hategame logo
Red Dead Redemption 2 идва и за PC?
пуснато на 05 юли 2019 от pseto
red dead redemption 2 23
Възможно е Red Dead Redemption 2 да се сдобие с ревизия за PC. Поне това ни намеква сорс кода на лаунчъра Social Club на Rockstar.

Twitter потребителя с ник JakoMako 51 е намерил ред с название RDR2_PC_Accomplishments. Което намеква, че е възможно в момента да се готви портът за PC на играта.

Разбира се може и да говорим за нещо, оставено в кода по друга причина. В крайна сметка докато Rockstar не обяви PC версия за Red Dead Redemption 2 можем да предполагаме, че играта ще е налична единствено за конзоли.

Все пак изглежда трудно за вярване, че студиото няма да се опита да се възползва от допълнителните продажби за компютри. Така че дали скоро няма да бъде обявен Red Dead Redemption 2 за PC?

Коментари
rosniak avatar
rosniak
05 юли 2019
Ако от EPIC налеят достатъчно парички.......
nightwarrior avatar
nightwarrior
05 юли 2019
Ми приходите от Фортнайт намаляват, още са доста, но вече няма ръст а напротив. А като се има напредвид, че именно от него черпят пари...
pseto avatar
pseto
06 юли 2019
Те Epic не са от вчера в гейминга, знаят, че тая battle royale мания е временна, също както и други цели жанрове, дето генерираха милиарди и след това изчезнаха яко дим и са забравени завинаги. Примерно ритъм игрите. Те и заради това се опитват да диверсифицират, докато могат - докато идват големите пари да инвестират в Epic Games Store. Щото най-сладките пари са безплатните пари, които ти идват, докато не правиш нищо от чуждия труд.

Между другото аз не вярвам, че Rockstar и Take-Two непременно имат нуждата от Epic Games Store или парите на Epic, а и RDR2 ще стигне до границата, при която се прибират 80% от приходите за нула време, докато при Epic Games Store са 88%. Едва ли Epic ще дадат повече от 20 милиона на Rockstar, а за тази компания това са джобни пари. RDR2 е докарали стотици милиони, GTA V - няколко милиарда, а може и десетина и повече да са. Тея 20 милиона и същото като за нас да не искаме да ни върнат 8 стотинки някъде.

igra4 avatar
igra4
06 юли 2019
Rockstar са твърде големи и велики вече, за да клякат пред някого. GTA V още се продава като топъл хляб.
nightwarrior avatar
nightwarrior
06 юли 2019
Твърде големи са и ползват Стийм. Да си продаваха само на своя платформа. Пак се изказваш неподготвен.

@pse, тук въпросът е стратегически, RDR2 на теория е може да е голяма на РС(в никакъв случай не колкото gtav, но голяма). В тоя ред на мисли EGS имат интерес да метнат по Take Two доста повече от 20тачка. Отделно Take-Two вероятно вече са наясно, че не могат да монетизират RDR2 онлайна, както gtav онлайна. В тоя ред на мисли, парите от Епик са както ти каза безплатни пари. А всички знаем Take-Two как обича парите. Ако играта излезе на РС, за мен ще е огромна изненада, ако не е egs ексклузив.

pseto avatar
pseto
08 юли 2019
За това си прав, да. Един подобен ход ще отвори много хора към магазина на Epic. Но все пак Rockstar ще искат много пари и Epic може и да сбърка, ако ги даде. А може и да спечели много. Въпросът е също дали и Rockstar поначало ще искат да ползват една по-зле развита платформа.

Но да, като цяло интересен казус (ако изобщо ще има RDR2 за PC, но това ми изглежда неминуемо).

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
06 юли 2019
Ммммм.... Не, благодаря.
igra4 avatar
igra4
06 юли 2019
Да, дано не излезе за ПеЦе.
Абе Драконче като изчезна Токсик, стана много активен, голям страх си брал от него
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
06 юли 2019
Мани, мани, голям страх брах, будя се на сън, облива ме студена пот. Тъкмо се връщам от терапевта си, човека каза, че има шанс да ме вдигне на крака, но било трудно, травмите били много дълбоки.

А с тебе какво става, как си? Нещо се позагуби откакто воеводата го няма. Всичко наред ли е с теб?

igra4 avatar
igra4
06 юли 2019
Е радвам се, че се оправяш Влизам чат пат, но рядко намирам интересна новина или ревю, че да оставям коментари.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
06 юли 2019
Е, и от теб също ме е страх, но ти си строг, но справедлив. Терапевтът също каза, че трябва да се изпрявям срещу страховете си. Затова подтискам инстинктите си и пиша ли, пиша, дано да го преодолея това.
Veluvian avatar
Veluvian
06 юли 2019
Не бих се изненадал някой ден да се случи, но засега по - скоро не го вярвам. Все пак това не са Naughty Dog, които са тясно свързани със Сони. По - скоро PC релийз на RDR2 би излязъл при новата ера на PS5.
lyubohar avatar
lyubohar
07 юли 2019
Стои ми в конзолата и не мога да се насиля да я пусна пак Историята ми е интересна, но мисълта, че ще трябва да микро-мениджвам всяка глупост като смяна на колело на каруца и слагане и сваляне на седло ме убива просто. RDR3 вероятно ще има неща като "press L1 to inhale, R1 to exhale". Иначе си личи, че е много качествен продукт; просто не е игра, а симулатор.
igra4 avatar
igra4
07 юли 2019
Въобще няма такива неща. Не е това което я изкарваш, четеш доста хейт мнения.
lyubohar avatar
lyubohar
07 юли 2019
Нищо не чета, играх я няколко часа поне (както става видно от мнението ми?), в рамките на които основно се занимавах да чета надписите по екрана какво се натиска за поредното супер-смислено занимание, като дране на сърна например.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
07 юли 2019
Понякога, в желанието си да вкарат реализъм, разработчиците правят това за сметка на игралността. Понякога го правят умишлено, за да разтеглят продължителността на геймплея.

Чудесен пример за това е Wastelend 2. Проникваш в някакъв склад и започваш да тарашиш шкафове, сандъци, сейфове. Понякога имаш няколко начина да направиш това - да отключиш ключалката с шерц, да хакнеш елетрониката или ако нищо не проработи, да използваш лост и груба сила. Обикновено това са различни герои - техничар, тип "крадец" или мускулест мачо.

Избираш крадеца, съкаш с контексното меню и му даваш да се пробва да отключи. Появява се една икона, която бавно се "пълни", докато твоя пич човърка ключалката. Ако не се получи, избираш техничаря и му даваш да хаква. Пак се появява съответна икона, която започва да се "пълни", показвайки, че нашия се занимава с електрониката. Ако не стане, повтаряш това с мачото.

След първите няколко часа вече се молех някой да е направил мод, който да съкращава това време на "пълнене". Да, реалистично е да покажеш, че един код не се разбива за няколко секунди, но след първите няколко склада вече не ти пука за реализма, остава само безсмисленото взиране в екрана, докато чакаш визуалният маркер да се напълни, за да продължиш играта.

Перфектното решение между реализъм и плавен геймплей би бил да цъкнеш върху сандъка, да избереш съответната дейност, този с най-висок скил да отиде и да се пробва и това да не отнеме толкова време, че да си прегледаш пощата междувременно. И това е пример за изпълнение, което очевидно не е поставено там за изкуствено разтегляне на геймплея, а просто с желание за реализъм, който обаче подтиска плавния геймплей. По-лошо е, когато видимо нещата са правени с идеята за изкуствено разтегляне на времето за игра.

Не знам как е в РДР2, не коментирам конкретно нея, но това е проблем на игрите, които се опитват да вкарат отворен свят, оворен геймплей, реализъм и да изглеждат огромни. И това го казва човек, който може да прекара часове на екрана за създаване на герой и билд, да експлойтва F5>F9 или просто да фарми EXP докато постигне някаква цел.

pseto avatar
pseto
08 юли 2019
Rockstar изобщо не са мислели за "играемост" като са правили Red Dead Redemption 2. Хаусърите са искали да направят някаква тяхна си игра, в която имаш супер детайлно ловуване и трябва да следиш какво качество имат кожите на животните, дето ще убиваш и колко добре са се хранели те - но същевременно пуцалката е дървено лайно. Играта е сложила всички яйца в една кошница - на туристически каубойски симулатор, в който обикаляш пустошта, ловиш риба и убиваш диви животни, но с това логично мнозинството хора биват отблъснати.

В крайна сметка мнозина заебават играта рано, естествено покрай фанатичната истерия при премиерата човек нямаше право да критикува, ама сега чета все повече мнения с половин уста от типа на "спрях играта наполовина, не е за мен, не ми хареса, стана ми скучна". След година-две RDR2 ще се запомни такъв, какъвто си беше в реалност. Скучна, нишова, прехвалена игра. То всъщност е забавно, че още няма и година от пазарния дебют, а RDR2 е мега забравен. Никой никъде не говори за него. Докато за други игри, истинските GOTY-та, се говори с години.

LethianDream avatar
LethianDream
08 юли 2019
Още съжалявам горко за покупката си, при това дигитално на RDR2. Изиграх точно първата мисия, видях малката недоебана точица за прицелване и изтрих играта на секундата. И започнах да се проклинам за тези пари, които дадох и хвърлих в кофата. Не ме интересува дали е на Рокстар, дали е на Активижън, просто след нея си пуснах Horizon: Zero Dawn и нещата заспаха- геймплей, красота, разнообразие, умения, крафтене, от всичко по малко. Ето това е истинско GOTY. А явно игрите на Рокстар не са за мен- RDR2 ми е втора греда след GTV5. Това е най-прехвалената игра в историята на гейминга. Радвам се, че има хора като Играч, които я намират за интересна. За мен това е тотално блато.
toti avatar
toti
08 юли 2019
nqma kvo RDR-to si e mega hiper turbo prehvalenata igra na 2018 v tova nqma spor,daje se 4udq kak nqmashe kategorq nai prehvalena igra na godinata,ako imashe RDR q vzima na 100 %...daje moi poznati koito za igrali 1-ta i mi kazvaha 4e tova e super igrata i estestveno o4akvaha 2-ta ta 7-8 ot 10 4oveka bqha totalno razo4arovani...gledash kupiha si q na purviq den na 3-4 ve4e beshe v OLX
lyubohar avatar
lyubohar
08 юли 2019
Прави сте всички; яд ме е, че образите изглеждат плътни, сложни. Приличат на герои, към които човек би могъл да се привърже. Забавно ми е да им слушам разговорите, макар че на много хора и това им идва в повече. Гледките са прекрасни. Искаше ми се да видя какво става по-натам, но просто нямам нерви за тая мъка. В момента всичко, което мога да правя, за да придвижа историята напред, е от сорта на ловуване или пазаруване в магазин и само мисълта за нещо подобно бавно ме убива. Ако имаше нещо като "story mode" бих го изгледал като филм, ама нейсе.
nightwarrior avatar
nightwarrior
08 юли 2019
ама е дъългичко.
lyubohar avatar
lyubohar
09 юли 2019
Ха, мерси, може и така
pseto avatar
pseto
10 юли 2019
20 часа, баси мамата. Да им се чуди човек на Rockstar защо при толкова много кът сцени и кинематично съдържание са прибегнали до това да ти губят времето с тотални простотии като еднообразното яздене от една точка до друга и обратното. Пълна лудост.
toti avatar
toti
10 юли 2019
nai sku4nata igra EVER...i mi e mnogo jalko 4e e napravila tolkova pari na Rock Star,dokato naistina struvashtite si igri ostavat v muglata i tova e...naistina mi stava tupo kogato imeto na edna kompanq prodava nezavismio dali igrata stava ili ne dokato igri koito naistina zaslujavat da budat podkrepeni bivat podminati s leka ruka...jalka rabota
igra4 avatar
igra4
08 юли 2019
Само Рокстар и Naughty Dog могат да правят игри, които да се продават с години, другите компании са класи зад тях.
nightwarrior avatar
nightwarrior
08 юли 2019
ХАХАХАХАХА, не.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
09 юли 2019
'Царят е гол".

Каква ирония - играчът се опитваше да се заяжда, че в моите игри имало събиране на билки. Очевидно ако боговете му направят игра със събиране на билки и дране на животни е ок, иначе е тъпо.

nightwarrior avatar
nightwarrior
09 юли 2019
Играчкин да мери с двоен аршин?!?! Не може да бъде!
lyubohar avatar
lyubohar
09 юли 2019
Учудващо билките се събират като в нормална игра. Няма го "натиснете L1, за да почешете билката и да я предразположите; L2, за да я разсеете с фалшиво движение на ножа и да не разбере намеренията ви; R1, за да се наведете в позиция за рязане на билка и R2, за да я отрежете".
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
09 юли 2019
Това описание е убийствено , жалко, че нямаме рейтингова система.
pseto avatar
pseto
10 юли 2019
Де да имаше такава система за бране на билки, сигурно щях да гледам по-положително на играта. Ама с привилегии явно се ползва само риболовът, другото е "натисни копче и чакай 10 секунди да мине поредната еднообразна анимация".
Ekaterina avatar
Ekaterina
10 юли 2019
Red Dead Redemption 2 PC graphics settings revealed from companion app, confirm DirectX 12

https://www.dsogaming.com/news/red-dead-redemption-2-pc-graphics-settings-revealed-from-companion-app-confirm-directx-12/

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
11 юли 2019
Катето и тя падна жертва на форумният дабъл пост капан. 😂
Ekaterina avatar
Ekaterina
10 юли 2019
Red Dead Redemption 2 PC graphics settings revealed from companion app, confirm DirectX 12

https://www.dsogaming.com/news/red-dead-redemption-2-pc-graphics-settings-revealed-from-companion-app-confirm-directx-12/

pseto avatar
pseto
13 юли 2019
Хах, тази новина я бях изпуснал. То практически чакаме обявяването на играта за PC.

И жалко за онези, които не вярваха, че Rockstar ще я портне, хихихи.

nightwarrior avatar
nightwarrior
13 юли 2019
Няма какво да ги жалиш, същите тъпаци се къняха, че GTAV, никога няма да излезе за РС, а като излезе първо мишкуваха, после се обясняваха, че те са я играли по-рано, все едно това е някакъв аргумент.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл