hategame logo
Crytek съдят създателите на Star Citizen
пуснато на 15 декември 2017 от pseto
cryengine
Crytek са завели дело срещу Cloud Imperium Games – студиото зад Star Citizen. Причината? Графичният двигател CryEngine, който под една или друга форма е в основата на космическата игра.

За какво става дума точно обаче?

През 2012 година, когато проектът Star Citizen беше в своята зародишна форма играта беше обявена като заглавие, в чиято основа ще е CryEngine. Оказва се, че е възможно Cloud Imperium Games са сключили договор за промотиране на графичния двигател и съвместни подобрения по него с Crytek.

През 2016-а настъпи обрат. Тогава Cloud Imperium Games решиха да сменят енджина с Lumberyard. Реално не говорим за нещо толкова драстично – двигателят на Amazon от своя страна е базиран на CryEngine. Но както бихте се досетили Star Citizen вече не се промотира с енджина на Crytek.

Предстои да видим колко солидни са били договорите на немската компания с Cloud Imperium Games. По традиция обаче подобни дела се точат – тъй че скоро няма да има краен резултат.

Самите създатели на Star Citizen споделят, че са наясно с претенциите на Crytek, но ги окачествяват като безпочвени.

Иронично е също, че именно Lumberyard енджина общо взето спаси немците от фалит. Amazon наляха много пари в компанията, за да ползват CryEngine в момент, в който Crytek бяха на ръба. Но все пак студиото се опитва да извлече възможно най-много от ситуацията.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл