hategame logo
Red Dead Redemption 2 е 150 GB за PC, CoD: Modern Warfare - 175 GB
пуснато на 10 октомври 2019 от pseto
red dead redemption 2 23
Явно в последно време някои големи компании изобщо не искат да се занимават с компресиране на файловете в игрите си. Или предлагане на опции за инсталиране на по-малки по размер версии, ако човек няма да играе с ултра високи детайли или в 4K резолюции. Каквито възможности за избор имаше още преди 2 десетилетия.

Така две нови очаквани игри, които очакваме в рамките на следващия месец хич няма да са малки. Red Dead Redemption 2 бе с обявен размер от 150 GB за PC. Така ако случайно разчитате на някое остаряло и по-малко по-размер SSD - вероятно ще трябва да се замислите за нещо ново. Или да заложите на добрите стари твърди дискове, естествено... с цената на дълги зареждащи екрани.

Още по-лошо е положението при Call of Duty: Modern Warfare. Той ще изяде 175 GB дисково пространство. Това всъщност е и може би и най-голямата AAA игра от последните години...

Едно е сигурно - ако имате намерение да цъкате RDR2 или последното Call of Duty е добре да изтриете всичко ненужно и подготвите дисковете си.

Коментари
toti avatar
toti
11 октомври 2019
ibasi mamata edno vreme s 320 gb imah kum 50 4e i pove4e igri na nego,a sega za 2 igri nqma da mi stignat deiba i vremenata nastupiha
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
11 октомври 2019
+++
Veluvian avatar
Veluvian
11 октомври 2019
То вече в пакет с игра трябва да продават SSD явно
toti avatar
toti
12 октомври 2019
vldir avatar
vldir
11 октомври 2019
Тези хора са откачени. Толкова много гигабайти глупости.
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
11 октомври 2019
Dev-овете в днешно време ги мързи да compress-нат файловете, за това напоследък игрите станаха толкова големи
vldir avatar
vldir
11 октомври 2019
COD за 5-6 часа кампания кво толкова има? Айде, 4к техтури и пак са много деееба.
rosniak avatar
rosniak
12 октомври 2019
Loot boxes, такова, surprised mechanics!!
vanmx avatar
vanmx
12 октомври 2019
Това е още една стъпка към затриването на физическите копия на игрите. Имам предвид дискът или там каквото и да е нещото, на което е записана поне някаква базова версия на играта. Сегашните блу рей дискове са най-много 100GB и няма изглед да се появи някаква нова медия. В същото време игрите са на път да стават над 200GB.

Скоро излизат новото поколение конзоли. Ако нещата продължават да вървят така, то при PS5-цата дисковете ще бъдат само ключ към PSN Store, или пък ще бъдат яко компресирани и процесора на конзолата ще се използва повече за разархивиране.

Или пък ще има пак неща от типа на "Please insert disk #2"

Miro avatar
Miro
12 октомври 2019
Май е точно обратното , при такъв обем физическото копие е за предпочитано.Даже в България 200ГБ са над удобството за сваляне , защото нета в огромна част е 50-70Мб , масово конзолите са свързани безжично-още по бавно сваляне , да не говорим че даже в САЩ масово нямат и тези скоростти.
Новите конзоли уж ще са със ССД , ами то за две игри и 1/4 е напълнено.
По скоро с тези безумни размери нещата рязко отиват към стрийм и облачно игране.
lyubohar avatar
lyubohar
12 октомври 2019
Навремето прехвърляхме информация с по 40-50 дискети наведнъж. И ако една дефектира (което се случва редовно), връщаш се при човека, от който си ги копирал и започваш процеса отначало...Това беше преди да открием многотомните архиви. 1-2 часа сменяне на дискети и си готов; после още толкова да ги свалиш при теб (като пак се молиш да не умре някоя дискета - може да умре последната .

Разбирам колко ви е тежко със 75 мегабита интернет и един час чакане да се свали една игра

pseto avatar
pseto
14 октомври 2019
Абе те както ги правят пачовете по 30-50 GB си е неудобно, казваш дай да поиграя и бам, изведнъж играта ти сервира един час чакане. Което в делничен ден си е немалко, пия две чаши вино и вече е време за лягане и няма кога да се цъкат игри.

За мен си е мързел това, което се прави. Боли ги фара за потребителите Rockstar и Activision, правят това, което им е най-добре на тях. Никакво компресиране на никой файл и това е. Пък потребителите да му мислят.


Но от егоистична гледна точка - да, поне в България е окей интернета и скоростта му, да му мислят западняците.

lyubohar avatar
lyubohar
14 октомври 2019
Абе не мисля, че не се компресира; или ако не се - едва ли е от мързел, по-скоро има някаква друга причина. Общо взето времето, спестено в сваляне, ще се изхаби за разархивиране. По-скоро това е причината. Вижда се доста ясно при различните релийзи на пиратките (архивирани срещу неархивирани). Освен това временно ти трябва два пъти повече пространство. Ако пък се разархивира по време на игра - ще е бавно зареждането на нивото.
pseto avatar
pseto
14 октомври 2019
Дори и да оставим компресирането настрана, все пак не мисля, че мнозинството геймъри имат нужда от 4K/8K текстурите. Сигурно 70% и нагоре нямат нужния хардуер да подкарат игра с тях. А тези текстури качват размерите брутално. RDR2 на конзолата е 90 GB, на PC - 150 GB. (При все, че 90-те гигабайта включват и подобрените версии за Xbox One X и PS4 Pro, тоест ще са достатъчни на геймърите).

Просто размерът не се счита за проблем и разработчиците не правят нищо, за да го оптимизират. Когато беше проблем - преди двайсетина години, инсталаторите имаха опция за минимална, по-голяма и пълна версия на игрите.

А аз трябва да си купувам ново SSD за лаптопа, че в днешно време по-малкото такова за операционна система плюс HDD-то за всичко останало не вършат работа. Ся мога да пускам игри до 50-60 гиги на SSD-то, ама по-големите... курац.

lyubohar avatar
lyubohar
14 октомври 2019
Е с това съм съгласен, текстури с високи резолюции трябва да се пускат отделно, както често е за PC. Но все пак не ми се вярва тотално да са заебали компресирането. Според мен си компресират и това, което сваляме (и мрънкаме, че е много) е компресираната версия

Иначе аз се оправям с 250GB SSD на моя лаптоп (само игри на него), а механичния диск - за филми, и ми стигат. Но аз рядко имам повече от 1-2 игри инсталирани. Обикновено играя и махам. Така съм свикнал от години и рядко имам проблеми с мястото.

The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
14 октомври 2019
Що да не върши работа SSD за операционна система и HDD за всичко друго?Аз съм така и не е имало игра от 3 години и половина насам,която да не съм карал на макс и да има твърде дълги зареждащи прозорци.Зависи си какво ти е HDD-то.
lyubohar avatar
lyubohar
14 октомври 2019
Е щото искаш игрите да са ти на SSD-то, за да зареждат по-бързо...Иначе всичко може
Charcharo avatar
Charcharo
16 октомври 2019
"Дори и да оставим компресирането настрана, все пак не мисля, че мнозинството геймъри имат нужда от 4K/8K текстурите. "
Втора ръка RX 580 могат 99% от игрите да пускат с 4K текстури.
Иначе препоръчвам ето това SSD
https://ssd-hard-disk.pazaruvaj.com/intel/660p-series-2tb-m2-2280-pcie-ssdpeknw020t8x1-p433612263/
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
14 октомври 2019
Да де,нали това казвам. Не съм имал дълги зареждащи екрани или игри,които стартират бавно. Всичко е ОК.
lyubohar avatar
lyubohar
15 октомври 2019
Да, пропуснал съм тази част от поста ти. И все пак зареждат по-бавно Но трябва да го сравниш, за да разбереш. И веднъж, щом го разбереш, после те дразни неимоверно
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
15 октомври 2019
Да,знам,аз съм инсталирал доста игри и на SSD-то,но 80% са ми на HDD. Щото все пак SSD ми е 512 gb ,а HDD 4tb,a аз принципно винаги имам инсталирани едни поне 6-7 игри.
Veluvian avatar
Veluvian
15 октомври 2019
Дето имаше един виц:
- Хане, на границата има 100 000 ромеи!
- Много бе....
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл