hategame logo
Prince of Persia: The Sands of Time с римейк
пуснато на 11 септември 2020 от pseto
prince of persia remake
Римейк на Prince of Persia: The Sands of Time беше обявен вчера. Става дума за напълно преработена версия на играта, появила се преди цели 17 години. Заглавието трябва да излезе на 17 януари 2021-а за PC, PS4 и Xbox One (макар че посредством обратната съвместимост ще може да се играе и на PS5 и Xbox Series S/X).

Видяхме и първо видео от заглавието... което не изглежда никак впечатляващо. Римейкът на Prince of Persia: The Sands of Time не прилича на никакъв... римейк в по-голямата си част. Вместо това заглавието изглежда така, сякаш подобренията са били минимални.

Наистина в последно време виждаме римейкове, които не са много по-добри от оригинала. Но този номер може да мине при по-нови игри. Докато заглавие, излязло през 2003-а... има нужда от повече работа. А и вече Capcom павираха пътя за супер солидни, цялостни римейкове на Resident Evil, същото направи и Square Enix с някои Final Fantasy игри. Така Prince of Persia: The Sands of Time… определено не впечатлява.

Естествено има още няколко месеца и е възможно да видим подобрения. Но засега можем да имаме едно наум.

Самият римейк е дело на две индийски студия на Ubisoft – базирани съответно в Мумбай и Пуне. Френската компания споделя, че Джордън Мекнър, създателят на Prince of Persia, е имал роля на съветник в проекта, но явно не участва изцяло в него.

Коментари
Mitko6000 avatar
Mitko6000
11 септември 2020
Ще се моля да не я осерат. Оригинала си е класика, която си струва да се изиграе и днес. Но като гледам трейлъра, графиката изглежда малко зле. Дано финалната версия да е добра.
nightwarrior avatar
nightwarrior
11 септември 2020
На ревийла имаше надпис early alpha, надявам се да полират малко
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
11 септември 2020
Найт,колкото и да го полират,едва ли ще стане много по-добре. То ако геймплея е фън,няма да има чааак толкова голямо значение.
Mitko6000 avatar
Mitko6000
12 септември 2020
Така е. Всичко зависи от креативната визия, която имат за играта. От сега забелязвам обаче, че ще има неща които леко може да ме подразнят, само защото съм израстнал с оригинала и съм я превъртал толкова пъти, като гласа на Фара, например. Но дано да не съм прав, ще видим.
nightwarrior avatar
nightwarrior
12 септември 2020
Ми не знам, от Early Alpha до финален продукт, може да има много разлика. Разбира се в рамките на допустимото, едва ли ще сменят енджина насред разработката(случвало се е и обикновено е зле), но могат да изтискат повече.

@Mitko6000, аз гласа на Фара ще го преживея, то и без това първи път ме изненада като я смениха между първата и третата част. Радвам се, че гласа на Принца си е същия. Ще видим.

vanmx avatar
vanmx
12 септември 2020
Не знам защо решихте как ще изглежда играта от някакъв скапан трейлър.

Така или иначе тези игри не мисля че имат нужда от римейкове, защото и сега са си ОК и върят добре на модерен хардуер. Все пак това не са PS1 игри. Първата 2d игра от преди 30 години ако римейкнат би било интересно

Якият фън идва от зарибяващите битки, а не от графиката им.

Warrior Within за мен е най-добрата игра от поредицата и може би последната добра игра на Ubisoft

nightwarrior avatar
nightwarrior
12 септември 2020
Не знам, един римейк има функция не само да изтупа нещо от праха(освежаване на графика и т.н.), а и да запознае нова аудитория с франчайза. Remaster-a когато е направех хубаво, печели нова аудитория и удовлетворява старата(повечето де, няма как да угодиш на 100%) - Resident Evil 2 например.

Ще кажеш графиката няма значение и на 90% съм съгласен с теб, но ние сме от времето на 2д игрите и огромни пиксели. Тъжно, но доста по-малки геймъри(а и не само) не дават никакъв шанс на класики, само защото изглеждат по-стари.

Сега, можем да спорим дали Sands of Time изглежда застаряла или не, но този ход не е задължително грешен.

Това, за което не можем да спорим е, че Warrior Within е най-добрия Принц

Mitko6000 avatar
Mitko6000
12 септември 2020
Аз бих го оспорил. Да, бойната система е супер, и историята има интересни елементи, и естествено Godsmack, но WW е далеч от любимата ми в поредицата. Дизайна на нивата е муден, няма голямо разнообразие, защото минаваш през няколко места многократно, повечето босове са доста еднообразни и поне PC версията е изключително бъгава (за другите версии не знам, защото не съм ги играл, освен на PSP, която си е трагичен порт.) Разбирам, защо е смятана за най-добрата от много хора, просто никога не съм споделял това мнение и все пак мога да уважа това, че са опитали нещо ново с тъмната атмосфера. Рядко се случва това в днешно време. За мен ще си остане TT на първо място, след това SoT, WW и FS на дъното. 😀
nightwarrior avatar
nightwarrior
12 септември 2020
Имаш пълното право да грешиш
Mitko6000 avatar
Mitko6000
12 септември 2020
Дето се вика, let's agree to disagree.
pseto avatar
pseto
13 септември 2020
То тука като сме маса хора с по 2 и повече десетилетия гейминг зад гърба си, очевидно графиката не ни прави особено впечатление. Като си почнал от игри, дето можеш да преброиш пикселите по екрана, и си казваш - "Ебаси, каква реалистична графика". Ама все пак ме дразни самата идея на това да продаваш нещо, което не е подобрено (особено) спрямо оригиналния си вид. Това си е измама, както и да го гледаме. Особено и като се има предвид, че разработчик е някакво индийско подразделение, което предполагам има силно поддържаща роля (за сметка на това Final Fantasy римейковете си се разработват от основни екипи на Square Enix, не някакви измислени).

Между другото по правило ако нещо изглежда зле на трейлър, обикновено до излизането му подобрение няма (по-често има влошаване).

nathandfan avatar
nathandfan
12 септември 2020
Просто се надявам да има достатъчно продажби, за да се стигне до римейкове на цялата оригинална трилогия. Warrior Within с цялата си мрачна атмосфера, Дахака и бойната система полирана с по-добра графика си е мечта.
Nathan Drake avatar
Nathan Drake
12 септември 2020
Една от любимите ми игри ,задължително ще я взема нова за съпорт на франчайза.Наскоро преиграх 2008 и Forgotten Sands.И аз се надявам в бъдеще да видим игра от калибъра на Warrior Within с бруталния и сеч ,мрачната атмосфера и смазващия саундтрак.
LiquidSnake avatar
LiquidSnake
13 септември 2020
Аз също не виждам смисъл от римейк ако не му сложиш съвременна графика.Ако една игра е била яка навремето значи геймплеят и е бил супер,сега ти остава да дообогатиш малко геймплея ,не прекалено за да не я усереш и да и сложиш модерна графика и по-добър звук.Както направиха Capcom с RE.Иначе е безмисленно.
pseto avatar
pseto
13 септември 2020
Мда, това общо взето е дефиницията на римейк като цяло.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл