hategame logo
Шефът на Riot съден за сексуален тормоз
пуснато на 09 февруари 2021 от pseto
riot office
Студиото Riot в последните години бе засипано от куп съдебни дела за сексуален тормоз и полова дискриминация. В доста случаи компанията, най-вече известна с League of Legends, се призна за виновна. А сега има и нов проблем, този път за шефа на Riot Николо Лорен.

Срещу него е било заведено дело от бившата му лична асистентка Шарън О‘Донъл. Тя посочва 9 случая, в които смята, че е била дискриминирана заради пола си или е имало сексуални намеци.

Това включва ситуация, в която Лорен е поканил О‘Донъл да работи в дома му, когато жена му не е била там, с думите „ще можеш ли да се справиш с мен, когато сме сами“. В друг случай той е казвал „да говори с останалите с по-женствен клас“ или е обсъждал бельото си с нея.

О‘Донъл твърди също, че не е имала възможност да ползва обедна почивка и че не е получавала възнаграждения за извънредни работни часове.

Както обикновено ако тя има основания – с нея ще бъде сключено извънсъдебно споразумение. Така едва ли ще научим повече подробности по този казус.

Що се отнася до Riot, в последните години те обещаха на няколко пъти, че ще променят токсичната си корпоративна култура. При положение обаче, че О‘Донъл е работила до 2020-а в дружеството – не изглежда прогресът да е прекалено бърз.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл