hategame logo
Quake Champions само за PC
пуснато на 16 юни 2016 от pseto
quake champions 2
Quake Champions в момента се разработва единствено за PC. Новината дойде малко след представянето на шутъра по-рано през седмицата.

„Ще се концентрираме изцяло върху една платформа. Това е PC игра. Без извинения, без ограничения“, казва Том Уилиц, шефът на разработчиците id Software.

Той все пак добавя, че е възможно някога Quake Champions да се появи и за конзоли.

„Не затваряме изцяло всички врати за конзолите“, казва Уилиц, но добавя, че е прекалено рано да се говори дали изобщо някога Quake Champions ще има ревизии за Xbox One и PlayStation 4. И вече обявените им наследници с кодови названия съответно Scorpio и Neo.

Към момента за Quake Champions знаем малко. Дата на премиера няма, а дебютният трейлър беше изцяло кинематичен. Научаваме обаче, че играта ще е арена шутър, в който ще имаме герои с различни класове и умения, които да избираме. Тоест не точно същото като класическите представители на серията.

От друга страна разработката на играта само за PC намеква, че няма да се правят компромиси със стрелбата. Колкото и да се развиват технологиите, шутърите си остават най-удобни с мишка и едва ли скоро това ще се промени.

Коментари
undefined
pepito
17 юни 2016
конзолите със спънатите жойстици стават само за разни походови фпс-и като цс и код
nightwarrior avatar
nightwarrior
17 юни 2016
CS и CoD походови фпс-и... Какви ги говориш/пишеш?
nightwarrior avatar
nightwarrior
17 юни 2016
За CoD не знам, от MW приключих с тая поредица, но за CS съм съгласен. То на нея и идеята и е по-друга, да не говорим, че дори при нея на GO с геймпад срещу мишка... Шанса ти е около нулата.
undefined
pepito
17 юни 2016
шегувам се, но въпреки това тези игри са много много далеч от динамиката и екшъна в игри като куейк 2/3 и дори новия дуум
undefined
Конзолен Килър
18 юни 2016
Такива като теб и с пад ще ги бия.
rosniak avatar
Roskobg
18 юни 2016
@nightwarrior- казваш на Сашето да се стегне и мисли трезво ?.... Недей така....
undefined
Конзолен Килър
18 юни 2016
На Quake не знам, но на COD съм виждал такива прота, че могат да бият доста добри играчи
pseto avatar
pseto
18 юни 2016
Аз бих приел от раз подобно предизвикателство. Нещо се нахъсах като гледах едното видео на Quake 3 вчера.
nightwarrior avatar
nightwarrior
18 юни 2016
То като няма шанс за сблъсък е лесно да предизвикваш. Сашето при никакви обстоятелства няма да вземе да речем csgo, че да игра е спад срещу човек с мишка. Виждал бил прота, ти ако сравняваш прота с кежуъл играчи... по-спрял си отколкото мислех. Нали се сещаш, че и на РС има прота. Вземи се стегни малко и мисли трезво.
God avatar
God
16 юни 2016
Ми както да го въртят и сучат, Scorpio, Neo, алабала, с тоя геймпад конзолите не стават за сериозна игра.
pseto avatar
pseto
17 юни 2016
Добра новина е това за конзолите - почти винаги като се опита нещо да е достъпно и за тях се получава онова, което аз наричам "конзолен шутър". С auto aim, убиващи прекалено бързо оръжия и т.н. - всичко, за да се намалят недъзите на джойстика. Quake 3 и UT да ги играеш с пад си е истинско изпитание - при изискването хем да се движиш изключително добре, хем и да се прицелваш прецизно в същото време.

Абе малко по малко id Software започват да напипват нещата, изглежда.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл