hategame logo
PS5 е най-бързо продаващата се конзола изобщо
пуснато на 25 ноември 2020 от pseto
ps5 4
PlayStation 5 е най-бързо продаващата се конзола изобщо - поне по думи на Sony. Японският гигант съобщава, че последното поколение на гейм хардуера им е задминало продажбите на PS4 за период от 2 седмици.

Лошото е, че Sony не споделят точни числа. Може би това ще се случи скоро с финансовите им резултати? За щастие знаем как се продаваше PS4 - конзолата бе купена 2.1 милиона пъти от крайни потребители в първите си 2 седмици. Така въпросът колко по-високо е постижението на PS5.

Дали продажбите за този период са 2.2 милиона? 2.5 милиона? 3 или повече милиона? Можем само да гадаем.

Самите Sony пускат класическо корпоративно съобщение по подобен повод. Не липсват ключови думички като "безпрецедентно търсене", "най-голямата ни конзолна премиера изобщо", благодарим на геймърите" и тъй нататък.

Премиерата на PS5 обаче не е без своите проблеми. Заради коронавируса всички доставки се обработват онлайн - това обаче дава възможност на спекуланти да купуват десетки, а според непотвърдени данни - дори и хиляди бройки от PlayStation 5, които продават на леко или значително завишени цени. И Sony, и Microsoft признаха, че има проблем със спекулантите, но не е ясно дали ще се намери решение за него.

Коментари
pepito avatar
pepito
26 ноември 2020
аз мисля да изчакам засега, първо почнаха да се подучуват някакви неща с прегряваща памет, второ ...ужасно е грозна тази конзола, най грозния плейстейшън досега. Успях да я поразгледам на живо - вида й е евтино долнопробен като някакво китайско-менте-конзола. Ако има пак слим версия както досега с някакъв по-качествен дизайн би било супер... ама за съжаление няма да е скоро.
igra4 avatar
igra4
26 ноември 2020
Ти пък тролчо, кога си имал конзола, стой си там на пецето и не троли с глупости.


Mitko6000 avatar
Mitko6000
26 ноември 2020
Защо човек, който има мнение е трол? И защо има значение дали е имал конзола преди това или не? Аз също не харесвам външния вид, още когато го видях за пръв път. Конзолата си ми прилича на огромен рутер и самия факт, че дават стойка за да може да се сложи хоризонтално допринася за глупавия дизайн, според мен. Сега интерфейса и самата работа на конзолата е съвсем друг въпрос. Тъкмо си мислех, че скоро не си правил тъпи изказвания, ама пък не си изневери на стила, Играч.
vanmx avatar
vanmx
26 ноември 2020
Какво ти бързо продаване, то направо е абсурдно. Никъде не може да се намери и няма изгледи до края на годината да се появи. И то си говорим за уж бедната България - навсякъде изчерпани количества още преди конзолите да излязат от заводите, хората я купуват като топъл хляб, без даже да чакат да се появат хакове

Ебаси конзолата, незнам свирчоци ли прави или крипто валути копае, ама хората са се побъркали

Направо е като през соца опашките за банани и OLX ще да е нещо като корекома

HighFist avatar
HighFist
26 ноември 2020
igra4 avatar
igra4
26 ноември 2020
Нз, от озон уж обещаха, да ни пратят бройки средата на декември, но да видим..
HighFist avatar
HighFist
26 ноември 2020
Mitko6000 avatar
Mitko6000
26 ноември 2020
Да, аз на 23-ти поръчах 2 игри за PS4 покрай намаленията за Черен петък, и се очакват да дойдат между 2 и 4 декември. Явно има стабилен наплив от поръчки и всичко се забавя.
pseto avatar
pseto
27 ноември 2020
Ехе, баси абсурдното чакане. Явно заради всички черни петъци куриерите са засипани с работа... аз се чудя що в София карат като на рали.
bojosan avatar
bojosan
27 ноември 2020
Има наплив щото има мангизи пичове. Замогна българина при Тулупа. Помощи от ЕС педалите за държавните плазмодии, схеми.. Пари раздават като бали слама, печатат ударно. Ама тва ще ни вземе главата, и вече е почнало. Щото шума има ама нема кой да я събира. Пари има , ама конзоли нема. Вече у нашио град един дърводелец немаме ( говора за истински дърводелец, който да ти направи дограма, врата, шкаф или стол от дърво) а не ония льохмани дето с ПДЧ работат. Майстор ми направи банята преди 3 години за 600 лева труд, сега искат по 1500 и пак не моеш да намериш. Нема кой...Един заварчик само имаме у града, който наистина умее, ама и той вече остаря и приема рядко поръчки. Сичко живо покрай мене що е до 18 и малко след това се кани IT да става. Пичка глупава като гъз дето до вчера се ебеше с ромеите и тя записала в Свободния информатика. Бах мама му..
nightwarrior avatar
nightwarrior
27 ноември 2020
Изкупува се от скалпъри масово. В Америка група взе 3500 бройки. Тука мащаба не е такъв, ма влезте в олх, всяка втора оферта някой мърльо продава поне 2(често и повече конзоли). Както мърлячите от Сони изкуствено държат недостига заради хайпа(разбирам ги, това не значи че ги харесвам), така и множество бройки се изкупуват от препродавачи. Щото Сони се хвалят, че са разпродадени, но що не кажат колко от тях се ползват в момента. Вижте тука, геймфорум и т.н. и колко човека в момента имат ps5 - един(обадил се). Другите или чакат след преордър или се надяваме на наличности. Не е, че българите, че и на запад хората са се замогнали здраво, факт е, че от отдавна Бай Ганьо не е само български. Всякакви хитреци правят "бизнес".
Mitko6000 avatar
Mitko6000
27 ноември 2020
В Щатите е мнг зле. Масово се оплакват хора, че и шофьорите от FedEx им крадяли конзолите и им пращали само кутията, понякога с нещо съвсем различно вътре.
Просто някои толкова желаят тази конзола, че всякакъв разум ги е напуснал, и щом има такива, ще ги има и тези които да печелят на техен гръб, че и тук така, в по-малки мащаби.
pseto avatar
pseto
27 ноември 2020
Навсякъде е така, да. И ние достигаме до нивото на потребителското общество. Особено сега, в пандемията, като няма кръчми и молчета (вече) да си изпукаш парите за глупости - човек се чуди какво да си вземе и хоп, ето ти нова конзола.

Ама не бих се изненадал просто у нас да са пратили няколко стотици бройки. Ние сме последната дупка на кавала, малко пазарче, Sony имат да пекат много по-голяма риба от България. То е цяло чудо, че изобщо ни отразиха тази година, можеха да ни оставят съвсем в периферията. :

vldir avatar
vldir
27 ноември 2020
На мен нещо тоя хайп ми мина. Няма смисъл за мен. Ps5 да играя същите игри от ps4 нищо че ще са малко подобрени.
nightwarrior avatar
nightwarrior
27 ноември 2020
Аз я искам буквално за една игра. Не мога да кажа, че хайпа за конзолата някога ми е бил голям. Аз я виждам просто като средство да играя Демон Соулс Ремастера. Ако можех да я играя на 4 нямаше и да помисля за 5. Но в момента разочарованието почва да надделява.
vldir avatar
vldir
27 ноември 2020
Тая игра можеха и да я пуснат за 4 ама не
vanmx avatar
vanmx
27 ноември 2020
Хайпа не е като едно време определено. Като бях хлапе си мечтаех за PS2-ка, но нито аз нито родителите ми можеха да си позволят нещо такова. Живеех с мисълта че имам ли PS2-ка направо съм си уредил живота и беше равносилно на вечно щастие и купон - същото както за някои хора е частен остров с имение и самолет и също толкова недостижима беше за мен PS2-ката

Сега 20 години по-късно има PS5 - тотално безразлично ми е. Хем съм се пренаситил, хем колкото и да е изтъркано нещата не се правят както едно време. Конзолата спокойно мога да си я купя без да усетя никакъв дискомфорт от финансова гледна точка. Искам да си я взема ей така просто колкото да я има там, ама няма откъде

Така де, искам да кажа че нещата наистина доста са се променили, дори гледайки само от моята камбанария нещата

Вероятно ще се изтъркам ако отбележа отново че само до преди 7-8 години конзолите се купуваха така масово като станат 500 лв и то само ако има хакове за тях. Сега никой не му пука зали може да се хакне и новите по-високи цени на игрите явно не ги стряскат особено уж бедните българи.

Mitko6000 avatar
Mitko6000
27 ноември 2020
Така си е. Аз си мечтаех за PSP като малък, защото бях видял от по-богатите деца в училище, но тогава просто беше различно време. И за него трябваше определен фирмуер и модел да се хакне. Но сега, вече е по-различно, от гледна точка на средствата които се харчат, са си мои и трябва да решавам кое наистина ми харесва и кое не, и каква цена ще е приемлива. Да не говорим, че тогава сайтовете за препродаване не бяха популярни изобщо.

Сега всичко си зависи от игрите, за мен. Колко са на брой тези от които се интересувам и струва ли си да си купя цяла платформа за тях? За PS5 в момента, ами не не си струва.

pseto avatar
pseto
27 ноември 2020
@vanmx, не забравяй, че болшинството хора си купуват по 1-2 игри годишно. Има супер много хора - вземат FIFA и цяла година само на нея, или пък Call of Duty, или пък Gran Turismo или някой от рейсинг ексклузивите за Xbox-ите. При това положение е нормално да не ти пука - даваш пари един път и толкоз. А да не говорим, че сега 140 лева едно, преди 12-13 години 120 лева - съвсем друго. Влезеш в магазин да купиш храна за няколко дни и те одрусват със стотарка, преди 13 години същите неща щяха да са 3 пъти по-евтини. Та поне игрите са по-изравнени към стандарта ни на живот днес, преди години бяха прекалено, прекалено скъпи. То дето се вика тогава една игра беше половин минимална заплата (240 лева ли беше тогава)... сега е само 1/4.


Иначе аз никога не съм си мечтал за покупки, които са ми се стрували нереалистични за настоящата ми черга, което не знам доколко логично звучи. Като знаех, че родителите ми няма как да ми купят конзола за космически едно време пари, не мечтаех за такава, мечтаех за неща, които реалистично можех да получа. Но и аз сега мога да извадя спокойно пари за PS5-ца, ама... meh, да ме мотивират малко повече.

bojosan avatar
bojosan
27 ноември 2020
Значи както vanmx каза, не съм "хайпнат" Чесно казано, без грам да лъжа, не ми дреме. Те сега да ми я предложат за 1000 ще откажа без да се замисля и за секунда. При мен главната причина са игрите. Тая конзола за чи дедов ми е ? Няма,а и няма и да има скоро. Като се насъберат най малко 5 игри които да са ми харесали в you tube тогава може и да мисля, а това де факто ще е след не по малко от година. Има още два варианта да я взема- единия е от Заложната къща за тънки пари и да я препродам задължително след един месец, а другия вариант да я взема е, че има агенти които им не дреме купуват на изплащане, даваш им 80% и вземаш , а те вазират в чужбина. Познавам такива няколко, ама не ми е кеф конзола, по добре лаптоп, по смислено е отколкото конзола
пп.Все се канех да питам от любопитство - сега ако някои ви предложи за 1100 бихте ли купили ?
HighFist avatar
HighFist
27 ноември 2020
LethianDream avatar
LethianDream
27 ноември 2020
Аз и 1000 лв не бих дал само за "суха" конзола. Странно е, но примерно 1200 лв. на секундата бих дал за бъндъл с Horizon II. Единственото, което ми е интересно в петицата е новия джойстик, а свестни нови игри няма да има до лятото.Така че идва лято, Европейско и Олимпийски игри дори да има, ще бъдат цирк без публика, идеално време за игра Дотогава на добрата стара четворка.
HighFist avatar
HighFist
27 ноември 2020
vldir avatar
vldir
27 ноември 2020
Слаба ракия е в момента Ps5. Бъндъл с Bloodborne 2 ще е още по-добре
vanmx avatar
vanmx
27 ноември 2020
Бих я купил единствено от магазин със запечатана кутия. Със съмнителни лица от интернет съм търгувал единствено игри и разни други дреболийки до 80 лв.
LiquidSnake avatar
LiquidSnake
27 ноември 2020
Никога ама никога няма да дам повече от обявената цена за каквато и да е конзола.Направо се чудя дали някой купува от тея олх прекупвачи.Няма я по магазините,значи ще чакам,бърза работа нямам.
HighFist avatar
HighFist
27 ноември 2020
Mitko6000 avatar
Mitko6000
27 ноември 2020
За тия 1000 лв. отгоре, които искат в OLX, спокойно може да се вземе един 4к телевизор, че и 1-2 игри поне. Колкото и да няма търпение някой, съмнявам се че ще се върже, но пък има хора всякакви.
Spdif avatar
Spdif
29 ноември 2020
Познавам пич, който си я взе на премиерата, продаде я същия ден за 1500 без да я обявява във сайт. Сами му предложиха парите.Така ,че сам си направи изводите.
Mitko6000 avatar
Mitko6000
30 ноември 2020
Затова и казвам, хора всякакви. Дано този който я е купил, да изкара максимума от нея.
LethianDream avatar
LethianDream
30 ноември 2020
Има нова велика обява от няколко дни - "Разменям конзола PS5 за двустаен в Лозенец"
Mitko6000 avatar
Mitko6000
30 ноември 2020
Видях я и много се смях. Че и след 2018 г. иска. Дори писах на пича, за да разбера дали наистина си прави майтап. И той сам си призна, че е фейк. Мнг ме развесели.
LethianDream avatar
LethianDream
30 ноември 2020
То шега, шега, ама влязох в OLX преди малко- яко е пълно с оферти на скалпели по 1500-2000 лв за петицата..
the HEAD avatar
the HEAD
30 ноември 2020
Аз си я взех с връзки без преордер, защото ми обещаха че ще ми дадат иначе щях да я поръчам. Най-вече защото игрите за 4 вървят на 5, а имам много неизиграни, които вървят зле на 4ката, която беше купена 3 месеца след премиерата. И аз си го мислих да направя бързи 500лв. и да я продам след като я получа ама нямаше да е коректно спрямо човека, който ме уреди. Иначе той ми каза че са им изпълнили 3.75% от поръчките за конзоли, да не казвам конкретни цифри. Но за сметка на това има хора които са успели да изкупят маса бройки от Виваком и даже са ги продали за един уикенд. Интересно е че Виваком ги продават с надценка 200лв. за дигитално и блурей вариант. Иначе са на официални цени с някакви договори. А тези скалпери ги има, защото хората са глупави и се оставят да ги скубят вместо на инат да не си купуват и да ги видиш тея(скалпери) с един гараж 5тици как сдухват и се чудят на кой да продадат, че да си върнат инвестицията. А за конзолта добре е вървят много добре игрите за 4ката. Първата играна беше Fall guys заради малкия, като си легна вече пробвах Демон соулса и разни други игри от PS plus колекцията, които ги нямам. И разбира се си купих The last of us 2, която и ще играя като имам време(след като заспи детето(~23:00 и аз не съм се добил от работа и не ми се спи) и за която не съм чел никакви ревюта и на която първата част ми едно от най-добрите емоционални преживявания, и която си я чаках за PS5. Та така живи и здрави!!!
HighFist avatar
HighFist
30 ноември 2020
sClass avatar
sClass
01 декември 2020
За какво бързат толкова хората, това не разбирам...някакви велики ексклузивки ли са налични за конзолата, че бързат да ги играят...всичко още излиза и за старото поколение, които феновете на playstation притежават.
LethianDream avatar
LethianDream
01 декември 2020
Ами това е стадното мислене- вчера един колега ми каза, че си взел на хлапето на 19.11 конзолата и е супер, адски яката, невероятна, супер бързо зареждане, уникален контролер, нищо общо с боклука четворка..- и аз вече си викам "Баси, дай бързо да си я взимам и аз". Мина ми след 5 минути, но това е начина - едно дете се хвали с новия айфон в детската градина/училище и всички искат да имат такъв телефон на следващия ден. Така работят нещата в това общество
Mitko6000 avatar
Mitko6000
01 декември 2020
То единственото нещо дето е някакъв Selling point за мен засега е бързото зареждане. Толкова много го рекламираха, че сега като че ли повече усещам зареждането като си пусна игра на PS4. Ама, както и при теб, ми минава за 5 мин. Но в крайна сметка може да инвестирам в 5-ца... само ако 4-ката умре и не може да се поправи.
pseto avatar
pseto
03 декември 2020
Абе ако човек го кефи да си взима нови джаджи и да им се радва, няма лошо, в тази пандемия трябва да се глезим все пак. Стига да имаме финансовата възможност, естествено. Аз подобни устройства ги виждам предимно на функционално ниво. Сигурно ще ме кефи 2 часа като си купя конзолата, после всичко ще е - "Хуу, ама какво да играя".

Догодина по някое време и така. Интересно ми е падът как е, обаче.

bo4i3333 avatar
bo4i3333
05 декември 2020
С тази конзола в ОЛХ е безумно
Гледах някакъв ,който има 3 броя ,сложил цена 2000лв
3 часа по късно цената на бройка е вече 2899лв
Тези хора явно не познават парите
Mitko6000 avatar
Mitko6000
06 декември 2020
Просто се мъчат да се възползват от някой шаран, който да се хване, но щом в Щатите трудно се хващат, какво остава в нашата малка, бедна държава?
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл