hategame logo
Разработваният у нас Total War Saga: Troy е безплатен днес в Epic Games Store
пуснато на 13 август 2020 от pseto
total war saga troy
Разработваната у нас стратегическа игра Total War Saga: Troy ще е безплатна по-късно днес в Epic Games Store. Заглавието има интересна промоция – в рамките на първите 24 часа от пазарната си премиера то ще може да бъде получено от магазина, без да дадете и лев за него. След изтичането на този период заглавието ще остане във вашата библиотека завинаги.

Към момента на написване на статията Total War Saga: Troy още не е наличен за сваляне. Но няма да е зле да хвърляте едно око към Epic Games Store – вероятно до няколко часа играта ще може да бъде получена безплатно.

Промоцията е доста интересна като замисъл. От една страна Epic увеличава популярността на магазина си, а от друга – Creative Assembly ще привлекат още нови играчи, които да пробват ключовата им серия.

Самият Total War Saga: Troy, разработван от софийското студио на компанията, е една от по-експерименталните игри във франчайза. Тя няма да има същия мащаб като един Total War: Three Kingdoms например, но пък ще се изпробват нови елементи в геймплея, които при успех да бъдат интегрирани в следващи издания на серията.

Коментари
pseto avatar
pseto
13 август 2020
Ей я, тъкмо сега се отвори, тъй че налазвайте. До утре 4 часа е промоцията (за който се интересува от игричката, естествено). Иначе ѝ дават цена 100 кинта.
vldir avatar
vldir
13 август 2020
Щом дават не отказвай.
Panthers avatar
Panthers
13 август 2020
Аз вече е започнах. Харесва ми за момента, а и за без пари е супер. Също трябва да се отбележи, че повечето медии е хвалят. Което е добре за нашите момчета.
pseto avatar
pseto
14 август 2020
И аз мисля да скачам уикенда, да видим нашите хора какво са сътворили. Като си представя - доста яко, една от любимите ми серии да се прави у нас. Макар и под формата на странично, а не основно издание.
Panthers avatar
Panthers
14 август 2020
Първите впечатления са ми добри. Харесва ми. Графиката е супер, битките са си ок. Случва се някой глич по време на бой (най-вече при героите), но като цяло не е нещо фрапантно. Забелязах, че дипломацията е на добро ниво и даже в самото начало е много полезна. Има доста нови опции при договаряне. Преди да започна да играя се занимавах само със сделки около 20-30 минути. По този начин взимаш доста ресурс (най-вече дърво и храна). Дава доста силен начален старт. От тези сделки събираш доста материал, за да започнеш ъпгрейд още от самото начало. Обикновено договарям колкото мога материал да ми се изплати на момента и после избирам в следващите няколко хода да ми изпратят по-малко количество. Пробвах без тази дипломация в началото и ми беше доста трудно. После започнах отначало, но с въпросните преговори и се получи доста добре. За битките ми е малко рано да преценя. За момента са добре балансирани, но все още не съм се развил за по силни отряди, а не съм и срещал все още такива срещу мен. И най-важното е дали при тази добра начална дипломация ще се появи старата глупост в един момент всички да те нападнат за кефа. Без видима причина. Това си е запазена марка на серията. Дано тук е по-добре реализирано.
lyubohar avatar
lyubohar
14 август 2020
Дипломацията я подобриха ужасно много с Three Kingdoms и не вярвам скоро да пипат формулата

Но аз мисля да пропусна тоя път. Нещо много взеха като ФИФА да ги изкарват всяка година. Супер са, но последните години изиграх почти всички и мисля, че ще ми писнат ако не направя почивка.

Това, което видях за няколкото минути игра, е че стратегическата част е горе-долу рескин на Three Kingdoms. Битките не знам как са, не ги играя никога

pseto avatar
pseto
14 август 2020
"Битките не знам как са, не ги играя никога."

lyubohar avatar
lyubohar
14 август 2020
Да, още от първия Шогун насам играя само стратегическата част Пробвал съм много пъти да се запаля и по битките, но никога не се е получавало
pseto avatar
pseto
14 август 2020
Ти и преди си го споменавал ако не се лъжа, ама аз още не мога да го приема. Въпреки че и аз мнозинството обсади ги изкарвам на симулация, макар че Three Kingdoms успя да ме накара дори и повечето от тях да играя, което е титанично постижение. Но стандартните битки... винаги е било традиция всяка от тях да цъкам. Между другото не мога да си представя серията само с дипломация и строене, някак в повечето игри те са ми били винаги посредствени и винаги битките са ме мотивирали.
lyubohar avatar
lyubohar
15 август 2020
Ами супер е само с дипломация и строене, абсолютно като завършена самостоятелна игра си е. По никакъв начин не се усеща липсата на тактическата част, тоест битките. Просто все едно играеш много по-елементарна версия на Europa Universalis, нещо такова се получава

То това го има и в много игри де, аз и на походови игри като Heroes тривиалните битки ги auto-resolve-вам, за да пестя време, макар че там всички останали си ги играя лично, щото ме кефи.

Но мисълта ми е, че и там можеш всичко да минаваш на auto-battle и цялата стратегическа част на играта си функционира прекрасно.

pseto avatar
pseto
17 август 2020
При мен сигурно опира до навика повече от всичко. Между другото това да не играеш всяка игра от серия е добра идея, така след 1-2 издания ще ти се струва свежа, а когато цъкаш наред ти се изчерпва. Именно заради това нерядко се случва някой да ми каже, че дадено ревю не е много обективно, примерно за Far Cry, ама когато изиграеш всичко на Ubisoft и всички еднообразия идват малко нанагорно.
lyubohar avatar
lyubohar
17 август 2020
Точно така си е.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл