hategame logo
Слухове обрисуват трудна разработка на Dying Light 2
пуснато на 24 февруари 2021 от pseto
dying light 2
Dying Light беше страхотна зомби игра - най-вече заради паркур уменията на главния ни герой, които разчупваха иначе баналния геймплей на множество заглавия от жанра. Мнозина очакват Dying Light 2 - но играта бе забавена на няколко пъти. Още по-лошо - скорошен обширен материал на изданието TheGamer обрисува тъмна картина за разработката.

Медията прави интервюта с куп бивши и настоящи кадри на Techland. Те описват разработката на Dying Light 2 с една дума - хаос.

Явно основният проблем в разработката са изпълнителният директор Павел Марченка и креативният директор Адриан Цисевски. По думите на разработчици те променяли постоянно мнението си относно различни елементи от играта - било то ключови геймплей механики или малки детайли.

Така Dying Light 2 редовно бил пренаписван, защото "двамата са видели нещо, което изглеждало леко различно в друга игра". В някои случаи Марченка казвал, че не му харесват подробности като декоративни шипове по дрехите на персонажи. Често когато нещо не му харесвало - шефът на Techland искал цялостни преработки с аргумента, че нещо "просто е грозно" или че "някой персонаж приличал на гей".

Добавя се, че в последните месеци са напуснали двайсетина души, недоволни от "автократичния режим" в компанията.

По-рано тази година стана ясно, че директорът по сценария на играта е напуснал. Наскоро пък се появиха слухове, че Techland са загубили своята независимост (които бяха отречени). Тъй или инак е видно, че има някакъв проблем с Dying Light 2 - играта на теория трябваше да излезе още през 2019-а, но бе забавена първо до миналата година, а след това остана и без прозорец на премиера. Можем да се надяваме да видим заглавието тази година... но след последните слухове това не изглежда толкова вероятно.

Коментари
Peshp avatar
Peshp
25 февруари 2021
Много тъжно. Иначе е нормално две различни мнение нон стоп да се противопоставят и все да се създава конфликти. Трябва да го разрешат този проблем. По-добре да не бързат, да не стане като Cyberpunk и аз много я очаквам.
Rostik79 avatar
Rostik79
25 февруари 2021
Проблемите на липсващата корпоративна култура и дисциплина в бившите соц-страни. Първо се започва по приятелски със свежи идеи и се правят страхотни неща. После спечелят някой лев и почват да се правят на големи шефове и се изпокарват. Класика!
LethianDream avatar
LethianDream
25 февруари 2021
Отразена е едната гледна точка в статията. Сто процента съм убеден, че шефчето за някои неща е било право- особено за това, че някой герой примерно мяза на гей (кой ги знае какви SJW бачкат в Техланд) -те в много игри си мязат, а в някои на Naughty Dog даже и СА За детайли като шиповете, това е доста прекалено. За съжаление, при такова текучество не очаквам стойностен финален резултат.
Rostik79 avatar
Rostik79
25 февруари 2021
Полша е отявлена хомофобска държава (като България) и не вярвам да имат много SJW в екипа.
pseto avatar
pseto
25 февруари 2021
Е те подобни статии обикновено обхващат сензационната гледна точка. Досега не съм чел изтекли информации за някоя игра, в които да се казва - "Всичко по проекта върви прекрасно, ток и жица, професионализъм струи отвсякъде, играта ще е перфектна". Най-малкото последното прилича на платен PR и никой няма да се хване.

А това за гейщината... в миналата работа като запивахме с тиймлийда някой му се обади и той му каза - "Ей тука с едни педерасти пия бира", та много зависи от контекст, тон и т.н. Но в случая проблемът не е това, че казва на нещо гейско (щото Полша не е толкова далеч от нас, особено като манталитет), а защото това не е особено силен аргумент за преработка на нещо. И ся ако става дума за главен герой - хубу, ама ако е някакво измислено зомби или нещо такова вече е излишно вглъбяване в детайлите.

Не бих се изненадал Марченка да е някаква дружка с шефовете на CD Projekt Red, маниерът му изглежда идентичен.

(Ако всичко това е истина, естествено.)

HighFist avatar
HighFist
25 февруари 2021
Досега вече да бяха пуснали една претоплена манджа на първата част, без да му мислят много-много.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл