hategame logo
Шефът по дизайна в EA напуска
пуснато на 14 август 2018 от pseto
patrick soderlund1
Един от водещите кадри на EA е напуснал компанията. Става дума за Патрик Содерлунд, който прекара дузина години в нея.

Новината идва от EA или по-конкретно изявление на шефа Андрю Уилсън. В него той засипва от похвали Содерлунд, но е любопитно, че от шведа няма официално съобщение. Което може да ни накара да се запитаме – дали не е имало някакво търкане?

Последно Содерлунд беше главен шеф по дизайна на игрите от страна на EA. Което означава, че е имал дейна роля във вкарването на микроплащания в практически всяко заглавие на гиганта. Включително Need for Speed: Payback. И най-вече Star Wars Battlefront II, при който дори Disney се намеси и убеди (вероятно силово) EA да не пуска луут кутии за реални пари.

От друга страна Содерлунд просто изпълнява политиките на Electronic Arts, които в последно време не са никак в полза на геймърите, тъй че кой ли знае – може би е бил изкупителна жертва? Или пък просто шведът иска да пробва нещо ново в по-малко студио? Можем единствено да гадаем.

Самият Содерлунд преминава в EA през 2006-а, когато студиото DICE бива купено от гейм разпространителя. След това кариерата на шведа се развива повече от добре. Той заема куп ръководни позиции, а междувременно DICE се превърна в адски важна част от EA. Не само заради Battlefield игрите и двата Star Wars Battlefront-а. Енджинът Frostbite в момента е в основата на практически всяка игра на Electronic Arts – от FIFA през Need for Speed до Anthem и Battlefield. Тъй че при всички положения Содерлунд има какво хубаво да напише в CV-то си.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл