hategame logo
Супер рядка Nintendo дискета вече струва над 100 000 долара
пуснато на 12 януари 2015 от pseto
family fun fitness

Миналата седмица стана ясно, че ново копие на супер рядката игра Family Fun Fitness: Stadium Events е било пуснато в продажба. За кратко време цената на играта скочи до над 30 000 долара, а пък през уикенда е стигнала до... повече от 100 000 долара. Така чисто новото, неотворено копие на дискетата ще донесе сериозна сума на своя притежател.

Интересно е също, че изданието Gamespot успява да вземе интервю от човека, продаващ дискетата. Той разкрива някои интереси подробности за себе си.

Оказва се, че мъжът, останал анонимен, е прекарал 22 години като служител в Nintendo. Именно в този период той се е сдобил с Family Fun Fitness: Stadium Events. До 2011 година, той изобщо не е бил наясно, че тази игра може да е толкова скъпа. Покрай миналите два големи търга на същата дискета, той разбира нейната истинска стойност.

През 2011-та обаче мъжът все още е служител на Nintendo, а по договор е забранено служителите да продават продукти на компанията, с които са се сдобили по един или друг начин през годините. Всичко се променя през 2012 година, когато продавачът на Family Fun Fitness: Stadium Events напуска компанията. Това му дава и законова възможност да пусне играта в eBay, от която той се възползва сега.

Редно е да отбележим обаче, че нерядко в този сайт има фалшиви търгове и купувачите се отказват в последния момент, след като са предложили фантастични суми за даден продукт. Така ще трябва да изчакаме, за да видим дали дискетата наистина ще се продаде за подобна – или дори по-висока – крупна сума.

Що се отнася до Family Fun Fitness: Stadium Events, съвсем малко бройки от играта достигат до веригите магазини в Северна Америка. Именно поради това дискетата има толкова висока колекционерска стойност. Различна е ситуацията в Европа – повече бройки от играта биват пуснати в продажба. Поради тази причина търговете за PAL версията на Family Fun Fitness: Stadium Events не достигат дори и 4-цифрени суми.

Коментари
Nreth avatar
Nreth
12 януари 2015
Върху дискетата има и българското знаме.
pseto avatar
pseto
12 януари 2015
А всъщност е... полското знаме.

(В първия момент ми заприлича на руското, но след това намерих корицата с по-добра резолюция - http://static.giantbomb.com/uploads/original/9/93770/2362255-nes_stadiumevents.jpg )

Е, не е случайно, че някога се изискваше доста въображение, за да видиш нещо през пискелите.

tajnamajnaloshkasmet2 avatar
tajnamajnaloshkasmet2
12 януари 2015
Nreth имаше предвид цветовете от горния ляв ъгъл на дискетата, а не смешното знаменце на стадиона....
pseto avatar
pseto
12 януари 2015
Аааа, да, право думаш, това не го забелязах. Не, че не беше супер очевидно.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл