hategame logo
Производствената цена на PS5 е 450 долара?
пуснато на 14 февруари 2020 от pseto
ps5 logo
Колко ще струват PlayStation 5 и Xbox Series X? При положение, че очакваме новото конзолно поколение през есента, то това за мнозина от нас е един от най-важните въпроси.

А отговор идва от изтекли информации в интернет. Според тях производството на всяка бройка от PlayStation 5 струва 450 долара. Информацията идва от Bloomberg - издание, известно със солидните си източници, което обикновено е право в целта с подобни слухове.

Спекулациите твърдят, че основните неща, които вдигат цената са две. Първото е DRAM и NAND паметите, а второто - охлаждането. Според Bloomberg от Sony са решили да инвестират повече пари от обикновеното, за да са сигурни, че конзолата няма да прегрява.

Така за разлика от PS4, който струваше 381 долара за производство, тук цената е прилично по-висока.

Ако данните на Bloomberg са истина, то изглежда почти невероятно PlayStation 5 да се продава за 399 долара. Вероятно цената ще бъде по-скоро 499 долара/евро.

Наистина Sony са продавали и на загуба преди - да, става дума за PS3 - но едва ли сега ще прибегнат до подобен ход. А и при положение, че PS4 отвя Xbox One, то японците са в добра стартова позиция.

От друга страна Bloomberg споделя, че Sony в момента изчакват, за да видят какво ще обявят Microsoft. Понеже ако Xbox Series X се продава за 100 долара/евро по-малко от PS5, това може и да осигури доста силен старт на новата конзола на софтуерния гигант.

Коментари
igra4 avatar
igra4
16 февруари 2020
1000лв беше най-спекулираната цена, а и изглежда най-реална за конзолата.
Rostik79 avatar
Rostik79
17 февруари 2020
Т.е. като за нас го пиши минимум 1200 лева.
igra4 avatar
igra4
17 февруари 2020
Не вярвам. Най-вероятно ще се продава за 999лв,може би в бъндъл с игра за 1100.
pseto avatar
pseto
18 февруари 2020
Миналото конзолно поколение се продаваше на нормалната европейска цена тук. Тъй че очаквам директно обръщане на евро в левове. Въпросът е дали наистина ще говорим за 1000 лева. Не мисля, че Sony ще тръгнат да продават за повече от 499 евро, ама знае ли човек.

Между другото PS3 по бегли спомени беше ОЩЕ по-скъпо, отколкото на запад. Ама след това се оправиха нещата.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл