hategame logo
Tencent прилапва System Shock 3
пуснато на 23 май 2020 от pseto
system shock 3
Е, това се очакваше. След сериозните финансови проблеми, които студиото OtherSide изпитваше с разработката на System Shock 3, в крайна сметка очакваното се случи - играта смени собствеността си.

Новината дойде по-рано от седмицата, като научаваме и кой ще движи проекта в бъдеще. Азиатският гигант Tencent. Именно оттам е дошла оферта за откупуване на интелектуалната собственост, свързана със System Shock 3, а почти сигурно и цялото генерирано съдържание от OtherSide - създадените нива, модели, механики и други.

Не става ясно каква сума са инвестирали Tencent. Но две неща са сигурни - компанията има адски много пари... и OtherSide със сигурност ще са щастливи все пак да вземат нещо покрай всички приключения със System Shock 3.

Играта първоначално получи бюджет от разпространителя Starbreeze. През 2018-а обаче компанията фалира и все още се бори за оцеляването си. OtherSide тогава откупи обратно правата за System Shock 3, но очевидно след това и техните пари са свършили.

Коментари
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
25 май 2020
Не съм предполагал, че нещата могат да станат по-зле, с оглед какво се случи със СШ3 досега, но изглежда все пак има и още по-лошо развитие от това идеята просто да умре.
pseto avatar
pseto
25 май 2020
Определено е интересно какво са способни да направят Tencent (което да не е поредна cash grab онлайн игра с куп луут кутии, което не знам изобщо дали може да проработи със System Shock 3, ама защо да не се пробват). Другият вариант е просто да са откупили правата, но да си ги държат за в бъдеще, без да пускат нова игра скоро.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
25 май 2020
Съдейки по продуктите, които откупват (директно или като дялово участие), ме съмнява просто да я сложат на трупчета. Тия пичове имат нюх към парата. Макар че вероятно става дума за джобни пари за тях.

Но Tencent не са точно компанията, която исках да видя отговорна за подобен род сингъл плеър продукт.

Направо не знам дали ми се иска изобщо да излиза СШ3 при това развитие.

pseto avatar
pseto
25 май 2020
Между другото се замислям, че Tencent може да се пробва и при сингъл игрите. А в крайна сметка когато имаш горе-долу неограничен финансов ресурс наемането на правилното студио (или създаването на ново такова) не е никак неизпълнима мисия. System Shock също си е достатъчно именит франчайз (а 3/4 от хората едва ли ще се поинтересуват кое студио стои зад него), тъй че има потенциал да стане нещо интересно.

Това само ако мислим доста позитивно.

Dandelion - Still The Best Romance Choice avatar
Dandelion - Still The Best Romance Choice
25 май 2020
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
25 май 2020
Аз също смятам, че Prey е най-прекият наследник на System Shock концепцията - на години преднина пред всеки Bioshock в това отношение.

И с оглед, че СШ2 не ми е просто любима игра, а директно в топ 5 евър, съм раздвоен между надеждата и съмнението.

Ако все пак тези тенценти успеят да изкарат заек от този храст, официално ще обявя тук, че съм се поддал на прекалено черногледство.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл