hategame logo
Сериалът The Witcher със спиноф
пуснато на 27 юли 2020 от pseto
the witcher blood origins
Сериалът The Witcher, който се появи миналата година в Netflix, като цяло бе успешен, макар че много фенове на книгите и игрите, свързани с Вещера, очакваха повече. Съответно не е чак толкова изненадващо, че вече имаме и обявен спиноф. Той ще се развива 1200 години назад в миналото, като ще ни запознае с произхода на вещерите.

Названието на серала е The Witcher: Blood Origins, като по него ще работи и Анджей Сапковски. С други думи човекът зад поредицата книги The Witcher ще се увери, че сценаристите на продукцията няма да се хвърлят в свободни съчинения.

Това горе-долу е всичко, което знаем за момента. Допълнителни детайли като главни актьори или пък дата на излизане още нямаме. Макар че с COVID-19 е трудно за вярване, че ще видим нещо преди 2021-а.

От друга страна можем да приемем The Witcher: Blood Origins с леки съмнения. Един от огромните плюсове на излезлия миналата година първи сезон на сериала по Вещера беше начинът, по който Хенри Кавил изигра Гералт. Без него... продукцията беше някак разхвърляна откъм темпо, идеи и сюжет. Дали Blood Origins ще се справи по-добре или напротив?

Коментари
nightwarrior avatar
nightwarrior
27 юли 2020
Раздвоен съм. Хем ми е любопитно, хем ме е страх какво ще надробят.
rosniak avatar
rosniak
27 юли 2020
Има материал, а и Сапковски (ще) работи по проекта... Ще го видим, като почнат да обявяват каст, сюжет, персонажи и излезе некои и друг епизод.
pseto avatar
pseto
27 юли 2020
The Witcher откъм ефекти и атмосфера за мен го бяха уцелили, но откъм темпо и цялостна идея - не. При по-ясна концепция мисля ще стане окей, но все пак Кавил изнася немалка част от шоуто, ако си представим, че него го няма... почти всички щяха да окачествят сериала като второразредно фентъзи и нищо повече.

Netflix имат навика да започнат да бълват яко неща, когато уцелят правилната концепция, докато не я изстискат за отрицателно време, след което я изоставят. Ярък пример бяха марвелските сериали, които в началото бяха интересен алтернативен поглед (с повече завой към реализма), но след 5-6 еднакви вече стана досадно. Та ще видим дали тук не са намерили просто следващата добра дойна крава.

Veluvian avatar
Veluvian
28 юли 2020
Да, освен Хенри Кавил, другият силен момент в сериала беше цялостната постпродукция - независимо от някои съмнителни сюжетни решения и някои актьорски слабости, личи си как е полирано всичко в края като ефекти, но не така натръшкани, а направени с много приятна естетика да пресъздадат фентъзи света пред екрана.
darkblue avatar
darkblue
28 юли 2020
Това е мн дразнещо, почва нещо.. ама сега ще правим 200 века преди това, после може и 3213123 века напред.....
rosniak avatar
rosniak
28 юли 2020
Кравата трябва се дои, докато има какво...
Dandelion - Still The Best Romance Choice avatar
Dandelion - Still The Best Romance Choice
28 юли 2020
rosniak avatar
rosniak
29 юли 2020
Че те ако искат да се харесат на геймърите, по-добре да сложат мъжки Gaunter O'Dimm.
pseto avatar
pseto
29 юли 2020
То е ясно, че прибира чековете. Сигурно ще му предложат 5 концепции, той ще им каже - "Тази е най-малко малоумната" и дотам ще му е ролята в сериала. Ако изобщо е и такава, това е като всички филми, на които продуцент е Спилбърг, при доста от които това е просто маркетингов трик, колкото да има някакво популярно име за рекламиран.

Не че имам нещо против. При положение, че не съм чел книгите няма какво особено да ме разочарова. Стига сериалът да не е гига зле.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл