hategame logo
Project Elea – българско заглавие, което ще следим с интерес
пуснато на 19 януари 2016 от White Fang
project elea 1
Ако има нещо, което в милата ни родина да е в разцвет, то това са софтуерните компании. Гейминг сцената не остана настрани от този подем.

Victor Vran и Tropico 5,  разработени от студиото Haemimont Games са представителна извадка за състоянието на сектора в момента. А то е силно обещаващо. Дотолкова обещаващо, че Ubisoft Sofia бяха натоварени с разработката на Assassin’s Creed Rogue през 2014-та както и с редица други игри от 2006-та досега. Задача, с която те се справиха отлично. Беше въпрос на време да се появи и изцяло българско заглавие, целещо се нависоко.

Или поне така изглежда Project Elea. Игра, за която разбираме от официалната й Facebook страница. От нея научаваме, че това ще е заглавие от следващо поколение, като авторите заявяват дори и версия за виртуална реалност. Освен няколко концептуални картинки виждаме и  изключително добре пипнат постер, наличен над статията.

За момента за играта се знае малко. Разработва се от студиото Kyodai, създадено от хора, замесени в редица родни гейм проекти - Gamer’s Workshop, NeoGamer и др. Project Elea ще се базира на Unreal Engine 4 и ще се развива в космоса. Разработчиците признават, че за вдъхновение им служат признати класически автори като Станислав Лем, Франк Хърбърт и Артър Кларк. Също така съвсем скоро очакваме официална интернет страница и първи трейлър за играта.

Под въпрос е жанра на Project Elea. Личното ми предпочитание е да видим едно класическо RPG с отворен свят, но мечтите невинаги се сбъдват.

При всички положения в следващите дни и седмици явно ще получим повече информация, която да повдигне завесата над заглавието. За момента ние можем само да пожелаем успех на пичовете от Kyodai и Project Elea.project elea 2 project elea 3

Коментари
rosniak avatar
Roskobg
19 януари 2016
Браво ! Дано виждаме повече такива неща в България !
Аз мисля че няма шанс да бъде rpg, но каквото такова (като жанр). И най-важното- да е читава игра с малко бъгове и проблеми при излизането й !
sauron93 avatar
sauron93
19 януари 2016
Aз залагам на сървайвъл хорър в космоса
mamomi12 avatar
mamomi12
19 януари 2016
Прилича ми на Alien Isolation .
darkblue avatar
10yo10f
20 януари 2016
Дано да е нещо хубаво, ама за постера не знам... малко ми прилича на: от 2 седмици работя с фотошоп
pseto avatar
pseto
20 януари 2016
И на мен не ми се струва голяма вероятността да е ролева игра, по-скоро някакъв тип приключенска игра? Стига да не е обикновен шутър съм окей с всичко. Ама може би скоро ще се разбере, де. Ако е хорър съм "За", въпреки че не ми е от любимите жанрове.
Veluvian avatar
Veluvian
21 януари 2016
Не знам дали е на сто процента, но обикновено игрите, които са базирани на определена литература или конкретна книга, винаги са изпълнени с дух, философия и атмосфера, дано да е така! Може би един възроден Соларис? Ще се следи с интерес!
Macks avatar
Macks
19 януари 2016
Браво на нашите хора! Само така. Наистина и на мен ми прилича на хорър.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл