hategame logo
Sega купи нашенците Crytek Black Sea
пуснато на 07 март 2017 от pseto
creative assembly sofia

В края на миналата година стана ясно, че Crytek ще затворят куп свои студия. Едно от които софийското Crytek Black Sea. Тази седмица обаче дойдоха добри новини – компанията ще продължи да съществува и то под шапката на Sega. Новото име на Black Sea? Creative Assembly Sofia.

„В рамките на миналата година Creative Assembly нарасна с 37% и вече включва над 500 човека. Имаме три студия само във Великобритания. А сега и едно в България“, твърди официално съобщение.

Добавя се също, че Creative Assembly Sofia ще работи съвместно с останалите студия на Creative Assembly по няколко необявени проекта, като в момента единствено можем да гадаем кои са те. Най-логичните предположения са продължение на Alien: Isolation и поредни Total War игри. Но пък какво ли друго се готви от компанията?

Предстои да научим. Все пак можем да се радваме, че едно от най-старите български гейм студия ще продължи своето съществуване.

Преди да бъде придобита от Crytek компанията се наричаше Black Sea Studios. Дебютното заглавие на студиото беше Knights of Honor, появила се през 2004-а. Четири години след това видяхме и WorldShift. В рамките на Crytek се разработваше Arena of Fate от страна на нашите хора, но към момента не е ясно каква ще е съдбата на играта.

Наскоро пък научихме и за създаването на още една компания у нас – Black Sea Games. В нея водещо участие има Веселин Ханджиев, известен и като основател на Black Sea Studios. Все пак в случая не говорим за някаква приемственост - въпреки подобните имена. Black Sea Games изрично посочват, че са различна компания, а пък най-новото име на Black Sea Studios вече е известно - Creative Assembly Sofia.

Коментари
igra4 avatar
igra4
08 март 2017
Време им е да работят по качествени игри, като Yakuza например, а не да се занимават с технологичните демота на Крутек.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл