hategame logo
Sega продава аркадния си бизнес
пуснато на 04 ноември 2020 от pseto
sega arcade
Макар и в България аркадните зали да са спомен от миналото, в Япония те все още са съвсем популярни. Или бяха - до появата на COVID-19. Покрай пандемията в момента навсякъде по света се избягват струпвания на хора. А това води до големи загуби.

Включително и за аркадния бизнес на Sega. Компанията очаква тази нейна дивизия да запише загуби от 191 милиона долара за настоящата финансова година. Заради това е решила, че ще е най-добре да я продаде.

Купувачът е Genda, като стойността на сделката не бива обявена. Едва ли сумата е особено висока - вероятно Sega се опитва по-скоро да се избави от един губещ бизнес. Особено и когато не знаем колко време ще продължи пандемията и кога COVID-19 ще отшуми.

Редно е да се уточни обаче, че Sega продава единствено дивизията си, която създава игрални зали и ги управлява. Компанията ще продължи да произвежда аркадни автомати и да ги продава и след сделката.

Макар и аркадните клубове да пострадаха покрай пандемията, то геймингът като цяло е на обратния полюс. Индустрията е в разцвет, тъй като излизанията навън са ограничени и трябва да се отдаваме на домашни забавления.

Коментари
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
07 ноември 2020
"Макар и в България аркадните зали да са спомен от миналото"
Arkadnite zali tip Mustafata - da, suglasen. No pod "arkadna zala" v dneshno vreme go razbirai race simulatori, box krusha, interaktivni igri kato Deal or No dea
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
07 ноември 2020
...l, djaga, bilqrd,
pseto avatar
pseto
09 ноември 2020
Е то това го възприемам за някакъв тип клубче, ама аркадна зала - трудно. Не съм сигурен дали съм чувал от много години насам някой да казва "айде да ходим в аркадите" в някакъв контекст.

(То ся никой никъде не ходи, де, ама това е друг въпрос.)

BossOfGermany avatar
BossOfGermany
09 ноември 2020
Playground si e tochno arcade, daje tam ima i vanilla Street Fighter 4 avtomat (na koito nqkoi ot butonite ne bachkat)
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
07 ноември 2020
Air hockey i t.n.
Tova ti e moderniq Arcade.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл