на заглавия втора ръка (или продаване на нещо, което ви е омръзнало).

ps5 1ps5 2ps5 3ps5 7ps5 6ps5 5ps5 8

Коментари
Mitko6000 avatar
Mitko6000
12 юни 2020
В повече ми дойде дизайна. И бялото мнг не ме радва. Прекалено футуристично е според мен.
morgoth_srs avatar
morgoth_srs
12 юни 2020
Digital Edition e. Написал си Deluxe.
pseto avatar
pseto
12 юни 2020
Истина е... поправих.
Nathan Drake avatar
Nathan Drake
12 юни 2020
Доста е красива конзолата.От представените игри най ме изкефи Resident Evil 8 ,голям фен съм на 7мата от първо лице.От останлите единствени Horizon и Gran Turismo ми грабнаха окото,но ще са на кантар дали да ги купувам
igra4 avatar
igra4
12 юни 2020
Не ми харесва това, че конзолата трябва да седи вертикално, свикнал съм и по удобно ми е, да е в хоризонтално положение. Дано изкарат някоя приставка за тая работа.
Nathan Drake avatar
Nathan Drake
12 юни 2020
Ще може и да стои легнала:
Just like the Xbox Series X, the PS5 can be placed vertically or horizontally underneath a TV or monitor. Sony has built a stand that works for either orientation, and the company is using what looks like a slightly different stand for the Digital Edition of the PS5. The top of the PS5 unit also appears to include vents for heat dissipation, with USB-A and USB-C ports at the front.
igra4 avatar
igra4
12 юни 2020
Еее супер 😊
HighFist avatar
HighFist
13 юни 2020
Даже най-вероятно приставкате ще е нужна, за да стои изправена и ще струва пари.
vanmx avatar
vanmx
12 юни 2020
Не ме кефи дизайна, ама и без това нямах големи очаквания. Поне са се опитали да разчупят нещата и да е нещо повече от някаква кутия, както са xbox-овете от 2012-та насам.
LethianDream avatar
LethianDream
12 юни 2020
Як спейс дизайн, харесва ми много на мен, взимам я за Коледа, да видим в пакет с коя игра ще я взема, чудесна е. Дигиталното издание ще си го спестя, въпреки че е цялостно по-добрата идея, при положение, че за четворката имам буквално няколко диска, всичко ми е дигитално- имам плюс игри, еа аксес и убийствени стор промоции от сорта на НБА 2020 за 9.99 лв.
igra4 avatar
igra4
12 юни 2020
Дигиталното сигурно ще е със 100 лв по евтино.
lyubohar avatar
lyubohar
12 юни 2020
И на мен не ми харесва бялото. Няма да стои добре на фона на цялата друга черна техника.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
12 юни 2020
Ми, не изглежда зле. Бялото е твърде отговорен цвят, но винаги можеш да го минеш с баданарката с цвят по твое желание.
Слушалките кожа ли са или велур? Изглеждат удобни.
vldir avatar
vldir
12 юни 2020
Сякаш има ушички отгоре.
nightwarrior avatar
nightwarrior
12 юни 2020
Казах го и в другата тема, напомня ми на тако. Определено не мисля, че е грозна. Предполагам нататък ще пуснат и черна, а и 100 процента ще има от тия дето можеш да ги облечеш в нещо. Мен и така ми е ок, очаквах нещо подобно (като цветова гама говоря) още като ревийлнаха джойстика.
pepito avatar
pepito
12 юни 2020
не е лошо, ама това бялото има вероятност след 2 години да пожълтее, дано я има и в други разцветки
Veluvian avatar
Veluvian
12 юни 2020
На мен ми изглежда добре, както и бялото ми допада. Няма как, японци ако играят в дизайна, трябва да са футуристични. Може би пък в дизайн проектантския екип да има българин, който се е водел от една стара улична максима:
"Без бело, всичко е умрело"
Freenod avatar
Freenod
12 юни 2020
Представянето за мен беше стилно,имаше поне 4-5 игри които ми грабнаха вниманието,дизайна ме впечатли(на мен ми прилича на луксозно издание на книга,особено дигиталната версия),Единствено съм резервиран малко за белия цвят(има и плюс,праха,който се събира няма толкова да се вижда )
Като цяло леко се хайпнах

п.с Колегата Veluvian да го попитам сигурен ли е ,че тази максима не е произлязла от кв."Красно село" ,там някъде,някой анонимен автор беше излял душата си в надписа - "Красно село обича бело"

Veluvian avatar
Veluvian
12 юни 2020
Май в Красно село имаше едни надписи по стените
pseto avatar
pseto
12 юни 2020
И на мен ми харесва дизайна, пък и ще се впише идеално по начина, по който си направихме хола. Макар че се затоплям и към грубия кубизъм на Xbox Series X.

Сега само за цената да жмъцнат... нещо ми подсказва, че няма да звучи добре, особено и с тази по-евтина дигитална версия.

LethianDream avatar
LethianDream
12 юни 2020
Хм, значи не са казали на ивента. Имаше една статия в ИГН или геймспот, където очакваха каква ще бъде цената. За мен ще бъде 499 долара за Щатите и 499 евро за Европа Може би 399 евро за дигиталката
pseto avatar
pseto
12 юни 2020
Вероятно ще е 499 долара/евро, да. Особено и с оглед на факта, че (според слуховете) производството на една бройка от конзолата струва 450 долара.

Предполагам, че тази дигитална версия е изпреварващ ход спрямо Microsoft, които се очаква да подбият цената на PS5. Дори и да представят версия за примерно 400 евро, което означава да продават на загуба (понеже не виждам как Кашона ще излезе по-евтино откъм хардуер), то пак Sony ще има конзола на същата цена, пък макар и без Blu-Ray четец. Хитър ход реално.

sClass avatar
sClass
12 юни 2020
На мен пък ми харесва че е нещо по-различно от предишните. Само белия контролер е тъпо, че като цъкаш и ядеш чипс и фафли, много се цапа.
vldir avatar
vldir
12 юни 2020
Грамада си е.
Rostik79 avatar
Rostik79
12 юни 2020
Изглежда много крехък някак си. То не че е казано, че трябва да го разнасяш постоянно, но тези странични панели, които стърчат сякаш малко им трябва да се отчупят.
Дизайнът си е супер, но PS4 Pro ме кефи една идея повече.
Белият цвят не е никакъв проблем и няма да пожълтее с времето, не се притеснявайте. Моят Ps4 е бял и пластмасата е с високо качество. Не очаквам в петицата да вложат нискокачествен материал, който да "изгори" с времето.
pepito avatar
pepito
12 юни 2020
https://b2.crackwatch.com/file/crackwatch-temp/bhfxxgrhr.jpg

vldir avatar
vldir
12 юни 2020
Ако тези ушички ги нямаше и беше заоблен на тяхно място щеше да е по-добре според мен. Някой каза не се сещам кой беше, че изглеждат крехки. И аз съм на това мнение.
BloodDagger avatar
BloodDagger
12 юни 2020
Дизайнът ми допада повече от този на Xbox. Бях видял, че ще има и Black Edition изцяло в черно. За цената усещам, че няма да е ниска, щом още я държат в тайна.
pseto avatar
pseto
12 юни 2020
Те с цената Microsoft и Sony го играят като в уестърн от 70-те, чакат кой първи ще мигне и се опитват да се надцакат едни други. Както писах горе ми се струва, че Sony се застраховаха с дигиталната версия, ако Microsoft ги подбие със 100 долара/евро до 400 долара/евро. Границата от 499 не мисля, че ще я минат - или поне така се надявам, тя е някак психологическа на всички пазари, у нас включително. Едно е 999 лева, друго е 1199, в първия случай можеш доста по-импулсивно да купиш конзолата, във втория... не баш. Даже сега като ги напиша тези числа и 1199 ми се струва баси много, а разликата е 200 лева. Това си е елементарна, добре известна психология, ама...

Но и не изключвам вариантът Sony да се полакомят здраво. Ще видим.

igra4 avatar
igra4
12 юни 2020
https://www.google.com/amp/s/gadgets.ndtv.com/games/news/ps3-launch-price-was-a-mistake-sony-studios-boss-1881734%3famp=1&akamai-rum=off


Едва ли ще повторят тази грешка. На 90 процента съм сиг, че ще струва 999 лв, а оптичната 899 😀

pseto avatar
pseto
12 юни 2020
Цената на PS3 не беше грешка, а шансът Йошида да е казал, че е грешка е нулев. Тази статия си е с чисто кликбейт заглавие (в основния текст не се споменава Йошида да е казал, че цената е "грешка"; казва, че е била "ужасяваща", но не и грешка). Вероятно авторът не знае цялата история зад високата цена на PS3, защото иначе нямаше да напише подобно нещо. Това си беше брилянтен, макар и адски рисков, ход на Sony, който им донесе десетки милиарди долари само от Blu-Ray стандарта и продължава да им носи камиони с пари и до днес.

В PS5 няма нищо иновативно като Blu-Ray четеца в PS3, което да струва адски много за производство - единствената причина цената да е над 499 долара е лакомия. Не изключвам шанса да се излакомят здраво, но все пак бих се съгласил, че 90% цената ще е 899/999.

nightwarrior avatar
nightwarrior
12 юни 2020
pse, не е лакомия, техниката вътре струва пари. Конзолите като цяло се продават на загуба, особено на старта и парите ги избиват от игри, абонаменти и аксесоари. Въпросът е колко на загуба могат да си позволят да тръгнат с петицата.
pseto avatar
pseto
12 юни 2020
Според слуховете производството на PS5 струва 450 долара. При цена от 499 долара е ясно, че Sony пак ще са на загуба - има си такси за транспорт, процент за крайни търговци и т.н., но не говорим за нещо сериозно. Не говорим за ситуацията на PS3, където загубите бяха по 150+ долара само от производствената цена.

Според мен е възможно Sony да се главозамае от успеха на PS4 и да се пробва на 599 долара. Не е много вероятно... ама ще видим.

the HEAD avatar
the HEAD
12 юни 2020
Здрвейте, отскоро следя сайта, но поздравления за усилията "куче" Псе както и да е. Иначе по темата много изпипана, мислена презентация. Аз поне бях впечатлен - имаше нови заглавия, продължения на култови такива, арт инди игри. въобще много съдържание, дизайна на конзолата за мен е супер разчупен и не знам дали на някой му направи впечатление, но като дойде кадъра как е изправена до новия контролер точно като котка. Също така с Tokio ghost и новия резидънт загатнаха че ще има и силно VR присъствие. И като се сравни само Xbox презентацията и тази май много хора в Майкрософт още не са заспали от нерви.
igra4 avatar
igra4
13 юни 2020
Добре дошъл🙂 Сони определено вдигнаха високо летвата. Хбокс не виждам как ще им е конкуренция, най много да продадат наполовина бройки на Сони, както е и при сегашното поколение конзоли.
bojosan avatar
bojosan
13 юни 2020
И кой в България ще си купи тая " дигитална' версия ?
lyubohar avatar
lyubohar
13 юни 2020
И защо не? По-компактна и красива, по-евтина и няма да ти пили диск на главата докато играеш...
Mitko6000 avatar
Mitko6000
13 юни 2020
Не всеки държи да има всяка игра на диск. Освен това често има страхотни промоции в PS Store, които са по-добри и от онлайн магазините.
Charcharo avatar
Charcharo
13 юни 2020
@Bojosan
Дори и при конзолите Дигиталните издания вече печелят над физическите. Уви, геймърите не искаха да се разраеши проблемът с "true ownership" защото са прекалено меки да такива концепции, тъй че това сега е съдбата на всички ни.
igra4 avatar
igra4
13 юни 2020
Любо, личи си че не си имал конзола. PS4 не върти диска, че да му пиляла главата😀 Да дигиталната ще я купят точно тжлкова хора, колтото купиха дигиталния хбокс. Може и заради цената. Пеценезирането на конзолния пазар няма да е скоро. Хората си държат на дисковете, не като пецеджиите, във онлайн стор. Имам много онлайн игри, даже ако трябва да сметна със физическите са 50 на 50,но съм против това, да се маха физическия носител.
Mitko6000 avatar
Mitko6000
13 юни 2020
Ами на някои дискове си пили. Конкретни примери при мен са Spider-Man и RDR2. Иначе и аз съм против да се махат дисковете, но нямам особено против така както е сега - избор между дигитално или физично копие.
lyubohar avatar
lyubohar
13 юни 2020
@igra4: как заключи, че нямам конзола? Имам и знам, че чувам дисковете докато се въртят и ме дразни. Иначе разбирам защо някои хора се кефят да си имат библиотека с дискове, тоя аргумент го приемам. А и никой не говори за махане на диска, говорим за избор между две съществуващи опции.
pseto avatar
pseto
15 юни 2020
Естествено, че понякога пили и скърца конзолата, при мен също се случваше. Да кажеш, че оптически четец не пили понякога е несериозно, аз такъв в живота си не съм притежавал никога. На мен, разбира се, не ми пука особено, косвен ако не скърца прекалено много (не помня коя игра от последните, които цъках, яко скърцаше диска, така и не схванах защо, другите си вървяха нормално).

А за дигиталната версия - вероятно ще има прилични продажби. Една част от хората си купуват игри, които са горе-долу сигурни (или почти 100% сигурни), че ще им харесат и искат да си ги пазят. Защо да не е дигитална конзола? Аз си купувам доста игри, включително и такива, които съм почти сигурен, че няма да ми харесат (въпреки че понякога се изненадвам), тъй че очевидно взимам версията с оптически четец. Ей го, Monster Hunter: World си го купих дигитален, хич не ми хареса и ме беше яд, че не си го взех на дисков носител (ама тогава в Пулсар го нямаше, а не ми се чакаше ).

Но със сигурност приличен процент от хората у нас препродават игри. Реално като се съберат в някои месеци 3-4 заглавия, които искаш да цъкаш - получава си се една немалка сума. Не и фатална, ама предполагам, че покрай пандемията мнозина от нас са с една идея по-внимателни с разходите.

bojosan avatar
bojosan
13 юни 2020
Дори и да ми я подаряваха дигиталната нямаше да я приема. Аз играя изключително и само нови игри, така че да загробвам по 130 лева всеки път просто не съм толкова богат. Сега като не ми хареса все я продавам и си връщам част от парите, с дигиталните няма да стане
Mitko6000 avatar
Mitko6000
13 юни 2020
И в PS Store има тук таме хубави промоции, ако имаш търпение. Освен ако не ти се чака и искаш дадена игра от ден 1.
azsambot avatar
azsambot
14 юни 2020
Последно време всички игри в PS Store,след има няма 2-3 месеца ги пусакт по евтино на промо,така беше и с GoW и с Detroit,Shadow of the Tomb Raider,че и с новото Метро.Между другото има безплатна https://www.gog.com/game/hitman_absolution
а който иска да си пробва късмета за една 2080TI
https://www.gog.com/news/win_a_rare_geforce_rtx_2080_ti_cyberpunk_2077_edition_graphics_card
azsambot avatar
azsambot
14 юни 2020
Да се върна по темата,аз пък точно дигиталната ще си взема,че промоциите на Сони са убийствени,а и обичам да си преигравам игрите от време на време.А и далеч по удобно да излезнеш от едната игра и да пуснеш другата а не да сменяш дискове като алтав,да не говорим,че с интернета в България игрите се свалят доста бързо,аз даже на четворката сложих 2ТБ HDD(преди пача за подръжка на USB хардовете),ама пак не ми стигна мястото.
Xitap avatar
Xitap
16 юни 2020
Дизайна не ми допадна на мен, но пък нещата изглеждат обещаващи. Ще изчакам обаче известно време от релиза, че всички помним 1016 и 1116 ревизиите на PS4 каква греда бяха. Другия вариант е Xcom 3 ако изкарат, там вече няма да гледам ревизия
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл