hategame logo
Първите безплатни PS Plus игри за 2021 година са известни
пуснато на 03 януари 2021 от pseto
ps plus january
Shadow of the Tomb Raider. GreedFall. Maneater. Това са трите безплатни игри за първия месец на 2021 година, ако имате активен PS Plus абонамент.

Заглавията ще са налични съвсем скоро - 5 януари или вторник идната седмица. Така съвсем скоро ще можете да започнете подобаващо 2021-а.

Най-голямото име от триото е несъмнено Shadow of the Tomb Raider. Последната игра от новата трилогия с младата Лара Крофт получи по-скоро смесени отзиви - и заради вече изтъркалата се геймплей формула, и заради по-незадоволителната кампания. Все пак в сайта играта е в рубриката ънхейтабъл.

GreedFall, от своя страна, е по-малко откъм бюджет заглавие, но пък съвсем компетентно такова. Приключенското RPG на франсетата Spiders е определено хубаво заглавие, особено ако можете да преглътнете факта, че все пак не говорим за AAA продукт, ами такъв със среден бюджет.

Maneater пък е игра, в която можем да влезем в кожата на... акула. Заглавието е по-скоро шеговито, но също има по-скоро положителни отзиви.

Коментари
igra4 avatar
igra4
04 януари 2021
Гледах малко greedfall изглежда като Али експрес версията на уичъреца, по-добре него да мъча след време 😀
LethianDream avatar
LethianDream
04 януари 2021
Грийдфол е поне 2 класи над Уичъра, прекрасна игра е, много по-яка и грабваща история, а не събиране на тревички, ходене в замъци на пияни барони и гуент лайна
nightwarrior avatar
nightwarrior
04 януари 2021
Ми не съм съгласен за по-яката и грабваща история. Чисто като история, Вещера е по-добър. Не знам каква връзка имат гуента и митичните вече тревички, които са част от геймплея(който явно не ти е допаднал, в което няма лошо в крайна сметка), а не от историята.

След това лирическо отклонение - Greedfall е много стабилна игра и е поредната стъпка в правилната посока за Spiders, които надграждат с всяко следващо заглавие. Надявам се да продължават в същият дух и съм обнадежден за Steelrising. Да, Greedfall се усеща по-евтина, но това не я прави лоша игра, дори напротив, засега Spiders творят чудеса с малки бюджети.

lyubohar avatar
lyubohar
04 януари 2021
Куест линията с пияния барон е в личното ми топ 3 на историите в цялата гейминг история
LethianDream avatar
LethianDream
04 януари 2021
Аз стигнах точно дотам и това ме отказа от играта. Не знам, може аз да не съм прав, но щом ме отказва даден куест, значи сама по себе си играта не е добра, не че ми е бил труден или нещо подобно, просто супер измъчен куест без грам нещо да се случи интересно. При поляците е много шум за нищо, може би моя проблем е, че не съм играл предните две и не мога да "вляза" в историята и сетинга както при Лара Крофт или друга поредица.
lyubohar avatar
lyubohar
04 януари 2021
Не, просто не си ѝ дал достатъчно шанс, още съвсем малко е трябвало. Играта става "WTF?" в добрия смисъл точно в края на този куест. За съжаление има такова нещо като Acquired taste, доказвал съм си го хиляди пъти с музика, филми и игри. Насилвал съм се заради мнение на хора, които ценя, въпреки, че не ми е харесвало в началото. И в един момент - "БАМ! Добре, че му дадох още шанс". Случвало се е и обратното, разбира се, но като цяло средностатистически си е заслужавало.
pseto avatar
pseto
06 януари 2021
За The Witcher 3 сме говорили, мисля - ако някой ѝ е дал шанс 3-4 пъти и не я е харесал, не мисля, че от петия ще стане. И на мен ми се е случвало от втория, третия път нещо да ми хареса, ако се насиля да го играя за някое ревю. Но след петия - много рядко. При RDR2 ми отне към петнайсет опита да се насилвам и пак... бррр, още ми става гадно като се сетя за тази игра. Та ако човек не го кефи нещо, спираш го и толкоз, това в крайна сметка е хоби, не играеш по график.

GreedFall - стабиларка си е, да, не съм сигурен дали има баш "прогрес" при Spiders... мисля, че им играх последните 3-4 игри. И да има прогрес е някак такъв... бавничък, но да, не знам кой друг опитва да прави grand RPG-та с подобен бюджет. Почти никой... само на франсетата им се получава. Дано все пак направят "следващата стъпка" към AAA, ама ми се струва, че ще продължат да правят това, което и досега - по-скромни бюджети, за да няма такъв шанс да се провалят и да фалират. Не ги виня, де. Пък и имат нещо специално в игрите си, въпреки средните бюджети и доста противоречивото на моменти озвучаване и качество на сценария.

Rostik79 avatar
Rostik79
04 януари 2021
И Грийдфол, и Лара Крофт не съм играл и са ми в разширения списък за игране. Само, че сега имам други игри на дневен ред.
nightwarrior avatar
nightwarrior
04 януари 2021
И двете игри са готини. Ларата я изиграх началото на лятото след дълги отлагания, а Greedfall съм го хвалил достатъчно. Разочарованието ми от двете игри си е чисто субективно, за мен си, понеже ги имам и съм ги изиграл. Доста хора могат да им се зарадват.
pseto avatar
pseto
06 януари 2021
Аз от последната Лара имам доста... бегли спомени, даже не помня какво изобщо съм писал за нея. Ама щом е било положително ревю, сигурно е горе-долу окей.
vldir avatar
vldir
04 януари 2021
Имам ги, ps+ нямам.
lyubohar avatar
lyubohar
06 януари 2021
Greedfall ми излиза, че струва 10,000 лева на мен Да почвам да събирам освен...
nightwarrior avatar
nightwarrior
06 януари 2021
Бах мааму, те вместо лиценз за играта да не би да ти продават IP-то
lyubohar avatar
lyubohar
06 януари 2021
Не е лошо тогава, да взема да го купя
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл