hategame logo
Red Dead Redemption 2 със 17 милиона доставки
пуснато на 08 ноември 2018 от pseto
red dead redemption 2 20
Red Dead Redemption 2 може да се похвали със 17 милиона доставки в рамките на осем дни. Новината ни бива споделена от разпространителите Take-Two (които са и собственици на разработчиците Rockstar).

Така само за седмица и един ден играта успява комфортно да задмине общите продажби на оригиналния Red Dead Redemption 2… за последните осем години. Което е страхотно.

Първите три дни на заглавието също бяха ударни – записаните приходи бяха вторите най-високи за развлекателен продукт изобщо, като лидерът пак е продукт на Rockstar – Grand Theft Auto V.

Сега остава и Red Dead Redemption 2 да се сдобие със своето мулти. То бива наречено от Take-Two „еволюция в жанра“, като съчетава „история с PvP и кооперативен геймплей“...

...или като цяло същото като Grand Theft Auto Online. Мултито на GTA V, което несъмнено засенчи неособено отличаващият се сингъл на играта, като и до днес носи колосални суми на Rockstar и Take-Two.

Дали ситуацията ще се повтори и тук?

Коментари
igra4 avatar
igra4
08 ноември 2018
Колкото и да злобееш и хейтиш по Рокстар, това е най-великата гейм компания, факт. Псето си лае и трупа импресии за баници, рокстарци си правят милиярдите.
nightwarrior avatar
nightwarrior
08 ноември 2018
Ти си завършен глупак.
Charcharo avatar
Charcharo
08 ноември 2018
Наистина е мистерия за мен как е завършил ТУ...
darkblue avatar
darkblue
09 ноември 2018
е как е завършил.??? с оценка среден 3 , и сигурно сега бачка някъде където се изисква основно
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
09 ноември 2018
[Ти си завършен глупак.]

Факт!

igra4 avatar
igra4
09 ноември 2018
darkblue много ме познаваш, затова винаги си купувам игрите на преордър и на първия ден на релийза, докато вие си ги взимате за 10-20 лв.
Charcharo avatar
Charcharo
09 ноември 2018
Хвалиш се, че си богат... защото можеш да си купиш видео игра?

OK...

LethianDream avatar
LethianDream
09 ноември 2018
Не мога да разбера защо нападате лично определени потребители, в случая Играча. Псето не съм го видял да го прави никога, заради което го уважавам много. Не ви прави чест така да му се нахвърляте и то с обидни епитети. Не искам да съм адвокат на никого, просто е тъпо да се обиждаме като някакви мангали, всички, които сме тук, в този сайт, в този форум, играем игри като основно хоби. Кой какво харесва си е лично негов проблем - дали Рокстар или ЕА са богове, дали Юби са тъпанари и т.н. Нека не се нападаме на лично основание!
BundyBari avatar
BundyBari
09 ноември 2018

Това е най-яката игра излизала някога, приключвайте спора (сигурно имам 500 часа геймплей да не са и повече)
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
09 ноември 2018
@LethianDream,

ще го обясня по следния начин: живеш в неголям вход. Има съседи, с които се разбираш; има такива, с които си ходите на гости; има такива, с които се поздравявате, защото сте взаимно учтиви, а с други си правите лафчето пред блока.

Като се съберете на събрание да обсъдите течащия покрив или градинката зад блока, не сте всички на едно мнение, но си говорите учтиво и се опитвате да си изложите мнението без да се псувате. Гледате да съжителствате, с една дума.

Сега си представи, че се нанесе семейство, което не зачита всички тези правила. Вместо да ти отговори на поздрава, те напсуват, дрискат всекидневно пред входната врата, хвърлят си отпадаците през терасата и си паркират колата на детската площадка.

Да те питам - ти специално колко дълго ще ги изтърпиш този съседи, при условие, че си харесваш блока, входа и като цяло съседите.

Итс дат симпъл.

nightwarrior avatar
nightwarrior
09 ноември 2018
@LethianDream, може би има причина само към тях да се отнасям така? Не понасям две неща - неискрени хора и такива, които не просто не знаят, а са арогантни в незнанието си. Тия двамата принадлежат към една от двете групи.

Тук не става дума, дали са на мнение различно от моето - hyper е на мнение различно от моето относно играта. Да съм се държал кофти към него?

С нормален човек, можеш да се държиш нормално. Както се казва - каквото повикало, такова се обадило.

The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
09 ноември 2018
LethianDream,явно не си бил потребител в PC mania и ти е простено.Сега малко по-сериозно.Как да не ги напада човек,като тези двамата само тролят и една нормална дискусия не може да се проведе заради тях.
darkblue avatar
darkblue
10 ноември 2018
igra4 - ми не те знам какво си взимаш, нито пък ти знаеш какво аз си взимам. Може да не е всяка втора игра , но тези койтио ме хайпнат си взимам колекционерските издания. Пък ти маймуно смотана мога да предполагам от нон стоп троленето ти къф си мизерник и изсипаняк на реал
igra4 avatar
igra4
11 ноември 2018
Може само да предполагаш ако искаш ела да се срещнем на "реал" тогава едва ли ще си толкова духовит хахаха.
nightwarrior avatar
nightwarrior
11 ноември 2018
После що му викам палячо...
darkblue avatar
darkblue
12 ноември 2018
igra4 - къде да дойда
hyper avatar
hyper
09 ноември 2018
Не доставени.
Продадени.
про-да-де-ни
парите са в банката, хората заслужено пият по този празник

Справка - директен репорт от Take 2
http://ir.take2games.com/phoenix.zhtml?c=86428&p=irol-newsarticle&ID=2375981

Charcharo avatar
Charcharo
09 ноември 2018
Не пият. Работят по следващата игра и порта за PS5/PC.

pseto avatar
pseto
09 ноември 2018
Доставени до вериги магазини, не купени от крайни клиенти.

Иначе да, Дан Хаусър пие, щото може да стане милиардер скоро (ако не е вече), докато робите в студията дънят 60-80-часови седмици в опити да закърпят бъговете и да довършат Red Dead Online и се надяват да им хвърлят някоя стотинка по Коледа, която да оправдае факта, че не са виждали лицата на децата си от месеци и физическото им здраве е западнало, понеже стоят по цял ден пред компютъра и пълнят джобовете на Хаусър и сие.

Red Dead Redemption 2 GOTY и Rockstar GOTY работодател.

Veluvian avatar
Veluvian
09 ноември 2018
Представяш ли си? 17 милиона. Хайде, може да не са само хора и купувания на дребно, а поръчки от магазини, борси и т.н. 17 милиона съдби играещи 50 часа в нищото. 0,3 процента от световното население буквално е спряло, докато земята продължава да се върти. И то само за тия осем дена, а от преди това какво да кажем...
bojosan avatar
bojosan
09 ноември 2018
Aбе не знам аз моята една седмица виси на 100 кинта не мога да я продам и куче ме не пита,хем ми е единственно копие играта в България за Кашон хаха,мизерници...немат пари .В XBox Community у фейса,дето е групата на Xбоксьорите никога една игра не съм продал,а вземам всички нови на премиерата,и после най често ги подарявам на един преател от Пловдив щото никой не те ебе за слива,искат само игри от 15 лева мнооого зле,мнооого зле,даже спрех и да поствам там обяви безсмсилено е,ама тая я качих само за да ми фантазират некакви че трябвало да е 80,майко мила,колко сме низши и нещастни,аз се излъгах та язех за Кашона щото имам още Gold и се прецаках,за Сони нещата са малко по,ама и там е мъка,в Bazar bg даже съм си пуснал и Бокса заедно с всички игри за продан,щото нема смисъл просто,зле са нещата,само мизерници,може и да продава Рокстар ама не и в Бантустана,тук е мъкаааа..Сигурно в Сенегал и ЧАД имат повече продажби
nightwarrior avatar
nightwarrior
09 ноември 2018
Проблемът май е, че е на премиерата. В смисъл- който наистина е искал играта, вече я има/я е поръчал. Който чака да падне цената, +/- 30 лева няма много да му променят мнението, щото вероятно чака поне 50% дроп. Така си мисля де, не съм продавал или купувал игра втора ръка до момента.
bojosan avatar
bojosan
09 ноември 2018
Абе брат,ти знаеш ли за 5 лева кво е циганчене до припадък ти ми говориш за 20-30...
пп.Тая игра ще дропне на 50% най рано пролетта,то тепърва мултито се чака...
nightwarrior avatar
nightwarrior
09 ноември 2018
Възможно, ти ги познаваш повече, както казах с игри не съм търгувал. Единствената която съм търсил в olx беше Demon's souls-a, ама все искаха да я продават с още 5+ игри, от които нямах никакъв интерес и си я взех нова.

По-скоро мисълта ми беше, че може да са като мен. Ако искам игра и е около премиерата, изобщо няма да погледна втора ръка, щото разликата в цената не е голяма(това е относително за всеки предполагам) и ще предпочета нова. Но пак казвам, ти повече си се разправял с такива работи и сигурно ги познаваш повече.

pseto avatar
pseto
09 ноември 2018
Явно проблемът е, че с Xbox One хората в България не са толкова много. Аз моята като я продадох оня ден за PS4-ката ме налазиха като вълци, за 15 минути имаше трима купувачи вече. За 90 лева я пуснах и максимално бързо се шитна.
Enetor avatar
Enetor
09 ноември 2018
Нали знаеш българинът му дай някакво намаление или промоция. Може реално да спестяваш 1-2 лева, но промоция трябва да има. Стадно племе сме си и то глупаво и неинформирано. Днес един колега ми обясняваше, че играта я нямало за PC, защото процесора на PS4 бил специален и нямало как да я подкарат на PC. Казах му да седне да чете и по-малко да говори, че чак мен ме хвана срам колко е глупав. Все още има хора, които поради неясна за мен причина си мислят, че нещо за 700 лева е по-мощно от нещо друго за 2000 лева и нагоре. Аз PS4 имам, но откакто си направих PC конзолата я пуснах точно един път и то за God of War, защото нямах избор.
Charcharo avatar
Charcharo
09 ноември 2018
" Днес един колега ми обясняваше, че играта я нямало за PC, защото процесора на PS4 бил специален и нямало как да я подкарат на PC. "

Дай линк

Puma Core X2 с повече кеш и hypertransport 3.0. Това е.

Enetor avatar
Enetor
09 ноември 2018
Няма линк. Той просто така си е решил. Аз поне съм забелязал, че повечето по-casual играчи от типа на тези, които цъкат основно Фифа примерно, си мислят, че PS4 е някаква изънземна машина с мега специалният хардуер.
Charcharo avatar
Charcharo
09 ноември 2018
Питаш ги кой прави конзолите и после им показваш в Wikipedia или Techpowerup GPU databse
pseto avatar
pseto
09 ноември 2018
С някои хора няма файда да си губиш времето. Казваш "окей, прав си" и забравяш. И толкоз. И те си мислят, че ти си тъпакът, който не разбира тайните на PS4 процесорите и така.

Иначе да, елементарна логика е, че нещо, което струва 600 лева няма как да има по-добра производителност от друго, което струва няколко хиляди. И че няма някакви колосални тайни. Но това си е.


Все пак аз цъкам здраво на конзолата, че поне там мога да продавам игри. Което ми идва много добре. Реално това ми е основната мотивация да държа PS4-ката. Тук-таме ми се случваше да направя грешката да купя нещо дигитално за конзола - Monster Hunter: World, който ми се струваше, че ще ми хареса и западните ревюта ми звучаха много добре, ама уви. Трябваше да изчакам още няколко дни да запълнят физическите наличности от Пулсар, щото щях да го продам със страхотна скорост.

Kalata avatar
Kalata
10 ноември 2018
Едно нещо струва толкова за колкото се продаде.Дали проблема не е в твоя телевизор.Кой за да спести 20лв ще се занимава с еконти и игри втора употреба,като след 15мин. мога да имам играта и да и сваля целофана.
azsambot avatar
azsambot
09 ноември 2018
"Явно проблемът е, че с Xbox One хората в България не са толкова много."

Представи си какво е положението с игрите за Nintendo Switch

pseto avatar
pseto
09 ноември 2018
Предполагам трагично. Преди години ми беше попаднало едно Wii и исках да играя Super Mario Galaxy, което беше играта с най-високи оценки... и не можах да го намеря. Дори и от официалните доставчици на игри тук. А дори и не беше минало особено много време от премиерата на играта. На конзолния фронт специално това поколение PS4 е царят, Xbox One... някъде отзад, Switch - по-скоро екзотика.
bojosan avatar
bojosan
09 ноември 2018
Псе,не са чак толкова малко хората с Кашон .По скоро го отдавам на начина на мислене и манталитета.Всеки кюти и дебне играта да поевтинее драстично ,като дава съвети на другите да не бързат ,щяла да стане еди колко си еди кога си...Затова там е мъртвило, няма движение,обменът на нови заглавия почти нулев,и повечето играят игри от 20 лева.По тая система първите горят най много.Но те изгорят няколко пъти и накрая напускат платвормата,както и става,много мой колеги точно поради тая причина мигрираха при сините.
пп.Но и числеността им е наистина несравнимо по малка с тази на PS4 общността де,това е безспорно...
pepito avatar
pepito
12 ноември 2018
Толкова продажби - тая игра дали си струва парите? Може би - ако гледаме размера на картата, броя мисии и т.н. неща, които могат да се правят, часовете, които я играем, да кажем че си струва. Евентуално, ако гледаме сухата статистика. Но 90% от нещата са там просто за да вдигат бройката, няма го посленото пипване, доизпипване което отличава средната работа от шедьовъра. И въпреки това се продава в милиони бройки.

От друга страна взимаме една игра като Pillars of eternity 2 - струва ли си парите - без никакво съмнение, веднага си личи, че този който я е правил е вложил нещо от себе си в нея, определено не е перфектна, но го има оновоа чувство дето аз не мога да го опиша точно, но играта има душа... А РДР2 е просто някаква средна работа игра с големи претенции и наблъскана със съдържание на принципа колкото повече толкова повече.
И това че едното се продава в милиони бройки, а другото се оказва че не може да си изплати инвестицията означава, че в бъдеще ще виждаме все повече посредствени елементарни и безмозъчни игрички и все по-малко качествени такива.

bojosan avatar
bojosan
12 ноември 2018
Пепито,хареса ми поста ти.
toti avatar
toti
12 ноември 2018
за жалост си прав човече,щом тоя мод на GTA е продал толкова смятай какви времена настъпиха...но пак не е и много за учудване забилите и умствено изостанали фенчета на рок стар биха си дали парите и за лайно с името им на него...
igra4 avatar
igra4
12 ноември 2018
Сега влез и с другите си акаунт хах
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл