hategame logo
PS5 с цена и дата на излизане
пуснато на 16 септември 2020 от pseto
ps5 price
Sony най-накрая обяви цената на PS5 и датата, на която ще видим в продажба конзолата. И изненади като цяло няма. Както и се очакваше японците изравниха вече обявената цена на Xbox Series X - 499 долара/евро (и 449 паунда във Великобритания). Така ако говорим за премиум сегмента имаме пълен паритет.

Що се отнася до датата на премиера, тя е 12 ноември - само два дни след дебюта на Xbox Series X. Така можем да кажем, че новото конзолно поколение излиза практически едновременно.

Имаме и цена на дигиталната версия на PS5 - 399 долара/евро. Това е със 100 долара/евро повече от бюджетния модел на Microsoft, а именно Xbox Series S. Но тук имаме една уловка. Дигиталният PS5 няма Blu-Ray оптически четец, но разликите му с премиум версията приключват дотук. Що се отнася до Xbox Series S, устройството ще има значително по-слаб хардуер от своя по-мощен събрат Xbox Series X. Която обяснява цената му от 299 долара/евро.

Ако говорим за датата на премиера обаче е нужно да направим едно уточнение - обявените пазари в момента са САЩ, Япония, Канада, Мексико, Австралия, Нова Зеландия и Южна Корея. На тях платформата ще излезе на 12 ноември, а пък на 19 ноември - във Великобритания. Предстои да се обявят дати за куп други пазари - не само за малкия български такъв, но и значителни по-големи такива като немския, френския, испанския, италианския и т.н. Вероятно уточнения с дати за тях ще има съвсем скоро.

Допълнена - вече имаме и потвърждение за датата на излизане в остатъка от Европа, а също и в България - 19 ноември.

Коментари
nathandfan avatar
nathandfan
17 септември 2020
Супер, но всички игри, които се предполагаше, че ще бъдат причина човек да се снабди с PS5 засега ще излязат и за PS4. Изненадващ ход, но пък ми спестява едни 1000 лева.... засега.
lyubohar avatar
lyubohar
21 октомври 2020
Demon's Souls
pepito avatar
pepito
17 септември 2020
само не знам сега този слабия кашон дали хората няма да си го накупят масово, щото обикновения юзър нищо не вдява от терафлопи и т.н. и просто ще се вземе по-изгодния вариянт... това ако стане ще е спънка за разработчиците, всяка игра ще трябва да се съобразява и с тази по-слаба версия...
pseto avatar
pseto
17 септември 2020
Честно казано ако хората накупят дървото Xbox Series S си заслужават неволите, които ще срещнат после. Ако съвсем не вдяваш, тогава хвани питай някой познат, който малко от малко разбира, та да ти налее акъл.

Между другото с новите цени на игрите едно ААА заглавие ще струва 1/4 (1/5 в САЩ) от цената на кашона... само дигитално без опция да го препродадеш и като бонус - всичко да ти върви супер зле. Безумие.

pepito avatar
pepito
17 септември 2020
ами проблема според мен е, че тия с по евтината ще пречат и на останалите, все пак същите игри ще трябва да могат да се играят и на S версията...
jenssn avatar
jenssn
17 септември 2020
Пепито конзолите са еднвакви по хараткеристики, едната просто няма цеде ром... еваласта на сони а а не касто фиаското на микромеките с техния мини хладилник...
pepito avatar
pepito
17 септември 2020
не са еднакви, S e сп-малко рам и по-слаб процесор (и мисля по-малък ссд)
pseto avatar
pseto
17 септември 2020
Ние за малкия куц Кашон говорим, не за дигиталния PS5. Там поне Sony бяха достатъчно интелигентни да не го окастрят като хардуер.
pepito avatar
pepito
17 септември 2020
иначе не знам кое е по-добре като дизайн, лично на мен сонито с тоя стърчащи пластмасови парчетии не ми харесва...
Rostik79 avatar
Rostik79
17 септември 2020
Изглежда ми много крехка точно с тези ъгълчета дето стърчат. При почистване/преместване отсега виждам как можеш да ги изкъртиш без да искаш.
HighFist avatar
HighFist
17 септември 2020
Споко, за 60 лв. ще можете да си вземете нови панелчета :Д
pepito avatar
pepito
18 септември 2020
ха, това означава ли че може и без панелчета, т.е. могат да се демонтират по лесен начин без да се чупи конзолата или да пада гаранцията
HighFist avatar
HighFist
18 септември 2020
@pepito - има такива слухове за панелите, но още няма официално потвърждение.

Има много хора обаче, които не харесват белия цвят за техника. Предполагам, че Сони ще го имат предвид.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл