hategame logo
Ще има сериал по The Last of Us
пуснато на 07 март 2020 от pseto
the last of us
The Last of Us ще се сдобие и с адаптация под формата на сериал. Продукцията бе обявена по-рано през седмицата, като неин създател ще е Крейг Мазин - човекът зад хитовия Chernobyl.

Както винаги обаче когато прочетем за адаптация можем да си зададем един въпрос - дали тя ще е достатъчно близка до оригинала? В случая отговорът е положителен, защото по The Last of Us ще работи и Нийл Дръкман. Той е един от директорите по разработката на заглавието, а освен това и сценаристът. В сериала Дръкан ще поеме ролята на главния сценарист.

Sony също ще имат роля в The Last of Us - всъщност то ще се продуцира от тяхно студио. Така може да се каже, че японската компания прави изцяло вътрешна продукция, в която да има пълния творчески контрол. Телевизията, по която ще можем да видим сериала е HBO.

За адаптацията знаем засега, че е базирана на историята от The Last of Us. В нея ще видим познати от играта мотиви - избухването на зомби заразата и срещата между Джоел и Ели. Какви точно ще са разликите предстои да видим, когато сериалът излезе.

Коментари
lyubohar avatar
lyubohar
08 март 2020
Темата за зомбитата е толкова дъвкана, повръщана и след това повръщаното е дъвкано пак и от него са излизали нови филми и сериали, че просто не виждам каква нужда има от нов такъв. Особено с историята на Last of Us, в която няма абсолютно нищо специално или особено....
pseto avatar
pseto
08 март 2020
Да, съгласявам се с това. Зависи как бъде реализиран сериалът, разбира се, и какво темпо ще се гони в него. Но имам някакви съмнения.

Гласовият актьор Нолан Норт добре го беше казал преди време - че не вижда смисъл от адаптация по така или иначе много кинематични игри (ставаше дума за Uncharted, обаче). Реално погледнато ние си имаме абсолютно сериално ниво на игрите на Naughty Dog, средно сериално, разбира се, но това не е никак зле. При адаптация и преминаване към реални актьори по-скоро ще се изгубят разни неща, отколкото спечелят.

Ама - да видим, ясно е, че ще го гледам.

Mitko6000 avatar
Mitko6000
08 март 2020
Така си е наистина, но ако най-сетне се решат да направят Uncharted филм с Nathan Fillion, а не тая боза която готвят сега и сменят режисьори като носни кърпички, бих го гледал. Но да, всичко зависи как ще е направен сериала.
lyubohar avatar
lyubohar
08 март 2020
Тук по-скоро липсата на темпо би било плюс, или поне аз бих му обърнал внимание. Ако е нещо в духа на класическите HBO сериали като Sopranos или първите сезони на GoT, тоест вместо да е плосък "екшън със зомбита" като Walking Dead, направят някаква бавна психологическа драма с истинско развитие на образите, a зомбитата да са просто setting на заден план - тогава би ми било интересно...Но HBO отдавна нямат толкоз топки
Freenod avatar
Freenod
08 март 2020
@lyubohar ,@pseto то май няма жанр в който някоя тема да не е предъвкана,за мен всичко зависи начина по който една история е представена,колкото и банална да е.За конкретния сериал,притесненията са ми свързани единствено да не вземат излишно да го удължават.Продуцента на Чернобил ,показа как може да се прави добър сериал - 6 епизода,всичко излишно буквално остъргано и усещаш отчаянието всеки кадър.
@lyubohar за HBO не мога да се съглася,даже си мисля,че само те могат да се справят с този сериал...могат сега дали ще успеят,ще чакаме и ще видим
lyubohar avatar
lyubohar
08 март 2020
HBO не са това, което бяха. При конкуренцията в днешно време не могат да си позволят да правят нишови сериали, като The Wire например, който и до ден днешен не е надминат почти в нищо. Сериалът ще трябва да е за масовата публика, което в общия случай означава, че ще е зле (говоря от своята камбанария, естествено).

Чернобил е по-скоро изключение в новата история на HBO, защото си е страхотна история сама по себе си, а отгоре на това целият свят я е преживял и това го прави много по-въздействащ. The Last of Us няма нищо от това.

HighFist avatar
HighFist
08 март 2020
Много е рано да се каже дали ще го направят сапунка като The Walking Dead.

@lyubohar - мда, съгласявам се, че The Wire е най-великият сериал за всички времена.

LiquidSnake avatar
LiquidSnake
08 март 2020
Разбира се че може да стане уникален сериал,всичко зависи от това каква концепция ще изберат,аз съм по скоро оптимист видях че за ролята на Джоел се спряга името на Nikolaj Coster-Waldau който играеше Jaime Lannister в Игра на Тронове.
Charcharo avatar
Charcharo
08 март 2020
Че то вече е наполовина филм/сериал. Защо им е?
Mitko6000 avatar
Mitko6000
09 март 2020
Всичко е за пари. Сега като излезе и 2-рата част, поредицата пак ще се коментира много. Ще гледат да се възползват от това.
KKND avatar
KKND
09 март 2020
Това ми е една от любимите игри като цяло и за мен, че HBO ще правят сериал в тази вселената е повече от добра новина. Не знам защо, но зомбитата колкото и да са дъвкани са ми в пъти по - интересни от всичко свързано със супергерои. Само като ги видя с онези превръзки на очите и клиновете и ми се повръща.
HighFist avatar
HighFist
09 март 2020
Единственият "супергерой", който харесвам, е Батман. А той дори няма и супер сили
lyubohar avatar
lyubohar
09 март 2020
Има суперсилата на парите
KKND avatar
KKND
09 март 2020
Него не мога дори да си помисля да го сложа при трико-партизаните.
Charcharo avatar
Charcharo
10 март 2020
Батман има силата на фаворитизъм от страна на писателите. Реално е с най-силната супер сила.
pseto avatar
pseto
11 март 2020
Те супергероите са си различен жанр, реално. По-детински/лековати сериали. Почти всичко със зомбита, освен може би Z Nation и iZombie, са по-скоро сериозни/драматични сериали с акцент на човешките взаимоотношения. Обикновено са си за различни настроения, супергеройските са като цяло дъвки за фон, ако трябва да ги гледам "внимателно" ми стават скучни брутално бързо. Въпреки че има и изключения, де.

Ще го видим как ще го направят, въпросът е темпото. Ако ще го правят като The Walking Dead екстремално бавно, едва ли ще го издържа дълго време. Но от друга страна съм почти сигурен, че адаптацията няма да е някаква "ограничена" такава. Което означава, че трябва да има достатъчно странични сюжетни нишки, за да задържат интереса, а също така и качествени актьори, естествено.

iNfRaSoNiC avatar
iNfRaSoNiC
11 март 2020
По добре сериал по The Last of us отколкото поредната боза на Marvel за супергерои.
Зомбитата колкото и да са изтъркани си държат солидна доза фенове, а тук само рекламата ще направи сериала в топ 3 на годината - гаранция.
Друг е въпроса дали ще се справят с продукцията и дали ще достигне до нас както трябва. Самата игра щеше да има огромен успех ако беше пусната и като филм, тоест летвата е до небето. Ще видим какво ще стане, но аз лично имам големи надежди.
pseto avatar
pseto
11 март 2020
Зомбитата продават, спор тук няма. Каквото и да излезе със зомбита 1-2 сезона ще има прилична популярност, като добавим и The Last of Us - имаме почти сигурна рецепта за успех.

Въпросът е, разбира се, дали сериалът обективно ще си струва. Защото проклятието, наречено "адаптации по електронни игри" си фигурира почти винаги.

Charcharo avatar
Charcharo
11 март 2020
" Самата игра щеше да има огромен успех ако беше пусната и като филм,"
Това е лошо. Не е добро...
iNfRaSoNiC avatar
iNfRaSoNiC
11 март 2020
Кое му е лошото? Има хора, които предпочитат Story Driven игри пред 100 часово обикаляне?
Charcharo avatar
Charcharo
11 март 2020
Ако играта е просто средняшки филм, защо да е добре това? Няма как да си по-добър филм или сериал от самите филми или сериали.
Аз също харесвам игри с истории, но има начин да си игра с добра история а не просто лош филм.
Rostik79 avatar
Rostik79
11 март 2020
Историята на играта може да се превърне и в добър филм, ... ако направят добър филм. Но и добра история лесно ще се провали с лош сценарий, диалог и игра.
Charcharo avatar
Charcharo
11 март 2020
Факт. Но виж, да имаш сюжет достоен за добра книга ще е впечатляващо. Филмите са слаба работа.
Иначе просто не ми харесва този тип игри като TLOU. Все едно Naughty Dog са искали да правят филм а не игра, и това обижда и двете изкуства ама карай.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл