hategame logo
Рядката дискета за Nintendo се продаде „само“ за 35 100 долара
пуснато на 16 януари 2015 от pseto
family fun fitness 2
Играта Family Fun Fitness: Stadium Events се продаде за 35 100 долара. Супер рядкото заглавие беше пуснато на търг наскоро в eBay, като за един момент дори премина границата от 100 000 долара като наддаване за него. Както често се случва обаче се оказа, че това е била нечия шега. По-рано тази седмица това наддаване беше анулирано, а в  търгът останаха единствено предварително одобрени сериозни купувачи.

Един от тях се сдобива с рядката игра за 8-битово Nintendo, от която се предполага, че са останали само няколко десетки бройки... и то отворени такива и в лошо състояние. Продадената за 35 100 долара дискета е фабрично запечатана, като на пръстите на едната ръка се броят подобни копия на Family Fun Fitness: Stadium Events.

Както винаги, продавачът и купувачът остават анонимни. По-рано този месец обаче сайтът Gamespot успя да вземе вземе интервю от вече бившият собственик на дискетата, който се оказа ветеран от редиците на Nintendo.

Интересно е да се отбележи, че през 2010 година запазена версия на същата игра се продаде за 41 300 долара. Както често се случва обаче, при подобни търгове няма нищо сигурно и дори един артикул да е в идеално състояние, то може да бъде купен за по-ниски суми от предишни такива.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл