hategame logo
Sony купи Insomniac
пуснато на 20 август 2019 от pseto
marvel's spider-man 21
Студиото Insomniac вече е дъщерна компания на Sony. Компанията ще се присъедини към други големи имена като Naughty Dog, Guerrila и Santa Monica Studio, които са част от дивизията на японския гигант Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios.

Сделката не е никак шокираща. Insomniac имат близки отношения със Sony открай време. Все пак благодарение на независимостта си студиото пусна и някои Xbox ексклузиви като Sunset Overdrive (появил се после и за PC). Но в последно време големият успех се казваше Marvel's Spider-Man.

Играта не само продаде над 13 милиона копия - невероятно постижение за ексклузив - но и се превърна в най-комерсиално успешното супергеройско заглавие изобщо, задминавайки Batman: Arkham City.

Така можеше да се очаква Sony да извадят достатъчно пари, за да придобият Insomniac - което се и случва. Макар че стойността на сделката не бива обявена. Вместо това получаваме обичайните корпоративни съобщения колко са щастливи двете компании от сливането - които едва ли имат нужда от превод.

Засега не знаем какво готви в момента Insomniac, но с тоталния успех на Marvel's Spider-Man можем да сме почти сигурни - продължение. Особено и при положение, че догодина почти сигурно ще се появи PlayStation 5. Който ще има нужда от подобен силен ексклузив.

Коментари
toti avatar
toti
21 август 2019
Nice
KKND avatar
KKND
21 август 2019
Сега ако пуснат и Spider-Man в PS Plus-a за този месец ще е просто перфектно.
nightwarrior avatar
nightwarrior
21 август 2019
С парите, които още им носи, никакъв шанс.
nightwarrior avatar
nightwarrior
21 август 2019
Тва е малко като "от години си живеят на семейни начала и най-накрая решиха да вдигнат сватба".
toti avatar
toti
21 август 2019
pseto avatar
pseto
21 август 2019
Семейни начала, ама Insmniac изневериха със Sunset Overdrive.
nightwarrior avatar
nightwarrior
21 август 2019
Че те и женени си изневеряват
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл