hategame logo
Преработеният System Shock „в пауза“
пуснато на 17 февруари 2018 от pseto
system shock 1
Преди само година и половина студиото Nightdive предложи визията си за прераждане на оригиналния System Shock. Първоначално компанията имаше амбиции само за римейк, но след това обяви, че ще проектът се е превърнал в reboot – а именно добавяне на множество нови идеи и подобрения към оригиналния продукт.

За съжаление на всички фенове обаче научаваме, че преработеният System Shock е бил поставен в пауза. Не можем да сме изцяло сигурни какво точно означава това, но много силно звучи като политически коректен начин да се каже, че проектът е бил спрян.

Защо?

System Shock успя да набере 1.35 милиона долара в Kickstarter. Съответно ако се каже, че е бил спрян парите на потребителите трябва да бъдат върнати. Но явно ако се използва думата „поставен в пауза“... то подобен ход може да се отложи във времето.

Иначе онова, което дават като обяснение Nightdive е „прекаленото издуване“ в мащаба на проекта. С времето компанията е искала да интегрира все повече и повече нови идеи, с което първоначалната идея за просто римейк се е изгубила. Това, разбира се, не е нищо лошо. Проблемът е, че бюджетът просто се е оказал недостатъчен.
Не само това, но и бе обявено, че енджинът на System Shock бива сменен от Unity на Unreal Engine, което внася допълнителни сътресения в проекта.

Тъй или инак в днешно време 1.35 милиона долара са малко пари. Дори и за повечето инди заглавия (освен онези, разработвани от един човек). Тъй че тук не говорим за голяма изненада. Но все пак... можехме да се надяваме рибутът на System Shock да види бял свят.

Все пак миналата година ни осигури Prey – един от личните ми GOTY претенденти за 2017-а. Та вероятно всички любители на System Shock са успели да се потопят изцяло в него...

Коментари
vldir avatar
vldir
18 февруари 2018
Има ли връзка тази игра и другите биошоци?
nightwarrior avatar
nightwarrior
18 февруари 2018
Доколкото Биошоците ги водят духовни наследници.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл