hategame logo
Шефът на Crytek: Microsoft и Sony трябва да използват задължително free-to-play модела за новите си конзоли
пуснато на 28 август 2012 от pseto
cryengine
Microsoft и Sony ще имат сериозни проблеми, ако не прегърнат free-to-play модела в следващото си поколение конзоли. Това смята Севат Йерли, шеф и съосновател на немската компания.

„Те трябва да направят радикално решение. Не могат да разчитат единствено на традиционните игри, за да продават хардуера си”, казва Йерли. Той обаче добавя, че няма начин и да бъде изоставен изцяло класическия модел, ами трябва да се търси баланс.

Разбира се, Йерли има такова мнение... понеже новото бъдеще на Crytek щяло да бъде във free-to-play модела. След Crysis 3, Ryse и Homefront 2, всяко заглавие на немците щяло да бъде безплатно за игра.

„В момента, този тип игри имат лош имидж, лоша репутация. Плати, за да спечелиш. А и качеството им е ниско”, казва Йерли. „Напълно разбирам това. Но при нас говорим за високо качество. Това е CryEngine 3, това е голяма инвестиция”.

Ще я видим тази работа. Аз лично съм фен на free-to-play модела – човек може да изпробва дадена игра и ако тя си струва, да инвестира в нея. Стига, разбира се, да не е задължително да платиш пари, за да спечелиш нечестно преимущество пред останалите! Това вече е безумно.

А и когато компании като Crytek инвестират в него, тогава ще има наистина добри игри.

От друга страна, не съм много сигурен, че е чак задълбително за Microsoft и Sony да залагат на него. Като се има предвид, че настоящото конзолно поколение беше гига успешно, то невиждам причина да се сменя модела. Да, добре е да има разнообразие – в момента Microsoft твърдо отказва да лансира подобни игри за конзолата си... ама чак задължително...

Коментари
undefined
Don't Forget Th
02 септември 2012
Microsoft Free
ahahahhahahah....
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл