hategame logo
Приходите на Apex Legends със сериозен спад
пуснато на 25 май 2019 от pseto
apex legends 2
Приходите на Apex Legends са спаднали, става ясно от изследване на компанията SuperData. Според него през април играта е донесла само 24 милиона долара на ЕА. Възможно е през февруари сумата да е възлизала на 92 милиона долара - значително по-впечатляващо число.

Редно е да отбележим, че SuperData следи куп публични статистики и просто предполага какви са приходите, тоест говорим за неофициални числа. Въпреки това компанията често е много близо до реалността.
А ако са прави в случая, то изглежда Apex Legends бързо губи скорост. В момента стриймовете в Twitch, посветени на играта намаляват, а пък и към разработчиците Respawn има критики, че не вкарват достатъчно ново съдържание.

Все пак наскоро бе обявена мобилна версия на Apex Legends, която може да обърне ситуацията. Battle royale жанрът е хитов за смартфони и таблети - така е възможно играта да се представи добре там.

Интересно е, че в момента EA разчита доста на Apex Legends. В последното си финансово тримесечие именно неочакваният хит доведе до положителни резултати (особено и след като Anthem не се представи добре). Но какво ли ще се случи сега, когато сякаш наистина приходите падат?

Коментари
toti avatar
toti
25 май 2019
eee jalko igrata e super...
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл