hategame logo
Съкращения в Sega
пуснато на 08 ноември 2020 от pseto
sega 2
Повечето гейм компании са в страхотно състояние по време на пандемията от COVID-19, но Sega е едно от малкото изключения. Разпространителят ще запише сериозни загуби заради проблемите на нейния бизнес с аркадни автомати, заради което се налагат уволнения.

В момента компанията е предоставила оферти на свои служители за доброволни съкращения. Това са доста добри предложения във финансов аспект, които мотивират част от хората сами да изберат да се разделят с работната си позиция. Така Sega се надява да се раздели с 650 човека.

От компанията уточняват, че съкращенията ще се случат единствено в Япония. Много вероятно е те да са свързани именно с продадения наскоро бизнес за аркадни машини. За западния бизнес на Sega няма да има последствия.

Компанията обявява също, че висшият мениджмънт на компанията ще получава временно намалени възнаграждения - те ще са между 5% и 30% по-ниски от настоящите им. Това ще се случва до края на март 2021-а. Освен това и директорите в дружеството няма да получат никакви бонуси в края на годината.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл