hategame logo
PlayStation Plus Collection за PS5 осигурява куп PS4 игри
пуснато на 17 септември 2020 от pseto
playstation plus collection
На събитието, посветено на PS5 вчера, бяха обявени немалко неща - някои нови игри, а най-накрая и цената на конзолата. Беше показана и една интересна екстра обаче - PlayStation Plus Collection. За какво става дума ли?

Това ще е нова добавка за всички, които имат PS Plus абонамент на PS5. Тя ще осигури първоначално 15 пълни игри, които геймърите свободно ще могат да цъкат. Малко над дузината заглавия определено ще са добра загрявка на старта на новото поколение. Особено и като имаме предвид, че цените в него ще са малко по-високи - тъй че всяко безплатно заглавие ще дойде добре.

Иначе списъкът включва игри като God of War, The Last of Us: Remastered, Bloodborne и Days Gone на ексклузивния фронт, но пък липсват Marvel's Spider-Man и Horizon: Zero Dawn. Може би те ще бъдат добавени на по-късен етап? Имаме и мултиплатформени заглавия като Battlefield 1, Fallout 4, Mortal Kombat X и други.

Пълният списък изглежда ето така:

God of War
The Last of Us: Remastered
Uncharted 4: A Thief’s End
Battlefield 1
Monster Hunter World
Fallout 4
Final Fantasy XV
The Last Guardian
Ratchet and Clank
Infamous: Second Son
Days Gone
Bloodborne
Detroit: Become Human
Batman Arkham Knight
Mortal Kombat X
Persona 5
Until Dawn
Resident Evil: Biohazard

Коментари
HighFist avatar
HighFist
17 септември 2020
Жалко, че 95% съм ги играл.
LethianDream avatar
LethianDream
17 септември 2020
Ето я обратната съвместимост, както и очаквах. Убеден съм, че няма да може да вкараш диск с игра за PS4 в новата бангия. Да видим какво ще се случи, но ето така Сони си измиват ръцете- ето ви колекцийка с топ игрите за PS4, които ще играете на петицата.
HighFist avatar
HighFist
17 септември 2020
Нещо си премълчаха снощи за чистата обратна съвместимост, но това е положението. Получаваме 15 игри, които отдавна са си избили парите на ритейл цени и не остава нищо друго, освен да ни ги пробутат по този начин.
Rostik79 avatar
Rostik79
17 септември 2020
Най-малкото от Юбисофт потвърдиха, че Валхала, закупена за ПС4 на диск, ще може да се играе на ПС5 със същия диск. Само ще е нужен някакъв ъпдейт.

Новата версия на абонаментната услуга ми харесва. Сега ще мога да си пусна примерно за един месец абонамент да изиграя някое заглавие, което искам, когато поискам.

LethianDream avatar
LethianDream
17 септември 2020
Рос, да, сто процента ще може да тръгва Валхала, или FIFA 21, или Киберпънка, но всички "стари" игри на диск като тези, посочени горе в статията, не вярвам да тръгват на петицата...
pseto avatar
pseto
17 септември 2020
Да, измиха си ръцете с тази услуга (която, между другото, е едно към едно с Xbox Game Pass). Всъщност още не е изключено да има някаква съвместимост, ще видим. Ама първо бяха "почти всички игри на PS4", после "стоте най-популярни", сега - "Ей ви 15 игри в PS Plus, влачете".

Никога не съм разбирал защо големите компании се изпляскват така с големи обещания. Аз в работата прекарвам дни в подготовка, за да видя дали нещо наистина може да се направи и да обещая на шефа, че ще стане, а тука някой идва, обещава света и накрая - нищо.

П.С. Е, може и да има нещо, кой знае. Може и да са се опънали външните студия. Примерно как си представяте обратна съвместимост на GTA V? Никакъв шанс Take-Two да не я продаде и за още една платформа. Добави и други популярни игри, ако щеш Minecraft, ако щеш каквото друго се сетиш - малко студия ще искат геймърите просто да вкарат диска и да цъкат (особено пък и ако ще е подобрена версия).

Ама хората са си го казали, парите не миришат, пък обещанията бързо се забравят.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл