hategame logo
Ремастър на Kingdoms of Amalur? Зависи от EA
пуснато на 10 септември 2018 от pseto
kingdoms of amalur 16
Наскоро THQ Nordic се сдоби с интелектуалната собственост на студиото 38 Games, което успя да пусне една-единствена игра преди своя фалит – Kingdoms of Amalur: Reckoning. Естествено първия въпрос, който мнозина си зададоха – аз включително, бе следният – ще видим ли ремастър на заглавието, появило се през 2012-а?

Отговорът... изглежда е по-скоро не. Защо ли? Всичко зависи от EA.

Именно те бяха разпространител на Kingdoms of Amalur, като съответно и притежават правата за тази търговска марка. Тоест THQ Nordic са собственик на енджина за заглавието например, вътрешния арт, който са направили 38 Studios и други... но не могат да ползват тази марка. Включително и за евентуална втора част.

Самите THQ Nordic споделят, че „не могат още да говорят за отношенията си с EA” и че „предпочитат първо да си напишат домашното“. Което може би означава, че тепърва ще има преговори с тях.

Но обикновено гиганти като EA предпочитат да задържат някоя интелектуална собственост заключена в прашен шкаф (образно казано), отколкото да дадат на външна компания да оперира с нея.

И оттук можем да се запитаме – какво ли планират тогава THQ Nordic с интелектуалната собственост на 38 Games? Може би нещо изцяло ново, базирано на новозакупените технологии?

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл